Γιάννης Κοροβέσης, Πέννυ Μπαλτατζή και Βασίλης Καραμητσάνης γράφουν για τον αγαπημένο τους αγιοβαλεντίνικο προορισμό

Από την Ανδαλουσία με ένα ποτήρι σέρι στα σοκάκια της Ερμούπολης και στο πετρόχτιστο Νυμφαίο, τρεις κοσμοπολίτες της τέχνης και της διασκέδασης επιλέγουν τρεις αγαπημένους ρομαντικούς προορισμούς.

Γιάννης Κοροβέσης, Πέννυ Μπαλτατζή και Βασίλης Καραμητσάνης γράφουν για τον αγαπημένο τους αγιοβαλεντίνικο προορισμό

Από την Ανδαλουσία με ένα ποτήρι σέρι στα σοκάκια της Ερμούπολης και στο πετρόχτιστο Νυμφαίο, τρεις κοσμοπολίτες της τέχνης και της διασκέδασης επιλέγουν τρεις αγαπημένους ρομαντικούς προορισμούς για αγιοβαλεντίνικες αποδράσεις και μας ταξιδεύουν στις αναμνήσεις και τα στέκια τους.

Γιάννης Κοροβέσης, Πέννυ Μπαλτατζή και Βασίλης Καραμητσάνης γράφουν για τον αγαπημένο τους αγιοβαλεντίνικο προορισμό - εικόνα 1

Γιάννης Κοροβέσης: Χερέθ – για φλαμένκο, σέρι και ρομαντζάδα

Είχα την τύχη να επισκεφθώ το Jerez de la Frontera επί τρία συναπτά έτη, όντας και τα τρία πολύ ερωτευμένος. Και παρόλο που ο σκοπός της επίσκεψής μου ήταν η επαγγελματική μου διαστροφή με τη γαστρονομία, γενικότερα, βρέθηκα να συνδυάζω το κρασί σέρι που τόσο αγαπώ με αφροδισιακά θαλασσινά και ρομαντικές βόλτες στον Γουαδαλκιβίρ.

Γιάννης Κοροβέσης
Αν σας αρέσει το φλαμένκο, τότε θα βρείτε δεκάδες tabanco, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε παραδοσιακά tapas και σέρι, όσο θα περφορμάρει κάποια ομάδα με περίτεχνα κοστούμια. Το πιο αγαπημένο μου παραμένει μέχρι σήμερα το «Tabanco El Pasaje» (Calle Sta. María 8, +34956333359). Ανακαλύψτε την ανδαλουσιανή κτηνοτροφία και τις ράτσες της στο «Meson Asador Toro» (Calle Porvera 11, +34628353282), ενώ μην παραλείψετε το αγαπημένο μου, πεντανόστιμο «Restaurante Albalá» (Calle Divina Pastora, +34956346488), με τη μεγαλύτερη συλλογή από σέρι στην πόλη.

Πεταχτείτε μέχρι το γειτονικό Sanlucar de Barrameda, βολτάρετε στις όχθες του Γουαδαλκιβίρ και απολαύστε το ηλιοβασίλεμα, παρέα με θαλασσινές λιχουδιές της περιοχής και, φυσικά, μια μποτίλια σέρι manzanilla. Αν η επόμενη μέρα σας βρει να δίνετε όρκους αιώνιας αγάπης στο μοναδικής ομορφιάς και υπέροχης αρχιτεκτονικής Alcazaz, τότε το ταξίδι πέτυχε το σκοπό του.

Ο Γιάννης Κοροβέσης είναι bar consultant, sherry & cognac educator, και drinks editor.

Γιάννης Κοροβέσης, Πέννυ Μπαλτατζή και Βασίλης Καραμητσάνης γράφουν για τον αγαπημένο τους αγιοβαλεντίνικο προορισμό - εικόνα 3

Πέννυ Μπαλτατζή: Νυμφαίο – για φυσιολατρία, καλοφαγία και περιπέτεια

Πέννυ Μπαλτατζή
Για μένα το Νυμφαίο είναι ο ορισμός της ρομαντικής απόδρασης, αφού συνδυάζει τις ομορφιές της φύσης με τις αγνές πρώτες ύλες στο φαγητό αλλά και την περιπέτεια. Η δική μας εμπειρία είναι συνδεδεμένη στενά με το υπέροχο μέρος στο οποίο μείναμε... Τον πετρόχτιστο αρχοντικό ξενώνα «La Moara», που ανήκε στην οικογένεια Μπουτάρη. Η τοποθεσία του πύργου είναι μαγική, το δε σπιτικό πρωινό απλώς υπέροχο. Για φαγητό προτείνω τον «Κοντοσώρο», ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με εξαιρετικό κελάρι, μόλις δέκα λεπτά από το Νυμφαίο, στο Ξινό Νερό. Επίσης, την ταβέρνα «Θωμάς» στο Σκλήθρο και στο κέντρο του Νυμφαίου την «Πλατεία».

Για τους λάτρεις του κρασιού, γευσιγνωσία στο πρατήριο του κτήματος Κυρ-Γιάννη αλλά και μια επίσκεψη στο Αμύνταιο, έξω από το Νυμφαίο, όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο αξιόλογα οινοποιεία της Ελλάδας, όπως το Κτήμα Άλφα. Για εξορμήσεις στη φύση, αξίζει η λίμνη Ζάζαρη, όπου μπορείς να κάνεις κανό, ιππασία και πεζοπορία, το καταφύγιο του Αρκτούρου αλλά και το καταφύγιο του Λύκου. Τέλος, δεν πρέπει να φύγετε χωρίς να κάνετε μια βόλτα στη Νίκειο Σχολή, στο κέντρο του Νυμφαίου, όπου βρισκόταν το μεγαλύτερο κέντρο αργυροχρυσοχοΐας στα Βαλκάνια.

Η Πέννυ Μπαλτατζή είναι συνθέτρια, στιχουργός και τραγουδίστρια.

Γιάννης Κοροβέσης, Πέννυ Μπαλτατζή και Βασίλης Καραμητσάνης γράφουν για τον αγαπημένο τους αγιοβαλεντίνικο προορισμό - εικόνα 5

Βασίλης Καραμητσάνης: Σύρος – για κοσμοπολιτισμό με άρωμα βαθιά ελληνικό

Βασίλης Καραμητσάνης
Αν και δεν είμαι ένα τυπικά ρομαντικό άτομο, αν ήταν να ξεχωρίσω έναν προορισμό που διεγείρει ανάλογα συναισθήματα, θα πρότεινα ασφαλώς την αγαπημένη μου Σύρο. Όμορφη και παράξενη, βαθύτατα ελληνική και Ευρωπαία, η Σύρος τα έχει όλα. Η νεοκλασική, φλωρεντινής ομορφιάς πρωτεύουσα Ερμούπολη και η μεσαιωνική Άνω Σύρα απλώνονται σε δύο λόφους και θυμίζουν σκηνικό από ταινία εποχής. Η μοναδική εξέδρα στην παραλία Αστέρια της Ερμούπολης, όπου ρεμβάζεις με θέα τη Δήλο και βλέπεις τα πλοία να περνούν και το ανατολικό αίθριο με το café στο Δημαρχείο (σε σχέδιο του Τσίλερ), η Πιάτσα, ο κεντρικός δρόμος με ταβερνάκια, όμορφα μαγαζιά και χαμόγελα στην Άνω Σύρο και οι πεζοπορικές διαδρομές στο ανεξερεύνητο και πλούσιο σε αρχαιότητες βόρειο τμήμα της Σύρου είναι στοιχεία που θα σου κλέψουν την καρδιά.

Το μέρος όμως που αγαπώ περισσότερο δεν είναι άλλο από το ξακουστό Θέατρο Απόλλων, που φιλοξενεί διεθνείς παραστάσεις μουσικής, θεάτρου, όπερας αλλά και φεστιβάλ, όλο το χρόνο. Για φαγητό ξεχωρίζω το «Πλακόστρωτο» στο χωριό Σαν Μιχάλη, με θέα συνταρακτική και εδέσματα με τοπικά προϊόντα, το «Αλλού Γυαλού» στο Κίνι με άψογη δημιουργική ελληνική κουζίνα πάνω στο κύμα και το «Le Perroquet Tranquille», ένα μοναδικό νησιώτικο μπιστρό στην αρχοντική Ποσειδωνία.

Ο Βασίλης Καραμητσάνης είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του φεστιβάλ Animasyros.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.