Η Σύρος βάζει τα… καρναβαλικά της!

Από 16 Φεβρουαρίου όλο το νησί μεταμφιέζεται, με ένα υπερπλήρες πρόγραμμα που περιλαμβάνει παραστάσεις, εκδηλώσεις, workshops και εκθέσεις, πριν κορυφωθεί με την παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων και τα παραδοσιακά Ζεϊμπέκια.

Η Σύρος βάζει τα… καρναβαλικά της!

Με ένα υπερπλούσιο πρόγραμμα, που ξεκινά από τις 16 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει παραστάσεις, εκδηλώσεις, workshops, δρώμενα και εκθέσεις, η Σύρος βάζει για άλλη μια φορά τα καρναβαλικά της και ετοιμάζεται να γιορτάσει την πιο κεφάτη εβδομάδα του έτους.

Το σινιάλο για την έναρξη των εκδηλώσεων δίνει η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Όλο Σπίτι, Κρεβάτι κι Εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ την αμέσως επόμενη μέρα θα δοθεί και η εκκίνηση για το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού, που επί δύο εβδομάδες θα προκαλέσει τους επίδοξους λουκουμοκυνηγούς του να εντοπίσουν τον θησαυρό του νησιού, μέσα από ένα σε ένα ταξίδι στην ιστορία, την παράδοση, αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο της Σύρου, γεμάτο γρίφους, περιηγήσεις, κρυμμένα στοιχεία και ευφάνταστες δοκιμασίες.

Η Σύρος βάζει τα… καρναβαλικά της! - εικόνα 1

Η μεταμφίεση των καταστημάτων της κεντρικής αγοράς της Σύρου σε καρναβαλικά μουσεία, που θα εκθέτουν στις βιτρίνες τους κοστούμια απ’ την ιστορία του Συριανού Καρναβαλιού, αλλά και η αναβίωση των παραδοσιακών Ζεϊμπεκιών (όπου μαυροφορεμένοι άνδρες επιδίδονται σ’ έναν πολεμικό χορό, προκειμένου να φυγαδεύσουν την γυναίκα του πρωτοκαπετάνιου του νησιού) αναμένεται να δώσουν ιδιαίτερο χρώμα στα στενάκια της Ερμούπολης και της Άνω Σύρου, ενώ εκτός από το εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών Συριακών στεφανωτών, την έκθεση αποκριάτικης φωτογραφίας και την αναβίωση του σπασίματος των πήλινων στην Άνω Σύρο από τη μακρά λίστα των εκδηλώσεων ξεχωρίζει και το workshop κινουμένου σχεδίου που ετοιμάζει το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων «AnimaSyros» ειδικά για τις μέρες του καρναβαλιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.