9 καλοκαιρινά φεστιβάλ για ψαγμένους φεστιβαλιστές

Καθιερωμένα ή νεοσύστατα, το καθένα έχει το δικό του αέρα και αξίζει να το επισκεφθούμε για διαφορετικούς λόγους.

9 καλοκαιρινά φεστιβάλ για ψαγμένους φεστιβαλιστές

Από την Πάρο μέχρι τα Ζαγοροχώρια, το Καστελόριζο και το Λεωνίδιο πήραμε μια γεύση από φεστιβάλ που φέρνουν κάτι καινούργιο ή που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, συνδυάζουν γαστρονομία, ιδιαίτερες μουσικές, τέχνη και αρχιτεκτονική σε όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Αν αναρωτιέστε πως να συνδυάσετε τις φετινές σας διακοπές με κάποιο «διαφορετικό» φεστιβάλ, ακολουθήστε μας.

#1 Φεστιβάλ Επταπυργίου

9 καλοκαιρινά φεστιβάλ για ψαγμένους φεστιβαλιστές - εικόνα 1

Το φεστιβάλ Μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις χορού και θεάτρου υπόσχονται εκπλήξεις για τους επισκέπτες σε μία νέα πολιτιστική δράση που δημιούργησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό την αιγίδα της UNESCO και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης. Το φεστιβάλ Επταπυργίου στοχεύει να γίνει μία πολιτιστική συνήθεια της βόρειας Ελλάδας, αποτελώντας πόλο έλξης για τους Θεσσαλονικείς αλλά και μια ιδιαίτερη πρόταση για τους επισκέπτες της Κεντρικής Μακεδονίας στην εσωτερική αυλή του «Γεντί Κουλέ».

Το φεστιβάλ μέσα από τα μάτια των διοργανωτών
«Το Φεστιβάλ Επταπυργίου δίνει τη δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικά δρώμενα πραγματικά παγκόσμιας εμβέλειας. Στο Επταπύργιο, την ακρόπολη της Θεσσαλονίκης, μέσα από τις παρεμβάσεις που θα υλοποιήσουμε, θα δημιουργηθεί ένας χώρος, ο οποίος θα δώσει άλλη εικόνα και μαγεία στην καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη».
- Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τα must
Καταξιωμένοι καλλιτέχνες της εγχώριας και ξένης σκηνής γεμίζουν για 20 μέρες την εσωτερική αυλή του «Γεντί Κουλέ» με ξεχωριστές εκδηλώσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα όπως το μουσικοχορευτικό θέαμα, «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με ηθοποιούς τους Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, η παρουσία των σολίστ της Ορχήστρας της Βιέννης, Vienna ΜΕΤ trio που βάζουν μία τζαζ νότα στο φεστιβάλ και την ποιητική βραδιά όπου «ο Ελύτης συναντά τον Eluard».

2 - 22 Ιουλίου | Θεσσαλονίκη | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

#2 Μελιτζάzz

9 καλοκαιρινά φεστιβάλ για ψαγμένους φεστιβαλιστές - εικόνα 2
Ο Πύργος Τσικαλιώτη φιλοξενεί την ειδική ομαδική έκθεση σύγχρονη τέχνης «…κάπου αλλού…»

Το φεστιβάλ
Μουσικές εκδηλώσεις σε σοκάκια, πλατείες, 200 ετών αρχοντικά και πυργόσπιτα του Λεωνιδίου, αλλά και ατομικές/ομαδικές εκθέσεις τέχνης, κινηματογραφικές ταινίες, μόνιμες εκθέσεις για την Τσακωνιά και ξεναγήσεις είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που θα βρούμε στο 14ο Μελιτζάzz, με θέμα τον αποχωρισμό. Θέλοντας, για άλλη μια χρονιά να ξεφύγει από τα συνηθισμένα, το φεστιβάλ εστιάζει στην ιστορία του τόπου και στις προσωπικές ιστορίες των κατοίκων, με μια εκδήλωση στις 6 Ιουλίου στο ανακαινισμένο Fabbrica of Culture με ομιλητές τους ίδιους τους κατοίκους.

Το φεστιβάλ μέσα από τα μάτια των διοργανωτών
«Προσπαθώντας να ανακαλύψουμε νέα πράγματα, δημιουργήσαμε μια δική μας εκδοχή. Μια έμμεση ωδή στην Τσακωνιά, όπου ο επισκέπτης έχει να ανακαλύψει πολλά διαφορετικά πράγματα ανοίγοντας και από μία πόρτα κάποιου παλιού αρχοντικού.»
- Σωτήρης Μπόλης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Τα must
Οι συναυλίες του φεστιβάλ καλύπτουν όλα τα γούστα από jazz και rock ‘n’ roll μέχρι έντεχνο, rock, βαλκανικά και fusion, με την πιο ξεχωριστή να είναι αυτή των Hairetis – Harper, που συνδυάζουν την μουσική παράδοση της Κρήτης με την πειραματική μουσική σκηνή του Λονδίνου, ενώ για άλλη μια φορά η τσακώνικη μελιτζάνα έχει την τιμητική της με πληθώρα αλμυρών επιλογών, λικέρ και παγωτό με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα σε πιο παραδοσιακές ή μοντέρνες εκδοχές.

Τέλος, δίνοντας μεγάλη σημασία στην ανάδειξη της περιοχής, της αρχιτεκτονικής και της γλώσσας την Πέμπτη 4 Ιουλίου παρουσιάζεται η ειδική ομαδική έκθεση σύγχρονη τέχνης «…κάπου αλλού…» στον Πύργο Τσικαλιώτη, από τους πέντε καλλιτέχνες Μπέττυ Ζέρβα, Ελένη Λύρα, Ευσεβία Μιχαηλίδου, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Μαρία Ανδρομάχη Χατζηνικολάου, οι οποίοι δημιουργούν έργα στα πιο ενδιαφέροντα σημεία του κτιρίου.

3 - 7 Ιουλίου | Λεωνίδιο Αρκαδίας | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

#3 Paros Festival

9 καλοκαιρινά φεστιβάλ για ψαγμένους φεστιβαλιστές - εικόνα 3

Το φεστιβάλ
Στη δεύτερη χρονιά του το Φεστιβάλ Πάρου καλεί τους επισκέπτες της κοσμοπολίτικης Παροικιάς να γνωρίσουν τον τόπο όπως τον ζουν και τον κατανοούν οι ντόπιοι. Οι ιστορίες των ανθρώπων του νησιού βρίσκονται στο προσκήνιο του φετινού προγράμματος του Φεστιβάλ, το οποίο σχεδιάστηκε μέσα από ένα ετήσιο ερευνητικό πρόγραμμα δημόσιας ιστορίας. Εκθέσεις, επισκέψεις σε ιδιωτικές αρχοντικές κατοικίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικές δράσεις, μουσική και χορός συνυφαίνουν ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα.

Το φεστιβάλ μέσα από τα μάτια των διοργανωτών
«Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή για την τοπική κοινότητα. Η Παροικιά, η πρωτεύουσα του νησιού φορά τα γιορτινά της και αυτοσυστήνεται ως ένας τόπος φτιαγμένος από τους ανθρώπους του και τις ιστορίες τους. Τρεις μέρες γνωριμίας με την Πάρο, τρεις μέρες διασκέδασης και ανεμελιάς, τρεις αξέχαστες μέρες.» - Κατερίνα Κωνσταντίνου

Τα must
Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το Αρχοντικό Κρίσπη, το οποίο ανοίγει μόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Πάρου και αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα του αριστοκρατικού παρελθόντος του νησιού. Τρεις εκθεσιακοί χώροι, δύο ακόμα ιδιωτικές αρχοντικές κατοικίες, το κουρείο Καντιώτη, εννιά κτητορικές εκκλησίες φορούν τα γιορτινά τους και υποδέχονται το κοινό του Φεστιβάλ.

Η επίσκεψη και η περιήγηση στο ναό της Εκατονταπυλιανής και το Βυζαντινό Μουσείο είναι αδιαμφισβήτητα ένα must do στο νησί της Πάρου, με τον περίλαμπρο ναό και το Βαπτιστήριο να ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική και την ιστορία τους. Περπατήστε στο Κάστρο της Παροικιάς, πέρα από τους πολύβουους δρόμους της Αγοράς και της Παραλίας, αφού μόνο έτσι θα ανακαλύψετε τις ιδιαιτερότητες του μεγαλύτερου οικισμού των Κυκλάδων.

12-14 Ιουλίου 2019 | Παροικιά, Πάρος | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

#4 Festival Βωβούσας

9 καλοκαιρινά φεστιβάλ για ψαγμένους φεστιβαλιστές - εικόνα 4

Το φεστιβάλ
Στο ομώνυμο χωριό στο ανατολικό Ζαγόρι υπάρχει ένα μοναδικό στο είδος του Φεστιβάλ, για εκείνους και εκείνες που επιλέγουν την ορεινή δροσιά εν μέσω καλοκαιριού συνδυάζοντάς την με πολιτιστικές εξορμήσεις. Εργαστήρια, μουσική, αφιερώματα και ομιλίες συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για ανήσυχους φεστιβαλιστές, με τις επιλογές στα εργαστήρια να είναι πολλές με πιο ξεχωριστά αυτά της χαρακτικής, της βοτανοθεραπείας, της δημιουργικής γραφής, το Ντοκιμαντέρ προφορικής ιστορίας και του design σε ξύλο.

Το φεστιβάλ μέσα από τα μάτια των διοργανωτών
«Οι προβολές που αφιερώνονται στη Γαλλίδα σκηνοθέτιδα-ανθρωπολόγο Colette Piault ξεχωρίζουν, αφού παρήγαγε περί τα 10 ντοκιμαντέρ μεταξύ 1975-1992 στο γειτονικό χωριό Άνω Ραβένια. Τα ντοκιμαντέρ είναι ένα σημαντικό ιστορικό ντοκουμέντο καταγραφής της αστυφιλίας, της ξενιτιάς και της ανθρώπινης αποψίλωσης των χωριών της ελληνικής υπαίθρου.» -Καμίλο Νόλλας

Τα must
Εκτός, όμως, από τα ντοκιμαντέρ στο φετινό φεστιβάλ ξεχωρίζουν και οι φωτογραφίες των Nick St. Oegger και Γιώργου Δέτση, που αναδεικνύουν την ομορφιά και το παρθένο φυσικό περιβάλλον του Αώου ποταμού στην Ελλάδα και την Αλβανία, ενώ για τους λάτρεις της περιπέτειας, η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία, ορειβασία, βουτιές στον Αώο, κυνήγι τρούφας και φυσικά τσιπουροκατανύξεις συνδυασμένες με ποικιλίες τοπικών τυριών και κάθε λογής πίτα.

13 - 20 Ιουλίου | Βωβούσα, Ζαγωροχώρια | Περισσότερς πληροφορίες εδώ

#5 Pavlopetri Eco-Marine Film Festival

9 καλοκαιρινά φεστιβάλ για ψαγμένους φεστιβαλιστές - εικόνα 5

Το Φεστιβάλ
Στο πλαίσιο του Pavlopetri Watch Day και φέτος σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά το Pavlopetri Eco-Marine Film Festival. Προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ για το θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και δραστηριότητες όπως ποδήλατο, περίπατοι και υποβρύχιες ξεναγήσεις με αναπνευστήρα στον αρχαιολογικό χώρο είναι μερικές μόνο από τις δωρεάν δραστηριότητες.

Το φεστιβάλ μέσα από τα μάτια των διοργανωτών
«Με το Pavlopetri Eco-Marine Film Festival στρέφουμε την προσοχή στο μοναδικό θαλάσσιο οικοσύστημα του Παυλοπετρίου, της αρχαιότερης βυθισμένης πόλης στον κόσμο. Θέλουμε το κοινό στο τέλος του φεστιβάλ να έχει γνωρίσει όχι μόνο τον θαλάσσιο αρχαιολογικό χώρο του Παυλοπετρίου, αλλά και τα προστατευόμενα είδη που ζουν εκεί, όπως οι χελώνες Caretta Caretta»
- Barbara Euser, Πρόεδρος της Συμμαχίας για την Αποκατάσταση Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ARCH) για την Ελλάδα

Τα must
Στο φετινό φεστιβάλ ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ «Άκρα» (2018) με την ιστορία του Σπύρου Χρυσικόπουλου, που διένυσε 140 χιλιόμετρα κολυμπώντας από τη Ρόδο στο ακριτικό Καστελόριζο και το ντοκιμαντέρ του National Geographic με τίτλο «Drain the Oceans: Legends of Atlantis» (2018) που εξερευνά στοιχεία που αφορούν βυθισμένες πόλεις. Επιπλέον, αν πάλι ψάχνετε κάτι διαφορετικό, ανακαλύψτε με τις υποβρύχιες ξεναγήσεις τον θαλάσσιο αρχαιολογικό χώρο και το οικοσυστημα του Παυλοπετρίου. Επιστρέφοντας πίσω στη Λακωνία επισκεφτείτε το απολιθωμένο δάσος, κοντά στην Αγία Μαρίνα, ενώ στη Νεάπολη δοκιμάστε φρέσκο ψάρι. Πριν φύγετε, κάντε μια μονοήμερη εκδρομή στην Ελαφόνησο, γνωστή για την αμμουδιά του Σίμου και τα εξωτικά τοπία της.

19 - 21 Ιουλίου | Νεάπολη, Ελαφόνησος | Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

#6 Saristra Festival

9 καλοκαιρινά φεστιβάλ για ψαγμένους φεστιβαλιστές - εικόνα 6

Το φεστιβάλ
Πήρε το όνομά του από την πλατεία του ορεινού χωριού Βλαχάτα Σάμης και ήρθε για να μεταμορφώσει το παλιό πανηγύρι και να ζωντανέψει την περιοχή. Με κοινό κάθε ηλικίας και ελεύθερη είσοδο αποτελεί ένα σύγχρονο είδος διασκέδασης και ψυχαγωγίας με εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, σεμινάρια, διαλέξεις και δραστηριότητες για παιδιά, που φιλοξενούνται στα χαλάσματα των σπιτιών, προσφέροντας έτσι μία εμπειρία 360 μοιρών.

Το φεστιβάλ μέσα από τα μάτια των διοργανωτών
«Μαγικός ρεαλισμός και υψηλή αισθητική ανάμεσα στα ερείπια του μαγικού χωριού.»
- Γεράσιμος Βαλλάτος

Tα must
Μεγάλος φετινός προσκεκλημένος του φεστιβάλ είναι ο Ian Svenonius, της underground σκηνής της Washington DC, που μένει πάντοτε αυθεντικός στο post punk πνεύμα, ενώ στο εικαστικό πρόγραμμα ο street artist bleeps.gr δημιουργεί έναν διαλεκτικό κόσμο παρεμβαίνοντας εικαστικά στο χώρο. Δοκιμάστε επίσης το εμβληματικό παραδοσιακό πιάτο της Κεφαλονιάς, την κρεατόπιτα που έχει κομμάτια κρέατος, ρύζι και μυρωδικά ή την δυσεύρετη χταποδόπιτα. Παράλληλα, επισκεφτείτε κάποιο από τα σπήλαια της περιοχής που κλέβουν την παράσταση με την ομορφιά τους, όπως το σπήλαιο της Μελισσάνης, της Δρογγαράτης, αλλά και άλλα μικρά ανέγγιχτα από τους ανθρώπους σπήλαια, στην ευρύτερη περιοχή της Σάμης.

2 - 4 Αυγούστου | Παλιά Βλαχάτα, Σάμη, Κεφαλονιά | Περισσότερες πληροφόρίες εδώ

#7 Διαδρομές στη Μάρπησσα

9 καλοκαιρινά φεστιβάλ για ψαγμένους φεστιβαλιστές - εικόνα 7

Το φεστιβάλ
Σχεδιασμένο πάνω στα χαρακτηριστικά και την κλίμακα του χωριού και αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη κυκλαδίτικη φυσιογνωμία του τόπου, το φεστιβάλ στη Μάρπησσα της Πάρου φέτος κλείνει τα δέκα του χρόνια και επικεντρώνεται στην ανάδειξη της αρχιτεκτονικής, της λαογραφίας, της μουσικής, των εικαστικών και του περιβάλλοντος, υιοθετώντας μία πιο βιωματική προσέγγιση των δραστηριοτήτων. Με αρκετές ξεχωριστές εκδηλώσεις δεν πρέπει να χάσετε τις θεματικές διαδρομές «διαδραστικοί σταθμοί» σε αυθεντικές επισκέψιμες κατοικίες μέσα στον παραδοσιακό οικισμό, αλλά και την έκθεση σύγχρονης τέχνης με θέμα τη γιορτή σε επιμέλεια της Δέσποινας Ζευκιλή, με καταξιωμένους εικαστικούς.

Το φεστιβάλ μέσα από τα μάτια των διοργανωτών
«Στις 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μια επετειακή συναυλία, στην οποία 11 αγαπημένοι μουσικοί που έχουν τιμήσει το φεστιβάλ τα περασμένα χρόνια με τη συμμετοχή τους, επιστρέφουν στη Μάρπησσα για να συμπράξουν για πρώτη φορά όλοι μαζί επί σκηνής.» - Κωνσταντίνα Αλιπράντη

Τα must
Το φεστιβάλ κορυφώνεται με το παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι στις 25 Αυγούστου με νησιώτικα, τσαμπούνες από εξαιρετικούς οργανοπαίχτες και ρεβυθάδα, μαγειρεμένη σε σπιτικούς ξυλόφουρνους από κατοίκους της Μάρπησσας, παριανό κρασί ή «σούμα», το τοπικό τσίπουρο, ενώ στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία θα βρείτε τοπικά αμυγδαλωτά και παστέλια. Ένας περίπατος στο Λόφο του Κεφάλου δίπλα στη Μάρπησσα για μια επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου του 16ου αιώνα και τα ερείπια του ενετικού κάστρου είναι από τα must see της περιοχής, ενώ μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στο επίνειο της Μάρπησσας, το Πίσω Λιβάδι, για φρέσκο ψάρι σε ταβερνάκια δίπλα στο κύμα.

23 - 25 Αυγούστου | Μάρπησσα, Πάρος | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

#8 Ziria Festival

9 καλοκαιρινά φεστιβάλ για ψαγμένους φεστιβαλιστές - εικόνα 8

Το φεστιβάλ
Ένα φεστιβάλ που επιμένει να είναι home made και ελεύθερο, σε υψόμετρο 1.550 μ. στο βουνό, με χώρους διαμορφωμένους για camping ανοίγει τις πύλες του στις 29 Αυγούστου. Από πεζοπορίες, μαθήματα yoga μέχρι και live rock παρτι, το «Ziria Festival» είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία, που συνδυάζει μουσική και εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση για σωματική και ψυχική χαλάρωση.

Το φεστιβάλ μέσα από τα μάτια των διοργανωτών
«Προς τα ελάτια τις κορφές και τον ήλιο ούτε ματιά παρακάτω είναι τα πλαστικά» -του Τάκη Μιχόπουλου

Τα must
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ μπορείτε να επιλέξετε δραστηριότητες όπως οργανωμένη πεζοπορία στο δάσος της Φλαμπουρίτσας, κατάβαση στο σπήλαιο του Ερμή, ανάβαση στα 2375μ. στη μεγάλη κορυφή της Ζήρειας, σεμινάριο αστροφωτογραφίας τοπίου, μαθήματα γιόγκα, Τάι Τσι, ηχοθεραπεία και τη νέα δραστηριότητα «Στα αστέρια», που περιλαμβάνει αφηγήσεις μύθων για τα αστέρια και τους αστερισμούς. Πριν φύγετε, πάντως, μην ξεχάσετε να δοκιμάστε χειροποίητο τραχανά (με ή χωρίς φέτα) και χυλοπίτες, από τον Φενεό.

29 - 31 Αυγούστου | Τρίκαλα Κορινθίας | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

#9 Πέρα από τα Σύνορα

9 καλοκαιρινά φεστιβάλ για ψαγμένους φεστιβαλιστές - εικόνα 9

To φεστιβάλ
Το φετινό φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο ακριτικό Καστελόριζο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα φεστιβάλ με τις φετινές δράσεις να το κάνουν να ξεχωρίζει. Μια έκθεση φωτογραφίας, συναυλία με μικρασιατική μουσική και παράλληλες δράσεις, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδη, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το Εθνικό Αστεροσκοπείο, παραστάσεις, από το Θέατρο Σκιών Ξάνθης, διαδραστικά δημιουργικά μαθήματα από την θεατρολόγο Σουσάνα Καρδούλια αλλά και καταδύσεις από τον RobertoCalich, περιμένουν τους φεστιβαλιστές.

Το φεστιβάλ μέσα από τα μάτια των διοργανωτών
«Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο στο Καστελόριζο και να μεταφέρουμε το Καστελλόριζο στον κόσμο!»
-
Ειρήνη Σαρίογλου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Τα must
Για μια εβδομάδα στο νησί θα υπάρχουν προβολές διεθνών ντοκιμαντέρ, που από το Καστελόριζο θα κάνουν πανελλαδική πρεμιέρα, ενώ αρκετά ξεχωριστή είναι η θεατρική παράσταση «Οδυσσέας, Ο Ήρωας της Καρτερίας» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, που γράφτηκε ειδικά για το φεστιβάλ, μια διασκευή των ραψωδιών ε-ν της «Οδύσσειας». Κατά την παραμονή σας στην περιοχή δοκιμάστε το τοπικό έδεσμα Στραβά, ένα τηγανητό γλυκό με λεπτό φύλλο ζύμης με μέλι και καρύδια και το Κατουμάρι, που αποτελείται από φύλλο ζύμης αργοψημένο στο βούτυρο πασπαλισμένο με ζάχαρη - δεν θα τα βρείτε αλλού!

25 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου | Καστελόριζο | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.