Τα πιο γραφικά χωριά κοντά στα χιονοδρομικά

Να μερικά από τα ομορφότερα και σχετικά ήσυχα χωριά κοντά στις πίστες για όσους θέλουν και γραφικότητα και σκι.

Τα πιο γραφικά χωριά κοντά στα χιονοδρομικά

Να μερικά από τα ομορφότερα και σχετικά ήσυχα χωριά κοντά στις πίστες για όσους θέλουν και γραφικότητα και σκι.

#1 Άνω Βλασία - Καλάβρυτα

Τα πιο γραφικά χωριά κοντά στα χιονοδρομικά - εικόνα 1

Καθαρός αέρας, ηρεμία, λίγα τζάκια να καπνίζουν, πλατάνια, παγκάκια σκορπισμένα σε διάφορα σημεία και γάργαροι ήχοι από τους καταρράκτες του Ταξιάρχη του οποίου τα νερά ταξιδεύουν μέχρι τον Σελινούντα ποταμό. Σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του Ερύμανθου η γραφική Άνω Βλασία απέχει περίπου 25 χλμ. από τα Καλάβρυτα ακολουθώντας την επαρχιακή οδό προς Πάτρα και είναι ό,τι πρέπει για όσους θέλουν να επισκεφτούν το χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα χωρίς την κοσμικότητα του οικισμού.

Δείτε περισσότερα για τα Καλάβρυτα και την Κορινθία εδώ και εδώ.

#2 Άγιος Λαυρέντιος - Χάνια

Τα πιο γραφικά χωριά κοντά στα χιονοδρομικά - εικόνα 2

Προσφέροντας πανοραμική θέα, μέσα σε μια κατάφυτη πλαγιά από ελαιώνες, ο Άγιος Λαυρέντιος αγναντεύει τον Παγασητικό. Σε απόσταση 20 χλμ. από το Βόλο, προσφέρεται για χαλαρωτικούς περίπατους μέσα στα πετρόχτιστα καλντερίμια, και στην κεντρική πλατεία με τα αρχοντικά. Οι ρουστίκ ταβέρνες βάζουν σε δίλημμα τους επισκέπτες για το αν διαλέξουν χειροποίητα λουκάνικα ή μπουμπάρι, και στη συνέχεια η βραδιά ολοκληρώνεται με ένα τσίπουρο είτε ακούγοντας τα τρεχούμενα νερά, είτε τα κουτσομπολιά των ντόπιων στα πηγαδάκια του καφενείου της πλατείας. Το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου προσεγγίζεται και απευθείας από το χωριό μέσω μιας μαγευτικής χωμάτινης διαδρομής μέσα από δάση αιωνόβιων καστανιών (μόνο όταν και για όσους το επιτρέπει το αυτοκίνητό σας).

Περισσότερα για τα χωριά του Πηλίου στο αναλυτικό μας guide εδώ.

#3 Αμφίκλεια - Παρνασσός

Τα πιο γραφικά χωριά κοντά στα χιονοδρομικά - εικόνα 3

Πέτρινα σπίτια, πλακόστρωτα σοκάκια και καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά δημιουργούν γραφικό σκηνικό σε συνδυασμό με τις πετρόχτιστες βρύσες και τα ταβερνάκια με τις τοπικές νοστιμιές. Η Αμφίκλεια, η πιο χαμηλών τόνων «ξαδέλφη» της κοσμικής Αράχοβας απέχει 2,5 ώρες από την Αθήνα και είναι σκαρφαλωμένη στους πρόποδες του Παρνασσού. Αποτελεί ιδανική απόδραση για τους φυσιολάτρες, αλλά και τους λάτρεις του σκι που θέλουν ηρεμία καθώς το χιονοδρομικό είναι 17 χλμ. μακριά.

Δείτε περισσότερα για την Αμφίκλεια στο αναλυτικό μας guide εδώ.

#4 Καστανιά - Ζήρεια

Τα πιο γραφικά χωριά κοντά στα χιονοδρομικά - εικόνα 4

Σε ένα μαγικό τοπίο στη νότια πλευρά της Ζήρειας που περιβάλλεται από έλατα και πεύκα και σε απόσταση 25 χλμ. από το μικρό χιονοδρομικό της Ζηρείας, η Καστανιά σε κερδίζει με τους χαλαρούς ρυθμούς της και τη θέα από τα μπαλκόνια των ξενώνων και την πλατεία. Έχει καλές τουριστικές υποδομές και είναι κατάλληλη για χαλαρά weekends μες στη φύση. Αξίζει η βόλτα στη λίμνη Στυμφαλία που τώρα είναι γαλήνια και κρυστάλλινη, καθώς και η επίσκεψη στο Μουσείο Περιβάλλοντος του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς. Θα έρθετε από το Κιάτο, περνώντας από το παραδοσιακό Σούλι – «μπαλκόνι του Κορινθιακού» όπου η θέα κόβει την ανάσα. Στην επιστροφή μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδρομή προς τα χωριά Ψάρι, Αηδόνια και Πετρί η οποία βγάζει στη Νεμέα, κι έτσι συνδυάζετε μια εκδρομή – επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο αλλά και στα οινοποιεία της περιοχής.

Δείτε περισσότερα για την Καστανιά στο αναλυτικό μας guide εδώ.

#5 Κορυσχάδες - Καρπενήσι

Τα πιο γραφικά χωριά κοντά στα χιονοδρομικά - εικόνα 5

Από τα πιο γραφικά και ιστορικά χωριά του Καρπενησίου, οι Κορυσχάδες είναι ένας διατηρητέος οικισμός στην πλατεία του οποίου δεσπόζει στο επισκέψιμο ιστορικό σχολείο που φιλοξένησε το 1944 τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου της Ελεύθερης Ελλάδας με τα σχετικά αρχεία και τις επαναστατικές τοιχογραφίες που διατηρούνται από εκείνη την εποχή. Προσεγμένοι ξενώνες, ταβερνάκια και cafe στα πετρόχτιστα σπίτια, αλλά και εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου και τα υπόλοιπα χωριά της Ευρυτανίας και το κοσμικό Καρπενήσι, υπόσχονται χαλαρωτικές αλλά και active χειμωνιάτικες στιγμές.

Δείτε περισσότερα για το Καρπενήσι στο αναλυτικό μας guide εδώ.

#6 Σαμαρίνα - Γρεβενά

Τα πιο γραφικά χωριά κοντά στα χιονοδρομικά - εικόνα 6

Ο Γενάρης βρίσκει το φημισμένο βλαχοχώρι στα καλύτερά του, μέσα σε χιονισμένα δάση, με μια μεγάλη πετρόστρωτη πλατεία στο κέντρο του και τζάκια αναμμένα στις ταβέρνες, ενώ η μία από τις δυο παλιές ανακαινισμένες «ντριστέλες» (νεροτριβές) – αυτή που βρίσκεται στη θέση Παπακύργια- λειτουργεί κανονικά. Μπορεί η παραδοσιακή αρχιτεκτονική να μην έχει διατηρηθεί στην πιο αυθεντική της εκδοχή, όμως οι cozy ξενώνες, το επιβλητικό τοπίο και βέβαια το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας σε απόσταση μίας περίπου ώρας σε αποζημιώνουν και με το παραπάνω.

Δείτε περισσότερα για τα Γρεβενά στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.