Διακοπές στη Σίφνο; Δείτε τα must του πιο-Κυκλάδες-δεν-γίνεται νησιού

Η αρχιτεκτονική, η κυκλαδίτικη ομορφιά και οι πληθωρικές γεύσεις είναι μερικά από τα highlights.

Διακοπές στη Σίφνο; Δείτε τα must του πιο-Κυκλάδες-δεν-γίνεται νησιού

Η αρχιτεκτονική, η κυκλαδίτικη ομορφιά και οι πληθωρικές γεύσεις είναι μερικά από τα highlights.

Διακοπές στη Σίφνο; Δείτε τα must του πιο-Κυκλάδες-δεν-γίνεται νησιού - εικόνα 1

Η γραφική και κοσμοπολίτικη Απολλωνία
Η πρωτεύουσα της Σίφνου και καρδιά της κοσμικής ζωής. Ό,τι και αν επιλέξετε να κάνετε στο νησί μην παραλείψετε να περάσετε και ειδικά το βράδυ από το διάσημο Στενό της Απολλωνίας με τα ομορφότερα μπαράκια, εστιατόρια, καφέ, μπουτίκ, να ξεπροβάλλουν ανάμεσα σε λευκά εκκλησάκια και νησιώτικα σπίτια με αυλές.

Η παραλία της Χρυσοπηγής
Το πιο κλασικό σημείο για μπάνιο είναι η πολυφωτογραφημένη Χρυσοπηγή όπου θα κάνετε ηλιοθεραπεία πάνω στα βράχια.

Διακοπές στη Σίφνο; Δείτε τα must του πιο-Κυκλάδες-δεν-γίνεται νησιού - εικόνα 2

Οι τοπικές γεύσεις
Η πατρίδα του Νίκου Τσελεμεντέ έχει να παρουσιάσει ενδιαφέροντα τοπικά πιάτα που συνεχίζουν να σερβίρονται στις ταβέρνες. Δοκιμάστε ρεβιθάδα, που σιγοψήνεται μέσα σε πήλινο τσουκάλι (τη σκεπασταριά), μαστέλο (αρνάκι ή κατσικάκι μαγειρεμένο σε πήλινο σκεύος με κόκκινο κρασί και άνηθο που ψήνεται σε ξυλόφουρνο), ρεβιθοκεφτέδες, καππαροσαλάτα (ξερή κάππαρη μαγειρεμένη σε στιφάδο) και μανούρα (κίτρινο, σκληρό πικάντικο τυρί που διατηρείται μέσα σε ίζημα κόκκινου κρασιού). Πολλά είναι και τα τοπικά γλυκά, όπως τα αμυγδαλωτά, κατσαρόλας και φούρνου, παστέλια κ.ά.

Δείτε τα καλύτερα εστιατόρια στην Σίφνο αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ

Διακοπές στη Σίφνο; Δείτε τα must του πιο-Κυκλάδες-δεν-γίνεται νησιού - εικόνα 3

Το Κάστρο
Η ιστορία εδώ είναι παρούσα σε κάθε βήμα: από τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης που δέσποζε στην κορυφή του λόφου (6ος π.Χ. αιώνας), τις τοιχοδομές με τις αρχαίες κολόνες και τις ρωμαϊκές σαρκοφάγους που συναντάς στα σοκάκια μέχρι τις έξι «λότζιες» (στοές από τις οποίες μπαίνεις στον οικισμό) και τα εκκλησάκια του 16ου και του 17ου αι. με τα διακοσμημένα δάπεδα. Στο κέντρο βρίσκεται η λατινική καθεδρική εκκλησία και η στήλη με την επιγραφή του Γιαννούλη Ντα Κορώνια από τον 14ο αιώνα.

Η εμπειρία του Αρτεμώνα
Η βόλτα στο Στενό του παραδοσιακού χωριού του Αρτεμώνα με τα εντυπωσιακά νεοκλασικά με τις μαρμάρινες σκάλες και τις φροντισμένες αυλές, και τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία με τα σιφνέικα παραδοσιακά κουλουράκια και τα υπέροχα αμυγδαλωτά και χαλβαδόπιτες θα σου μείνει αξέχαστη.

Διακοπές στη Σίφνο; Δείτε τα must του πιο-Κυκλάδες-δεν-γίνεται νησιού - εικόνα 4

Το Λαογραφικό Μουσείο Απολλωνίας
Το μουσείο του Συνδέσμου Σιφνίων βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και περιλαμβάνει εκθέματα από την παραδοσιακή ζωή του νησιού (ενδυμασίες, σπαθιά, είδη μελισσοκομικής και αγγειοπλαστικών κ.ά.).

Η περιοχή Natura
Η έκταση 20.000 στρεμμάτων με κέδρα και αρωματικά φυτά που ξεκινά από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και καταλήγει στις δυτικές ακτές του νησιού είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό δίκτυο φυσικών προστατευόμενων περιοχών Natura. Είναι σπαρμένη με ξωκλήσια, πύργους (6ος-3ος π.Χ. αι.) και ιστορικά μνημεία, όπως η Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα.

Δείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Σίφνο αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

19/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.