8 φωτογραφίες που σε κάνουν να ονειρεύεσαι άνοιξη στην Προβηγκία

Με σήμα κατατεθέν τα λιβάδια με τις λεβάντες η εμβληματική εξοχή της νότιας Γαλλίας ετοιμάζεται για την ομορφότερη εποχή της.

8 φωτογραφίες που σε κάνουν να ονειρεύεσαι άνοιξη στην Προβηγκία

Προσκύνημα στο Sénanque Abbey

Επιβλητική και ταυτόχρονα λιτή στέκεται η μονή Sénanque ανάμεσα στη φύση και στα πολύχρωμα λουλούδια προκαλώντας δέος. Ιδρύθηκε το 1148 από κιστερκιανούς μοναχούς.

Saint-Rémy και ατελείωτες βόλτες

8 φωτογραφίες που σε κάνουν να ονειρεύεσαι άνοιξη στην Προβηγκία - εικόνα 1

Το γραφικό Saint Remy – de – Provence όπου ο Βαν Γκογκ ζωγραφισε την «Έναστρη Νύχτα» είναι ότι πρέπει για ανοιξιάτικες περαντζάδες, στην πλατεία Favier με τα γραφικά και ατμοσφαιρικά καφέ.

Στο ατμοσφαιρικό Les Baux

8 φωτογραφίες που σε κάνουν να ονειρεύεσαι άνοιξη στην Προβηγκία - εικόνα 2

Το Les Baux-de-Provence, διατηρητέος οικισμός, είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά χωριά της Γαλλίας, ένα ανοιχτό μουσείο με θέα στα βουνά των Alpilles.

Στην καλλιτεχνική Aix En Provence

8 φωτογραφίες που σε κάνουν να ονειρεύεσαι άνοιξη στην Προβηγκία - εικόνα 3

Ιντελεκτουέλ, ζωντανή και πανέμορφη η Aix En Provence δεν είναι τυχαία από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Απαραίτητη η στάση στην πλατεία Cardeurs για καφέ ή γεύμα al fresco.

Αφήσου στα αρώματα του Simiane-la-Rotonde

8 φωτογραφίες που σε κάνουν να ονειρεύεσαι άνοιξη στην Προβηγκία - εικόνα 4

Το χωριό Simiane – la – Rotonde είναι ανέγγιχτο από το πέρασμα του χρόνου σκαρφαλωμένο σε ένα μικρό λόφο μέσα στο πράσινο και την άνοιξη τα γύρω χωράφια πλημμυρίζουν από αρώματα λεβάντας.

«Sur le pont d’ Avignon, on y danse…»

8 φωτογραφίες που σε κάνουν να ονειρεύεσαι άνοιξη στην Προβηγκία - εικόνα 5

Όπως λέει και το τραγούδι η γέφυρα Saint-Bénézet στην Avignon, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco, προσελκύει περισσότερους από 300.000 επισκέπτες ετησίως. Από την αρχική γέφυρα διατηρούνται μόνο οι τέσσερις καμάρες και ο πύργος Philippe le Bel. Η ίδια η Avignon στην όχθη του Ροδανού ποταμού, οχυρωμένη μέσα στα επιβλητικά τείχη των παλαιών παπικών ανακτόρων, είναι προορισμός για πολιτιστικό τουρισμό χάρη στο διάσημο θεατρικό φεστιβάλ της.

Γευστικό must; Ratatouille

8 φωτογραφίες που σε κάνουν να ονειρεύεσαι άνοιξη στην Προβηγκία - εικόνα 6

Δεν είναι μόνο ο χαριτωμένος ποντικός της ομώνυμης ταινίας, αλλά και ένα πολύ γευστικό στιφάδο λαχανικών και από τα πιο χαρακτηριστικά παραδοσιακά πιάτα της Προβηγκίας. Ντομάτα, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, κρεμμύδια και μπαχαρικά σιγομαγειρεύονται και αναδεικνύουν τα υπέροχα αρώματά τους.

Γραφική και απείραχτη Προβηγκία

8 φωτογραφίες που σε κάνουν να ονειρεύεσαι άνοιξη στην Προβηγκία - εικόνα 7

Τα χωριουδάκια, βγαλμένα από άλλη εποχή σε συνδυασμό με την απείραχτη φύση και τα λιβάδια με το μεθυστικό άρωμα λεβάντας,σε καλούν για ένα ανοιξιάτικο road trip.

Δείτε περισσότερα για την Προβηγκία στο αναλυτικό μας guide εδώ.

© Shutterstock

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

19/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.