Αυτές είναι πιο πρωτότυπες Xριστουγεννιάτικες εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις φέτος στο Λονδίνο

Το εορταστικό παραμύθι εκτοξεύεται σε άλλη διάσταση έξω από το κλασικό κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, που γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα με παιχνιδιάρικο γκλάμουρ και αριστοκρατική λάμψη, όπως αναμεταδίδει η Δανάη Μολόχα.

Αυτές είναι πιο πρωτότυπες Xριστουγεννιάτικες εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις φέτος στο Λονδίνο

Αν ετοιμάζεστε για την κεντρική αγορά του Covent Garden, το απαστράπτον Southbank Centre στον Τάμεση και το μπιτάτο παγοδρόμιο στην αγκαλιά του νεοκλασικού Somerset House, σημειώστε ότι τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο δεν εξαντλούνται στα κλασικά, καθώς νέοι προορισμοί με αυθεντικό τοπικό χρώμα σάς περιμένουν αυτές τις γιορτές.

Mισή ώρα από το κέντρο με το μετρό, τα κομψά βικτοριανά θερμοκήπια και η πλούσια φύση των Kew Gardens χαρίζουν μια μοναδική διαδρομή 2 χλμ. (5-10 μ.μ.) στεφανωμένη με πάνω από ένα εκατομμύριο φωτάκια και χιλιάδες λέιζερ. Πάρτε μια χούφτα ζεστά κάστανα κι ένα μηλίτη με μπαχαρικά και ανακαλύψτε ατραξιόν όπως ο φλεγόμενος κήπος και οι ολοφώτιστες βαρκούλες, που δημιουργούν μαγευτικές αντανακλάσεις στη μεγάλη λίμνη του πάρκου.

Μπορείτε να φτάσετε από νωρίς για να δείτε τους κήπους με μειωμένο εισιτήριο συνδυαστικά με το βραδινό event, ενώ ειδικά για φέτος το κομψό εστιατόριο «Botanical» σερβίρει σπέσιαλ εορταστικό γεύμα πριν ή μετά τη διαδρομή σας. Φροντίστε μόνο να κλείσετε άμεσα εισιτήρια, μια και πρόκειται για μια εξτραβαγκάν­τζα ιδιαίτερα αγαπητή στους Λονδρέζους.

Αυτές είναι πιο πρωτότυπες Xριστουγεννιάτικες εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις φέτος στο Λονδίνο - εικόνα 1
Μαγική η ατμόσφαιρα στα Kew Gardens

Η απάντηση των εναλλακτικών στη Winter Wonderland του Ηyde Park λέγεται Winterville (έως 23/12) και βρίσκεται στο Clapham Common, στο Νότιο Λονδίνο. Το παγοδρόμιο 600 τ.μ. και τους κλασικούς πάγκους με τις λιχουδιές συμπληρώνουν εδώ η Roller Disco (φωσφοριζέ γκέτες απαραίτητες), το κουκλοθέατρο άνω των 18 ετών στον επάνω όροφο ενός λονδρέζικου λεωφορείου, μίνι γκολφ σε χρώματα νέον και ταινίες όπως το «Μόνος στο Σπίτι», τις οποίες θα παρακολουθήσετε σε δύο οθόνες φωλιασμένες εντός του Μαγεμένου Δάσους.

Αυτές είναι πιο πρωτότυπες Xριστουγεννιάτικες εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις φέτος στο Λονδίνο - εικόνα 2
Παγοδρόμιο με πανοραμική θέα στο Winterville

Για πιο πάρτι καταστάσεις, πάρτε το μετρό για Tower Hill, στον Πύργο του Λονδίνου, και περπατήστε περίπου 15 λεπτά προς το Skylight (Πέμ.-Κυρ. μέχρι τον Ιανουάριο), το υπαίθριο μπαρ και το παγοδρόμιο στην κορυφή του Tobacco Dock, που στέγαζε τις αποθήκες του 19ου αιώνα στον Τάμεση. Με εμβληματικά μεγαθήρια όπως το Shard να απλώνονται μπροστά σας πανοραμικά, θα περάσετε από το χορό στο χόκεϊ στον πάγο και από κει στη φοντί και στα κοκτέιλ που σερβίρονται σε διάφανα υπαίθρια ιγκλού.

Περίπου μία ώρα από το κέντρο, το παλάτι Hampton Court (έως 6/1) στήνει, τέλος, έναν μεγαλειώδη παραμυθόκοσμο εποχής. Σε ένα επιβλητικό σκηνικό πλαισιωμένο από τούβλινες καμινάδες Τυδώρ συνδυασμένες με μπαρόκ μαξιμαλισμό, πολυτελείς κήποι με αγάλματα, ένας λαβύρινθος, ένας φανταστικός Μαγικός Κήπος για τα παιδιά αλλά κι ένα παγοδρόμιο 1.040 τ.μ. γεμίζουν την ατμόσφαιρα με χαμόγελα και χρώμα. Το πιο αριστοκρατικό παραμύθι των Χριστουγέννων ξεκινά εδώ!

Αυτές είναι πιο πρωτότυπες Xριστουγεννιάτικες εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις φέτος στο Λονδίνο - εικόνα 3
Αριστοκρατικό παραμύθι στο παλάτι Hampton Court

Zoo by night

Ο Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου δεν είναι μόνο ένας αγαπημένος οικογενειακός προορισμός, αφού το βράδυ μεταμορφώνεται! Μόλις πέσει η νύχτα και τα ζώα πάνε για ύπνο, ο Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου (έως 1/1) ανοίγει τις πόρτες του για να τριγυρίσετε ανάμεσα σε φωτεινές γλυπτές καμηλοπαρδάλεις, σιντριβάνια και τούνελ φωτός με ήχους από δέντρα που τραγουδάνε. Κι εδώ μπορείτε να συνδυάσετε το φωτεινό μονοπάτι των 1.850 μ. με μια επίσκεψη στο πιο διάσημο αξιοθέατο του Regent’s Park, όσο τα ζώα είναι ακόμη ξύπνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.