Ένα «Μελίσσι Delicatessen» μας υποδέχεται στη Νάουσα της Πάρου

Σε μια γωνία του Αιγαίου βρήκε η ευζωία τη στέγη της.

Ένα «Μελίσσι Delicatessen» μας υποδέχεται στη Νάουσα της Πάρου

Η Μάρω Βούλγαρη είναι ένα από τα γνωστά ονόματα στο χώρο της ελληνικής δημοσιογραφίας. Είχα την τύχη να τη συναντήσω και να συνεργαστώ μαζί της. Αλλά κυρίως είχα την τύχη να ανταλλάξω μαζί της ιδέες. Να παρακολουθήσω τα σχέδια της να εξελίσσονται, να δω το όραμα της να μετουσιώνεται σε επιχειρηματικό εγχείρημα. Συναντιόμασταν συχνά εντός και εκτός επαγγελματικών χώρων. Στα δημοσιογραφικά καλέσματα έψαχνα κάθε φορά να τη βρω για να κάτσω δίπλα της, να ακούσω τις ιστορίες της.

Ένα «Μελίσσι Delicatessen» μας υποδέχεται στη Νάουσα της Πάρου - εικόνα 1

Η Μάρω υπήρξε πάντοτε ανήσυχο και δημιουργικό μυαλό, με μια ιδιαίτερη αγάπη για τη φύση και τα προϊόντα της. Κάποια στιγμή μου παρουσίασε μια μικρή σειρά από προϊόντα ομορφιάς που παρήγαγε με φυσικές πρώτες ύλες. Ήταν τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Τότε που όλοι μας αρχίζαμε να εξετάζουμε τις εναλλακτικές μας, τα plan b της επαγγελματικής μας αποκατάστασης. Σε ένα δημοσιογραφικό δείπνο, καθίσαμε δίπλα και τότε ήταν που αποφασισμένα μου δήλωσε «Θα φύγω. Θα πάω να ζήσω στη Πάρο. Θα κάνω το χατίρι του γιού μου και εκεί θα χτίσω τη ζωή μου από την αρχή». Έτσι, ή κάπως έτσι, γεννήθηκε το Μελίσσι!

Ένα «Μελίσσι Delicatessen» μας υποδέχεται στη Νάουσα της Πάρου - εικόνα 2

Σε μια πρόσφατη καλοκαιρινή απόδραση πήγα να τη συναντήσω. Δεν είχα δει το Μελίσσι από κοντά και είχα και χρόνια να δω τη παλιά μου φιλενάδα. Περνώντας το κατώφλι της δημιουργικής αυτής γωνιάς μπορούσα να αναγνωρίσω παντού τα στοιχεία της πληθωρικής προσωπικότητας της Μάρως. Τη συνάντηση μας ακολούθησε, μετά τις αγκαλιές και τα φιλιά, μια μεγάλη κουβέντα με ένα δροσιστικό βιολογικό αφέψημα στο χέρι. Τώρα ήθελα να μάθω για κάθε βήμα, για κάθε στοιχείο, για κάθε κομμάτι που οδήγησε στην σύνθεση του επιχειρηματικού της παιδιού.

Ένα «Μελίσσι Delicatessen» μας υποδέχεται στη Νάουσα της Πάρου - εικόνα 3

«Την εποχή που ήμουν δημοσιογράφος στα life style περιοδικά δεν περίμενα ποτέ ότι αυτή η μικρή γωνιά του Αιγαίου θα συγκέντρωνε κάποτε όλη τη συσσωρευμένη γνώση, την εμπειρία και το διαμορφωμένο γούστο που μου πρόσφερε η σχέση μου με τη δημοσιογραφία. Η κατά καιρούς ενασχόλησή μου με την ομορφιά και το καλό φαγητό δημιούργησαν μια πολύ προσωπική αντίληψη για την ευζωία που για μένα ενσαρκώθηκε στο "Μελίσσι Delicatessen". Έναν χώρο αφιερωμένο στην καλή ζωή, την ομορφιά, τη διατροφή».

«Η ιδέα για το "Μελίσσι" δημιουργήθηκε όταν ο γιος μου αποφάσισε να γίνει μελισσοκόμος στην Πάρο όπου είχαμε οικογενειακή περιουσία. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη προσπάθεια υπογράμμισης της παριανής γαστρονομίας, αλλά και συλλογής κυκλαδίτικων κρασιών, τυριών, αλλαντικών, ζυμαρικών και γλυκών από όλο το Αιγαίο. Κέντρο της φροντίδας του, οι γαστρονομικοί θησαυροί του νησιού».

Ένα «Μελίσσι Delicatessen» μας υποδέχεται στη Νάουσα της Πάρου - εικόνα 4

Ο χώρος είναι γεμάτος με θεματικές γωνιές, ενώ το μέλι πρωταγωνιστεί παντού: στα ράφια, στις μυρωδιές, στα καλλυντικά, στη διακόσμηση. Η οικογένεια διαθέτει ένα μικρό πρότυπο μελισσοκομείο στην περιοχή των Αγ. Θεοδώρων στη νότια Πάρο, το οποίο τροφοδοτεί το κατάστημα με αγνό θυμαρίσιο μέλι -προϊόν οργανικής και α-φάρμακού μελισσοκομίας- αλλά και πρόπολη, γύρη, βασιλικό πολτό και κερί.

Ένα «Μελίσσι Delicatessen» μας υποδέχεται στη Νάουσα της Πάρου - εικόνα 5

Από το μέλι, προκύπτει επίσης και η δική τους σειρά καλλυντικών Pure Products, με θρεπτικούς ορούς, προϊόντα για πρόσωπο και σώμα, αντηλιακά και σαπούνια με δραστικές πρώτες ύλες που έρχονται από όλο τον κόσμο. Κολλαγόνο, υαλουρονικό, υγρό μετάξι, εκχυλίσματα χαβιαριού και εντελβάΐς συνδυάζονται με τις φυτικές φόρμουλες του μελιού και του βασιλικού πολτού με αποτέλεσμα προϊόντα απόλυτα φυσικά αλλά και ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

Ένα «Μελίσσι Delicatessen» μας υποδέχεται στη Νάουσα της Πάρου - εικόνα 6

«Τα σχέδιά μας για το "Μελίσσι" είναι να έχει -και ήδη έχει- έναν χαρακτήρα διεθνή. Οι επισκέπτες του είναι άνθρωποι από όλο τον κόσμο που κρατούν επικοινωνία μαζί μας, μας γράφουν τις εντυπώσεις τους και μας επισκέπτονται ξανά και ξανά. Θέλουμε να κρατήσουμε αναλλοίωτο το χαρακτήρα μπουτίκ που έχει το "Μελίσσι", με την πολύ προσωπική εξυπηρέτηση και την προσήλωση στις μικρές παραγωγές. Εξάλλου όλες μου οι μεγάλες αγάπες συνυπάρχουν εδώ. Η Πάρος, η ευζωία, και φυσικά η ομορφιά».

Ένα «Μελίσσι Delicatessen» μας υποδέχεται στη Νάουσα της Πάρου - εικόνα 7

Μελίσσι Delicatessen | Περιφερειακός Νάουσας, Πάρος | 22840 55377 | www.facebook.com/Το-Μελίσσι-Delicatessen-Πάρος-Νάουσα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.