«Πράσινα» χωριά, φεστιβάλ στη φύση, παραμυθένια κάστρα, 10 προορισμοί για τον Μάιο που τα έχουν όλα

Θάλασσα ή βουνό, εξόρμηση στη φύση ή κοσμοπολίτικος αέρας, ό,τι και αν προτιμάτε οι προορισμοί του Μαίου τα έχουν όλα και η επιλογή ειναι δικιά σας.

«Πράσινα» χωριά, φεστιβάλ στη φύση, παραμυθένια κάστρα, 10 προορισμοί για τον Μάιο που τα έχουν όλα

Θάλασσα ή βουνό, εξόρμηση στη φύση ή κοσμοπολίτικος αέρας, ό,τι και αν προτιμάτε οι προορισμοί του Μαίου τα έχουν όλα και η επιλογή ειναι δικιά σας.

Γευστικές διαδρομές στην Τήνο

«Πράσινα» χωριά, φεστιβάλ στη φύση, παραμυθένια κάστρα, 10 προορισμοί για τον Μάιο που τα έχουν όλα - εικόνα 1

Μπορεί η Τήνος να είναι ταυτισμένη για κάποιους με τον θρησκευτικό τουρισμό, αλλά πρόκειται για ένα νησί που πίσω από την τουριστική της πλευρά κρύβει πολλές ομορφιές που τα τελευταία χρόνια αγκαλιάζονται από ένα ολοένα και μεγαλύτερο σοφιστικέ κοινό. Η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για σαφάρι αρχιτεκτονικών εμπειριών στα πολλά και όμορφα χωριά και πεζοπορίες σε σηματοδοτημένα μονοπάτια. Μια ξεχωριστή αφορμή για να γνωρίσεις τις παραδόσεις, την αυθεντικότητα και κυρίως τις ιδιαίτερες γεύσεις του νησιού είναι το 5ο Tinos Food Paths 2019 από 13 ως 19 Μαΐου. Μέσω της συνεργασίας και της ανταλλαγής ιδεών μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων επιδιώκουν να προωθήσουν τον σεβασμό και την αγάπη προς τα ντόπια προϊόντα αλλά και την ανάδειξη τους μέσα από τις παραδοσιακές συνταγές .

Στη μαγευτική εξοχή και τις πόλεις της Τοσκάνης

«Πράσινα» χωριά, φεστιβάλ στη φύση, παραμυθένια κάστρα, 10 προορισμοί για τον Μάιο που τα έχουν όλα - εικόνα 2

Αν θες να δεις την άλλη πλευρά της Ιταλίας, πέρα από τις ζωντανές μητροπόλεις, με τους αμπελώνες, τα μεσαιωνικά κάστρα, τα γραφικά χωριά και τα παραδοσιακά φαγητά, η Τοσκάνη είναι ο κατάλληλος προορισμός. Από την αρχοντική και γεμάτη αξιοθέατα Φλωρεντία, την παραμυθένια Σιένα με τα γραφικά σοκάκια και τα μεσαιωνικά της κάστρα και την Πίζα με τον διάσημο πύργο της, ως τις απέραντες εξοχές με τους χαμηλούς λόφους, τα χωριά (τo San Gimignano είναι το ομορφότερο ίσως και προσελκύει σαν μαγνήτης τους επισκέπτες) και τις αγροικίες ανάμεσα σε κυπαρίσσια, ελιές, στάχυα και ηλιοτρόπια, η πράσινη καρδιά της Ιταλίας υποδέχεται την ομορφότερη εποχή της.

Για μπύρα και σέρφ στο Springfest, στο Μόναχο

«Πράσινα» χωριά, φεστιβάλ στη φύση, παραμυθένια κάστρα, 10 προορισμοί για τον Μάιο που τα έχουν όλα - εικόνα 3

Η πρωτεύουσα της Βαυαρίας είναι μια πόλη ιδιαίτερα «φιλική προς τον χρήστη», με χαλαρούς ρυθμούς που την άνοιξη μεταμορφώνεται με τους ντόπιους και τους επισκέπτες να απολαμβάνουν βόλτες στα θαυμάσια πάρκα και κήπους και, βέβαια, τεράστιες ποσότητες μπίρας στα biergartens και στις τοπικές ταβέρνες Kneipes. Αν αγαπάτε τα φεστιβάλ και τις ζυθοποσίες, το Μόναχο φιλοξενεί το Springfest, 25 Απριλίου έως 8 Μαΐου, το αδερφάκι του Oktoberfest. Μπορείς να απολαύσεις τον ανοιξιάτικο ήλιο πίνοντας μπύρα στους κήπους του Αγγλικού Πάρκου, να μείνεις στις ειδικά εξοπλισμένες σκηνές που θα βρίσκονται στο χώρο και να φας πρωινό δίπλα στο ποτάμι. Αν μάλιστα αγαπάς το surf τα κύματα του ποταμού Άισμπαχ σε περιμένουν.

Τζουμέρκα για rafting παρέα με τη φύση στο μεγαλείο της

«Πράσινα» χωριά, φεστιβάλ στη φύση, παραμυθένια κάστρα, 10 προορισμοί για τον Μάιο που τα έχουν όλα - εικόνα 4

Παρ’ ότι τέτοια εποχή το μυαλό μας ταξιδεύει προς τη θάλασσα, οι φυσιολάτρες και όσοι αναζητάτε προορισμούς που δεν έχουν αλλοιωθεί από τον τουρισμό αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας τα Τζουμέρκα. Για rafting στα νερά του Καλαρίτικου και του Άραχθου (η εποχή είναι ιδανική) και βόλτες στα σπήλαια, στα μοναστήρια που βρίσκονται κρυμμένα στους βράχους, στα επιβλητικά φαράγγια. Τα 47 Τζουμερκοχώρια θα σας μαγέψουν με την άγρια φύση τους, ενώ η Ιονία Οδός έχει κάνει την επίσκεψη πολύ πιο εύκολη, ειδικά τώρα που φτιάχνει ο καιρός.

Στις γραφικές Σπέτσες με αθλητική διάθεση

«Πράσινα» χωριά, φεστιβάλ στη φύση, παραμυθένια κάστρα, 10 προορισμοί για τον Μάιο που τα έχουν όλα - εικόνα 5

Αν ψάχνετε για μια εξόρμηση κοντά στην Αθήνα και αγαπάτε τα σπόρ, μια ωραία αφορμή για εκδρομή μας δίνουν οι Σπέτσες την περίοδο του Spetsathlon που διοργανώνεται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, από τις 10 έως τις 12 Μαΐου. Πρόκειται για μια τριήμερη γιορτή, γεμάτη αθλητικές δραστηριότητες, πολλές συμμετοχές και υγιή συναγωνισμό. Συγκεντρώνει πάνω από 1000 επισκέπτες ετησίως που συνδυάζουν την άθληση με βόλτες στα σοκάκια και πρώτες βουτιές. Μια διαδρομή έξω από τα κλασικά είναι ο εσωτερικός δρόμος που ξεκινά από την Ντάπια οδηγεί στο Καστέλλι, απ’ όπου οι λάτρεις της πεζοπορίας θα περπατήσετε στο λεγόμενο δάσος των Σπετσών απολαμβάνοντας το φυσικό τοπίο και τη θέα στον Αργοσαρωνικό.

Στο Brighton, για φεστιβαλικό vibe δίπλα στο κύμα

«Πράσινα» χωριά, φεστιβάλ στη φύση, παραμυθένια κάστρα, 10 προορισμοί για τον Μάιο που τα έχουν όλα - εικόνα 6

Αν θες να δεις από κοντά την πιο όμορφη παραλιακή πόλη της Βρετανίας, πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς το Brighton. Εκεί θα βρεις το Brighton Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ τέχνης της Αγγλίας, με ανοιχτή είσοδο. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πολλές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, διάσπαρτες σε όλη την πόλη και διαρκεί από 2 έως 26 Μαΐου. Στο Great Escape festival, 9 με 11 Μαΐου, από την άλλη θα ακούσεις τη νέα μουσική, καθώς θα εμφανιστούν πάνω από 500 ανερχόμενοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Στη λίμνη Κερκίνη για βόλτα με την μπλάβα και πεζοπορία στη λίμνη

«Πράσινα» χωριά, φεστιβάλ στη φύση, παραμυθένια κάστρα, 10 προορισμοί για τον Μάιο που τα έχουν όλα - εικόνα 7

Η Κερκίνη, η πανέμορφη τεχνητή λίμνη στο βορειοδυτικό τμήμα του Νομού Σερρών έχει αναδειχτεί σε προορισμό εναλλακτικού τουρισμού, προσφέροντας ποικίλλες δραστηριότητες, όπως καγιάκ, περιηγήσεις με άλογα, ποδηλασία σε επιλεγμένες διαδρομές, πεζοπορία στις όχθες της λίμνης και διαδρομές με τζιπ. Ο υδροβιότοπος φιλοξενεί χιλιάδες είδη χλωρίδας και πανίδας, ενώ ιδιαίτερη εμπειρία είναι η βαρκάδα με τις μπλάβες. Αν λοιπόν λατρεύεις την φύση η λίμνη Κερκίνη σε περιμένει να την ανακαλύψεις.

Απόβαση στις ακτές της Νορμανδίας

«Πράσινα» χωριά, φεστιβάλ στη φύση, παραμυθένια κάστρα, 10 προορισμοί για τον Μάιο που τα έχουν όλα - εικόνα 8

Με ξεχωριστές πόλεις, όπως η Χάβρη, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αλλά και άφθονο πράσινο και απόκρημνα βράχια που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα η Νορμανδία, επαρχία της Βόρειας Γαλλίας, συνθέτει ένα ιδιαίτερο σκηνικό που αξίζει να εξερευνήσετε. Οι ιστορικές ακτές της, όπου αποβιβάστηκαν οι συμμαχικές δυνάμεις τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, φέτος έχουν την τιμητική τους. Η UNESCO θα αναδείξει τις ακτές της ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, με διάρκεια από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 6 Ιουνίου θα είναι άκρως εντυπωσιακές. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κοστούμια εποχής, πολεμικές αναπαραστάσεις, εναέριες επιδείξεις και πτώσεις με αλεξίπτωτα καθώς και σόου με πυροτεχνήματα, τεράστια πικ νικ, συναυλίες και παρελάσεις.

Αρχαιολογικοί περίπατοι στην Αρχαία Ολυμπία

«Πράσινα» χωριά, φεστιβάλ στη φύση, παραμυθένια κάστρα, 10 προορισμοί για τον Μάιο που τα έχουν όλα - εικόνα 9

Η ανοιξιάτικη εικόνα της Αρχαίας Ολυμπίας με τα αγριολούλουδα να περιβάλλουν τον γιγάντιο Ναό του Διός, το σπουδαιότερο κτίριο του ιερού, και τον βωμό της Ήρας, απ’ όπου γίνεται η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας κάθε τέσσερα χρόνια, είναι από τις εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε μια φορά στη ζωή σας. Η περιοχή προσφέρεται για βόλτες στη φύση με όλη την οικογένεια, με αφετηρία το παλιό μουσείο, στη συνέχεια περιπλάνηση στον αρχαιολογικό χώρο και τελευταία στάση το νέο μουσείο. Μήπως ήρθε η ώρα να γνωρίσετε από κοντά τον Ερμή του Πραξιτέλη και την Νίκη του Παιωνίου;

Στα χωριά του μυροβόλου Πάρνωνα

«Πράσινα» χωριά, φεστιβάλ στη φύση, παραμυθένια κάστρα, 10 προορισμοί για τον Μάιο που τα έχουν όλα - εικόνα 10

Προορισμός για όσους αγαπούν τις δραστηριότητες στη φύση και τους χαμηλών τόνων ρυθμούς, ο Πάρνωνας είναι ιδανικός για πεζοπορίες και mountain bike και ο Μάιος βρίσκει τη μαγευτική φύση που του έχει χαρίσει το προσωνύμιο μυροβόλος στα καλύτερά της. Παράλληλα, τα γραφικά χωριά με τα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά όπως η Καστάνιτσα, ο Πραστός και τα Τσίντζινα προσφέρονται για χαλάρωση και παραδοσιακό φαγητό για όσους αναζητούν λίγη ηρεμία και ξεκούραση.

Κατερίνα Δρέσσου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.