Το «Ανάποδο Πλατάνι» της Τσαγκαράδας αγαπά το κρασί και τις νοστιμιές

Η Μαρία Κωνσταντινίδου έφτιαξε έναν ατμοσφαιρικό χώρο και μας δίνει Πασχαλινά tips.

Το «Ανάποδο Πλατάνι» της Τσαγκαράδας αγαπά το κρασί και τις νοστιμιές

Σκαρφαλωμένη σε μια κατάφυτη πλαγιά που χαρίζει θέα στο Αιγαίο, η Τσαγκαράδα έχει σταθερούς φαν ανάμεσα στους επισκέπτες του Πηλίου συνδυάζοντας χαλάρωση, παράδοση, καλλιτεχνικό πνεύμα και φυσιολατρική διάθεση. Σε μια από τις 4 πλατείες το χωριού, σε αυτή της Αγίας Κυριακής βρήκε τη θέση του, το Ανάποδο Πλατάνι, το οποίο πήρε το όνομα του από το πλατάνι της πλατείας που τα κλαδιά του έχουν φορά προς τα κάτω.

Στο παλιό παραδοσιακής αρχιτεκτονικής καφενείο, η Μαρία Κωνσταντινίδου έφτιαξε ένα ζεστό wine bar, με τους παλιούς καναπέδες, τους vintage πολυελαίους, τα χειροποίητα ξύλινα τραπέζια με μάρμαρο, τα πορσελάνινα σερβίτσια και τα μαχαιροπήρουνα της μαμάς να φτιάχνουν ατμόσφαιρα.

Το «Ανάποδο Πλατάνι» της Τσαγκαράδας αγαπά το κρασί και τις νοστιμιές - εικόνα 1

Έχοντας περίπου 90 ετικέτες ελληνικών κρασιών, και ειδικά ποτήρια για τα είδη του, εκπλήσσει ευχάριστα τους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν επίσης να γευτούν νόστιμα πιάτα ειδικά τώρα το Πάσχα που σερβίρονται και παραδοσιακές συνταγές. Το μενού περιλαμβάνει ξεχωριστά σνακ, γεύσεις Μεσογείου και Ανατολής, ζαρζαβατικά του μπαχτσέ, γλυκά, σπιτικά κρουασάν, τάρτες, γλυκόξινες μαρμελάδες, πίτσες, σπιτικά αναψυκτικά, λικέρ και πολλά άλλα. Δεν λείπουν οι βραδιές μπάρμπεκιου, αλλά και οι μουσικές και ποιητικές βραδιές, οι εκθέσεις καλλιτεχνών ή οι εβδομάδες μαγειρικής.

Για τις ημέρες του Πάσχα η Μαρία Κωνσταντινίδου προτείνει ανεπιφύλακτα τις βόλτες στα μονοπάτια της Τσαγκαράδας που είναι κατάφυτα. Μία από αυτές τις βόλτες θα σας οδηγήσει στην παραλία Νταμούχαρη, ένα ειδυλλιακό τοπίο με κατάλευκα βότσαλα, ιδανικό για χαλαρωτικές στιγμές. Για την Ανάσταση, κατανυκτική λειτουργία γίνεται στην εκκλησία των Ταξιαρχών στην ομώνυμη πλατεία, ενώ για αυτούς που θέλουν να κάνουν μια μικρή απόδραση, μπορούν να πάνε στο διπλανό χωριό, το Μούρεσι στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας που είναι εξίσου κατανυκτικά.

Πληροφορίες: 2426048886.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.