Η Ρώμη αποκτά την δική της παραλία μέσα στο 2018

Την δική της τεχνητή παραλία πρόκειται να αποκτήσει το ερχόμενο καλοκαίρι η Ιταλική πρωτεύουσα, αυξάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την επισκεψιμότητά της.

Η Ρώμη αποκτά την δική της παραλία μέσα στο 2018

Την δική της τεχνητή παραλία πρόκειται να αποκτήσει το ερχόμενο καλοκαίρι η Ιταλική πρωτεύουσα, αυξάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την επισκεψιμότητά της.

Η Ρώμη αποκτά την δική της παραλία μέσα στο 2018 - εικόνα 1

Πρόκειται να ταξιδέψετε στη Ρώμη το ερχόμενο καλοκαίρι; Σας προτείνουμε να αφήσετε στην άκρη για λίγο τις μαγευτικές περιηγήσεις στο απαράμιλλης ομορφιάς ρωμαϊκό κέντρο με φόντο το Κολοσσαίο και τη Ρωμαϊκή Αγορά αλλά και τις λαχταριστές μακαρονάδες και πίτσες που τρελαίνουν τους ουρανίσκους και να επισκεφτείτε την ολοκαίνουργια τεχνητή παραλία που στο εξής θα «κοσμεί» τις όχθες του ποταμού Τίβερη.

Ο τελευταίος μπορεί να διασχίζει ολόκληρη την αιώνια πόλη, ωστόσο θεωρείται πλέον «νεκρό» στοιχείο για την Ρώμη, σε αντίθεση με άλλους μεγάλους ποταμούς που δίνουν ζωή στις Ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Στην προσπάθειά της να μεταβάλλει την κατάσταση αυτή και να μετατρέψει τον ποταμό σε δυνατό χαρτί για την πόλη, η δήμαρχος Virginia Ragg , εμπνευσμένη από την γαλλική Paris Plage, η οποία κάθε καλοκαίρι μεταμορφώνει τις όχθες του Σηκουάνα σε ιδανικά spots για ηλιοθεραπεία, αποφάσισε να προσθέσει 10.000 τετραγωνικά μέτρα παραλίας κατά μήκος του Τίβερη.

Οι νέες αμμώδεις ακτές θα βρίσκονται πλάι στην γέφυρα Marconi, λίγο νοτιότερα από την πιο τουριστική γειτονιά της πόλης, και θα περιλαμβάνουν ακόμα και αθλητικές εγκαταστάσεις, αποτελώντας έτσι place to be όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους της ιταλικής μητρόπολης αλλά και για τους εαρινούς επισκέπτες της.

Η Ρώμη αποκτά την δική της παραλία μέσα στο 2018 - εικόνα 2

Όσον αφορά τις βουτιές και το κολύμπι στον ποταμό, εδώ οι απόψεις διίστανται. Μπορεί από το 1946, την πρώτη μέρα του χρόνου οι μόνιμοι κάτοικοι της Ρώμης να πηδούν μέσα στο Τίβερη από την γέφυρα Καβούρ, όπως πρεσβεύει η ιταλική πρωτοχρονιάτικη παράδοση, τα πράσινα νερά του όμως απωθούν τα πλήθη τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου. Από την άλλη κανείς δεν ξεχνά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που «σιγοψήνουν» τη Ρώμη τους εαρινούς μήνες. Άρα τελικά τι είναι προτιμότερο; Μια βουτιά στα θολά βρώμικα νερά του Τίβερη ή μια βόλτα στην πόλη με τον υδράργυρο να φτάνει- στην καλύτερη περίπτωση- τους 40 βαθμούς;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το νέο ρωμαϊκό εγχείρημα αποτελεί ένα «έξυπνο» πλάνο για την αναγέννηση του Τίβερη, αφού περιλαμβάνει και την δημιουργία μιας εφαρμογής που θα έχει τη δυνατότητα να περιπολεί τις όχθες του ποταμού και να ελέγχει την ρύπανσή του, παρακολουθώντας την απόρριψη αποβλήτων από ψηλά μέσω drone.

Το έργο θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι αλλά μέχρι τότε υπάρχουν και άλλες εξίσου καλές αφορμές για ένα ταξιδάκι-αστραπή μέχρι την γειτονική πρωτεύουσα. Αυτή την περίοδο η Ρώμη αναβαθμίζει τα δημοφιλή μνημεία της με πρωτοποριακές teck πινελιές, που τους χαρίζουν μια πιο φρέσκια και σύγχρονη διάσταση. Και μην ξεχνάτε! Το κρασί ρέει άφθονο καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας στην δημόσια βρύση οίνου στο Abruzzo, αποτελώντας το ιδανικό spot για ξέφρενη διασκέδαση αλά ιταλικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.