5 Instagram friendly ευρωπαϊκοί προορισμοί για insta-απόδραση

Το 70% της διασκέδασης στα ταξίδια, είναι να μοιράζεσαι τα κατορθώματά σου στα social media, με χιλιάδες φίλους. Nα ποιοί προορισμοί θα απογειώσουν τους followers σας.

5 Instagram friendly ευρωπαϊκοί προορισμοί για insta-απόδραση

Ας το παραδεχτούμε, το 70% της διασκέδασης στα ταξίδια, είναι να μοιράζεσαι τα κατορθώματά σου στα social media, με χιλιάδες φίλους που δεν έχεις δει ποτέ. Φροντίστε λοιπόν να έχουν αυτοί κάτι να δουν, γεμίζοντάς το timeline τους με εικόνες που θα κάνουν το μυαλό τους να ξεφύγει απ’ τον φίκο στην απέναντι γωνία το γραφείου τους, και την κίνηση στην Κηφισίας έξω απ’ το παρμπρίζ τους, με πέντε instagram-friendly προορισμούς, που θα απογειώσουν τους followers σας.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία

5 Instagram friendly ευρωπαϊκοί προορισμοί για insta-απόδραση - εικόνα 1
Photo: Dubrovnikx@missprasad_.jpg (c: @missprasad_)

«Σαιν Τροπέ των Βαλκανίων» και «Μαργαριτάρι της Αδριατικής», η κοσμοπολίτικη παραθαλάσσια πόλη της Κροατίας δεν είναι μόνο μια απ’ τις πιο ανεβασμένες μεσαιωνικές αποδράσεις της νοτιοανατολικής ευρωπαϊκής μας γειτονιάς τα τελευταία χρόνια, αλλά και το σκηνικό μερικών απ’ τις πιο ζουμερές ίντριγκες των τελευταίων σεζόν του «Game of Thrones»: τραβήξτε μερικά clicks στη Σκάλα των Ιησουϊτών και δείτε τα like να πέφτουν σαν την πύρινη βροχή των Λάνιστερ έξω απ’ τα τείχη του Κόκκινου Οχυρού.

Βερολίνο, Γερμανία

5 Instagram friendly ευρωπαϊκοί προορισμοί για insta-απόδραση - εικόνα 2
Photo: Berlinx@o_proimakis.jpg (c: @o_proimakis)

Από την Gotham City της Potsdamer Platz μέχρι τη ζωντανή πινακοθήκη που είναι η γειτονιά του Friedrichshain, η γερμανική πρωτεύουσα είναι ο παράδεισος του urban photographer, με την παρανοϊκή ποικιλία αρχιτεκτονικών προφίλ να την καθιστούν μια πόλη που αλλάζει μορφή σε κάθε στάση του δαιδαλώδους της μετρό. Κινηματογράφοι όπως το Friedreichstadt Palast, με ιστορία τόσο πλούσια όσο και το σινεμά το ίδιο, θα δώσουν μια καλλιτεχνική αύρα στο προφίλ σας, ενώ η τοιχογραφία της Αν Φρανκ έξω απ’ το Anne Frank Zentrum είναι το απόλυτο προσκύνημα των graffiti instagrammers right now.

Λισσαβόνα, Πορτογαλία

5 Instagram friendly ευρωπαϊκοί προορισμοί για insta-απόδραση - εικόνα 3
Photo: Lisbonx@tiparente.jpg (c: @tiparente)

Αν έχει υπάρξει ποτέ πόλη χτισμένη και βαμμένη ακριβώς με τα φίλτρα του instagram κατά νου, αυτή είναι η Λισσαβόνα: είναι αλήθεια πως η φουλ μεσογειακή κουλτούρα αυτής της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας είναι ίσως η μόνη αρκετά μεθυστική ώστε να σας κάνει να ξεχάσετε ότι πήρατε καν κινητό μαζί σας, όμως αν βρεθείτε στον Elevador da Bica και καταφέρετε να μην τσιμπήσετε έστω ένα snap, τότε πράγματι είστε ζωντανό μνημείο αυτοσυγκράτησης και αξίζετε κάθε μία γουλιά απ’ το επόμενό σας port.

Σαντορίνη, Ελλάδα

5 Instagram friendly ευρωπαϊκοί προορισμοί για insta-απόδραση - εικόνα 4
Photo: Santorinix@vivien_sun.jpg (c: @vivien_sun)

Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: αν ξεψαχνίζετε λίστα με instagram-friendly προορισμούς, δεν είστε αρκετά alternative για να σνομπάρετε τη Σαντορίνη, οπότε χαλαρώστε κι απολαύστε το – δύσκολο να μην το απολαύσει κανείς άλλωστε, όταν βρίσκεται σε ένα νησί που μοιάζει με ζωντανή καρτ ποστάλ. Τσεκάρετε αν οι Τρεις Καμπάνες των Φηρών παραμένουν τρεις, βεβαιωθείτε ότι ο ήλιος εξακολουθεί να δύει στην Οία, κάντε τα κλικ σας σα να μην υπάρχει αύριο, κι αφήστε τους haters να λένε τα δικά τους.

Παρίσι, Γαλλία

5 Instagram friendly ευρωπαϊκοί προορισμοί για insta-απόδραση - εικόνα 5
Photo: Parisx@metrosocietyph.jpg (c: @metrosocietyph)

Δύσκολη πίστα για προχωρημένους παίκτες, ο Πύργος του Άιφελ είναι το νούμερο ένα σημείο ολόκληρης της Ευρώπης σε πλήθος φωτογραφιών που ανεβαίνουν στο instagram κάθε χρόνο, οπότε θα πρέπει να δείξει κανείς ιδιαίτερη εφευρετικότητα για να βρει γωνία που να μην έχει ήδη ανέβει στα social κάνα μπιζεκατομύριο φορές. Απ’ την άλλη, βέβαια, κανείς δεν κέρδισε ποτέ κανέναν follower χωρίς να δεχτεί και μερικές προκλήσεις, κι άλλωστε, όπως λέει κι η Ώντρεϊ Χέπμπορν, «το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα»…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.