Στη Μύκονο το επόμενο βήμα του Ολιβιέ Καμπανά

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Γάλλος σεφ αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας ενός πολυτελούς boutique hotel στον Καλαφάτη.

Στη Μύκονο το επόμενο βήμα του Ολιβιέ Καμπανά

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Γάλλος σεφ αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας ενός πολυτελούς boutique hotel στον Καλαφάτη.

Στη Μύκονο το επόμενο βήμα του Ολιβιέ Καμπανά - εικόνα 1

Έκανε ξεχωριστή δουλειά στο «F+W» στο Κολωνάκι o Oλιβιέ Καμπανά. Η γοητευτική σπονδηλωτή γευστική αισθητική του μας χάρισε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στιγμιότυπα για τη γαστρονομική αρχειοθήκη μας. Και τώρα έχει σκοπό να προσθέσει κι άλλα, με την πολυτονική κουζίνα του να μας δίνει ραντεβού αυτή τη φορά όχι στην Αθήνα αλλά στη Μύκονο, μια που ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Γάλλος σεφ αναλαμβάνει τo εστιατόριο του «La Residence» στον Καλαφάτη. Εκεί, στο κομψά πολυτελές πεντάστερο all suites ξενοδοχείο με την κλασικότροπη αύρα, που ξανανοίγει για τη σεζόν στις 27 Απριλίου, θα βάλει την πινελιά του στο πρωινό και στην ανάλαφρη, πιο casual μεσημεριανή κάρτα, ξεδιπλώνοντας την δυναμική του στο βραδινό μενού, όπου αναμενόμενα τα πιάτα θα είναι πιο σοφιστικέ και πολυδιάστατα, πατώντας πάνω σε γαλλικές τεχνικές και αξιοποιώντας πολλά τοπικά υλικά.

Στη Μύκονο το επόμενο βήμα του Ολιβιέ Καμπανά - εικόνα 2

Το μενού είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, τείνει όμως να πάρει την τελική του μορφή κι έτσι μπορούμε να σας δώσουμε μια πρώτη ιδέα λέγοντάς σας για μια σύνθεση με τηνιακή έμπνευση όπου οι χειροποίητες λιαστές ντομάτες θα συναντούν τα σπαράγγια και τα αγκιναράκια την λευκή σοκολάτα, αλλά κι ένα παγωτό από παντζάρι και μπούκοβο ή για μια άλλη όπου τα ψαράκια του Αιγαίου έχουν για αξεσουάρ, από μους τόνου και νιφάδες παλαμίδας μέχρι μια χλωροφύλλη από άγρια μυκονιάτικα χόρτα. Οι χαρακτηριστικές τριλογίες επιστρέφουν με πιάτα σαν το τηνιακό περιστέρι με φουαγκρά, κονσομέ με το ζωμό του με μέλι και θυμάρι και γλυφιτζούρι από το μπούτι και το αρνί που εμφανίζεται σε καρέ, ως «γύρος» και μπρεζέ, κι είναι και το παλαιωμένο ριζότο, και τα surf & turf... Πέρα από το a la carte, θα υπάρχουν δυο menus degustation, ένα της ανακάλυψης κι ένα ακόμη, εκτενέστερο, αποτυπώνοντας την ιδιαίτερη ρυθμολογία της κουζίνας – εκεί, ανάμεσα σε άλλα, και μια μπουγιαμπέσα με το ιδίοχειρο αποτύπωμα του σεφ που την έχω βάλει, ήδη από την εκφώνηση, στο μάτι.

Ξενοδοχείο «La Residence», Καλαφάτης, Μύκονος, 2289071349.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το 2ο Mykonos Running Festival έρχεται με τη Stoiximan Μεγάλο Χορηγό

Έτοιμη και φέτος για τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και του αθλητισμού η Μύκονος, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, μαζί με τη Stoiximan.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/09/2023

"Messinia Terroirs Wine Festival": Αναβιώνοντας τα θρυλικά αμπελοτόπια της Μεσσηνίας

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον φεστιβάλ για τους φίλους του κρασιού, που εστιάζει στην αναγέννηση του μεσσηνιακού αμπελώνα, πραγματοποιείται στη Navarino Agora, δίνοντας νέα πνοή σε μια οινική παράδοση αιώνων.

The World’s 50 Best Hotels: Αυτά είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου για το 2023

Το αθηναϊκό "Four Seasons" ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία του πλανήτη. Στο νο.1 το ιταλικό "Passalacqua".

Ύδρα για 72 ώρες. Maurizio Cattelan και παλαμίδα με περγαμόντο

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας που με τα χρόνια έγινε αγάπη, ποτέ όμως συνήθεια. Κάθε φορά που βρισκόμαστε με το νησί μου there are fireworks in the night sky.

Τήνος για 72 ώρες: Ένας opinionated, beach-free οδηγός

Η Τήνος δεν ήταν ποτέ στο χάρτη μου για κάποιο λόγο... Μάλλον γιατί είχα πέσει θύμα διαφόρων κλισέ που ακούγονται για αυτήν. Κακώς.

Mandarin Oriental, Navarino Agora, βιωσιμότητα, real estate: επιστρέφοντας στην Costa Navarino 10 χρόνια μετά

Επισκεφτήκαμε το Mandarin Oriental και την πολύβουη Navarino Agora και είδαμε πώς το μοναδικό εν εξελίξει project της ΤΕΜΕΣ ξεδιπλώνει ολοένα και πιο ολοκληρωμένα τη δυναμική του χτίζοντας το brand της Μεσσηνίας διεθνώς.