Κάντε... χρωματοθεραπεία στα πιο πολύχρωμα μέρη στον κόσμο

Τώρα που δεν ταξιδεύουμε κανείς δεν μας σταματά να περπατήσουμε με τη φαντασία μας σε τοπία όπου η φύση τα έχει δώσει όλα.

Κάντε... χρωματοθεραπεία στα πιο πολύχρωμα μέρη στον κόσμο

Τώρα που δεν ταξιδεύουμε κανείς δεν μας σταματά να περπατήσουμε με τη φαντασία μας σε τοπία όπου η φύση τα έχει δώσει όλα.

Seven Magic Mountains, Nevada

Κάντε... χρωματοθεραπεία στα πιο πολύχρωμα μέρη στον κόσμο - εικόνα 1

Στη γνωστή για τις εγκαταστάσεις land art Nevada, έξω από το Λας Βέγκας, το έργο Seven Magic Mountains του γνωστού Ελβετού καλλιτέχνη Ugo Rondinone έχει κερδίσει το διεθνή θαυμασμό παίρνοντας συνεχώς παράταση ως προς το χρόνο που θα εκτίθεται (προς το παρόν ως το 2021). Προκαλεί δέος να στέκεσαι δίπλα στις θεόρατες πολύχρωμες πέτρες με το πενταπλάσιο μέγεθος από σένα, αλλά και να βλέπεις απέναντι σου το επιβλητικό βουνό, κάνοντας ορειβασία. Λίγο πιο πέρα, στην έρημο Black Rock City, γίνεται κάθε καλοκαίρι το Burning Man Festival όπου 70.000 καλλιτέχνες, τεχνικοί και κοινό στήνουν μια εφήμερη καλλιτεχνική πόλη για μία εβδομάδα, η οποία κορυφώνεται με ένα αξέχαστο πάρτι και στη συνέχεια μαζεύεται χωρίς να αφήσει ίχνος στην άμμο!

Βόρειο Σέλας, Νορβηγία

Κάντε... χρωματοθεραπεία στα πιο πολύχρωμα μέρη στον κόσμο - εικόνα 2

Το Βόρειο Σέλας, αυτή η ονειρική σύζευξη ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, με τα χρώματα να εμφανίζονται ξαφνικά στα ουράνια κάνοντάς σε να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε παραμύθι, δεν είναι τυχαία ταξιδιωτικό φετίχ. Οι καλύτεροι μήνες για να το δεις είναι Σεπτέμβρη με Οκτώβρη και Φλεβάρη με τέλη Μαρτίου στη Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, τον Καναδά, την Ισλανδία, αλλά και κάποιες φορές σε περιοχές της Σκωτίας και της Δανίας.

Ροζ Λίμνη Gregory, Αυστραλία

Κάντε... χρωματοθεραπεία στα πιο πολύχρωμα μέρη στον κόσμο - εικόνα 3

Τα φυσικά χρώματα της σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι σε αυτόν τον πλανήτη - αλλά όντως είσαι στα βόρεια της Δυτικής Αυστραλίας στη λίμνη Gregory. Τα ροζέ νερά της λίμνης δημιουργούνται λόγω των φυκιών που παράγουν τα καροτενοειδή και άπλετα αλμυρά Dunaliella. Οι επισκέπτες που έρχονται ως εδώ απολαμβάνουν το καγιάκ στη λίμνη, και την παρατήρηση κάποιων από τα 70 είδη υδρόβιων πουλιών και τα 175 θαλασσινά είδη.

Ναός Daigo-ji , Ιαπωνία

Κάντε... χρωματοθεραπεία στα πιο πολύχρωμα μέρη στον κόσμο - εικόνα 4

Ο επιβλητικός βουδιστικός ναός Daigo-ji, στο πανέμορφο Kyoto προσελκύει πιστούς και μη. Οι Ιαπωνικές κερασιές «shidaresakura» που τον περιβάλλουν όταν ανθίζουν γεμίζουν τον τόπο με φύλλα στις πιο όμορφες αποχρώσεις του ροζ. Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι ο «ναός των λουλουδιών» (όπως τον αποκαλούν) είναι προστατευόμενος από την UNESCO, ως ιστορικό μνημείο.

Dallol, Αιθιοπία

Κάντε... χρωματοθεραπεία στα πιο πολύχρωμα μέρη στον κόσμο - εικόνα 5

Οι adrenaline seekers λατρεύουν το Dallol, παρότι είναι το πιο ζεστό μέρος στη γη, χάρη στο πολύχρωμο και ξεχωριστό ηφαίστειό του δίπλα στην έρημο. Το τοπίο και η ζέστη σε κάνουν να νομίζεις ότι βρέθηκες στον Άρη - άλλωστε η περιοχή είναι και πεδίο έρευνας για το πώς μπορεί να είναι η ζωή σε άλλους πλανήτες, λόγω της θερμοκρασίας της.

Júzcar, Ισπανία

Κάντε... χρωματοθεραπεία στα πιο πολύχρωμα μέρη στον κόσμο - εικόνα 6

Ένα μικρό χωριό στην Ανδαλουσία, κοντά στη Μάλαγα, βάφτηκε όλο μπλε για την ταινία «The Smurfs». Οι παραγωγοί της ταινίας θέλησαν να βάψουν ξανά το χωριό όπως ήταν πριν, αλλά οι κάτοικοι αρνήθηκαν λόγω της αύξησης του τουρισμού που είχε προκαλέσει. Οι δραστηριότητες με θέμα τα στρουμφάκια δεν υπάρχουν πια, παρ’ όλα αυτά το χωριό περιβάλλεται από μονοπάτια για περπάτημα και δεν λείπουν οι ιδέες για φυσιολατρική δράση.

Σπηλιές Waitomo, Βόρειο Νησί, Νέα Ζηλανδία

Κάντε... χρωματοθεραπεία στα πιο πολύχρωμα μέρη στον κόσμο - εικόνα 7

Μία από τις πιο ονειρικές σπηλιές που μοιάζει φωτισμένη με νέον βρίσκεται στην Νέα Ζηλανδία. Είναι άξιο απορίας πώς και δεν έχει γυριστεί ακόμα κάποιο επεισόδιο της σειράς «Stranger Things» στην συγκεκριμένη σπηλιά, αφού θα ήταν ταμάμ για τις τρομακτικές σκηνές της. Όπως και να έχει, είναι ένα καλοκαιρινό μέρος που προσφέρει στον επισκέπτη υπέροχες εικόνες, αλλά και διάφορες δραστηριότητες, όπως ράφτινγκ και καταρρίχηση.

Caño Cristales, Κολομβία

Κάντε... χρωματοθεραπεία στα πιο πολύχρωμα μέρη στον κόσμο - εικόνα 8

Ένα νησί φτιαγμένο από χρώματα του ουράνιου τόξου βρίσκεται στην Serrania de la Macarena, επαρχία της Meta στην Κολομβία και βορειοδυτικά του Μεδεγίν. Η λίμνη Caño Cristales, φημίζεται ότι είναι η ομορφότερη λίμνη στον κόσμο. Τα χρώματα της είναι τόσο διαφορετικά και ξεχωριστά, που αν τα δει κάποιος από τέτοια κοντινή απόσταση, αποκλείεται να μην πιστεύει ότι βρίσκεται σε όνειρο. Αυτό όμως αποδεικνύει και το πόσο θαυματουργή μπορεί να είναι η μητέρα φύση.

Σπηλιές Marble, Χιλή

Κάντε... χρωματοθεραπεία στα πιο πολύχρωμα μέρη στον κόσμο - εικόνα 9

Οι σπηλιές Capillas de Marmol, ή αλλιώς Marble Caves, στην κεντρική Παταγονία της Χιλής, είναι ένα έργο τέχνης με δημιουργό τη φύση: αποχρώσεις του μπλε με καταγάλανα νερά στη λίμνη που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την εποχή. Τα μοναδικά χρώματα «ζωγραφίστηκαν» πριν 6.000 χρόνια καθώς το νερό έσκαγε πάνω στη σπηλιά. Οι σπηλιές είναι προορισμός τόσο το καλοκαίρι για κανό στη λίμνη, όσο και τον χειμώνα για επίσκεψη στον «San Rafael Glacier», έναν τεράστιο παγετώνα, που απειλείται προς εξαφάνιση.

Τζαϊπούρ, Ινδία

Κάντε... χρωματοθεραπεία στα πιο πολύχρωμα μέρη στον κόσμο - εικόνα 10

Η αυτοκρατορική κομητεία του Ρατζαστάν και η πρωτεύουσά του, η μαγική ροζ πόλη της Τζαϊπούρ, ο τόπος των Μαχαραγιάδων, με τα εντυπωσιακά παλάτια, τις ακίνητες υδάτινες επιφάνειες και τα εκτυφλωτικά χρώματα, αποπνέει μια απόκοσμη ηρεμία. Κομψά ροζ, αλλά και ζωηρά θαλασσί, φτιάχνουν ένα εξαίρετο χρωματικό κολάζ. Η πόλη συνδυάζει το χθες με το σήμερα με τους ελέφαντες και τους επισκέπτες να μοιράζονται τον ίδιο δρόμο και λίγο πιο πέρα τα αυτοκίνητα. Το εικονιζόμενο παλάτι είναι το City Palace, ένα κομμάτι που οποίου είναι σήμερα επισκέψιμο ως μουσείο, ενώ ένα άλλο εξακολουθεί να είναι βασιλική κατοικία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.