Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime

Από τα φουτουριστικά οικολογικά lodges της Μποτσουάνα μέχρι τα σαφάρι κρουαζιέρας στην Κένυα, ένα από τα all time classic ταξίδια εμπειρίας στον κόσμο ανανεώνεται σε διάλογο με τις νέες τάσεις.

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime

Από τα φουτουριστικά οικολογικά lodges της Μποτσουάνα μέχρι τα σαφάρι κρουαζιέρας στην Κένυα, ένα από τα all time classic ταξίδια εμπειρίας στον κόσμο ανανεώνεται σε διάλογο με τις νέες τάσεις. Είτε επιλέξεις σπαρτιάτικη σκηνή εκστρατείας είτε πισίνα με θέα στα λιοντάρια, πάντως, η επιτομή κάθε σαφάρι είναι η επαφή με την άγρια φύση, με φόντο τις αχανείς σαβάνες της Αφρικής, από τα πιο ιδιαίτερα φυσικά τοπία στον κόσμο.

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 1
To σαφάρι είναι εμπειρία ζωής.

«Ένα σαφάρι στην Αφρική είναι ταξίδι που πρέπει να ζήσεις μία φορά στη ζωή σου. Είναι μια εμπειρία που σε μεταμορφώνει επειδή έρχεσαι σε επαφή με τους πρωτόγονους κώδικες της ανθρωπότητας, ζώντας στην άγρια φύση και παρακολουθώντας τα ζώα όπως έκαναν κάποτε οι κυνηγοί και οι εξερευνητές»: έτσι περιγράφει την εμπειρία ενός σαφάρι στους «New York Times» η Melissa Biggs Bradley, ιδρύτρια του πολυτελούς ταξιδιωτικού γραφείου Indagare και βετεράνος του σαφάρι – και όποιος έχει ζήσει ένα τέτοιο ταξίδι θα σας το επιβεβαιώσει.

Δεν είναι τυχαίο που το σαφάρι αποτελεί πλέον κλασικό ταξίδι, που δεν βγαίνει ποτέ από τη μόδα, ίσα ίσα φρεσκάρεται διαρκώς και ξαναβρίσκεται τα τελευταία χρόνια στις λίστες με τους must προορισμούς των μεγάλων διεθνών ταξιδιωτικών τίτλων και πρακτόρων. Ανεξάρτητα από το αν θα μείνεις σε απλή σκηνή ή σε πολυτελές lodge με air condition και δείπνα με λευκά τραπεζομάντιλα, ασημένια μαχαιροπίρουνα και αποικιοκρατική ατμόσφαιρα, αυτό που κάνει το σαφάρι αξέχαστο είναι η επαφή με την άγρια φύση, το χάσιμο του βλέμματος στις αχανείς εκτάσεις της αφρικανικής σαβάνας ή η αξέχαστη ένταση του eye contact με ένα λιοντάρι.

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 2
Στην αφρικανική σαβάνα αποκλείεται να μην συναντήσετε λιοντάρα να «λιάζονται».

Πρωινό εγερτήριο με το χάραμα για να προλάβεις το ξύπνημα των ζώων, επιστροφή στα ξύλινα lodges για πρόγευμα με φόντο την απεραντοσύνη της σαβάνας, βόλτες σε φαράγγια και κρατήρες βγαλμένους από την… προϊστορία, σαφάρι με τζιπ αλλά και με αερόστατο, συναντήσεις με τα λεγόμενα «big five» (δηλαδή λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, βούβαλοι, ρινόκεροι κι ελέφαντες), λαχταριστά γεύματα με κρέας στρουθοκαμήλου στα κάρβουνα την ώρα που οι τοπικές φυλές κάνουν αγροτικές εργασίες γύρω σου ή τα λιοντάρια κυνηγούν βουβάλια, βραδινό ποτό γύρω από τη φωτιά όταν η θερμοκρασία πέφτει ξαφνικά. Αυτές είναι μόνο μερικές εμπειρίες που συνθέτουν την καθημερινότητα ενός σαφάρι.

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 3
Πλέον τα σαφάρι είναι μόνο φωτογραφικά.

Η επαφή με τη φύση και η ποικιλία της άγριας ζωής και του πολιτισμού είναι, σύμφωνα με τον Πάνο Κούρο από το ταξιδιωτικό γραφείο Cosmorama, που έχει εμπειρία στο σαφάρι, ο βασικός λόγος για να επιλέξει κάποιος αυτό το ταξίδι, ένα αρκετά πιο ακριβό ταξίδι σε σχέση με τους δημοφιλείς εξωτικούς προορισμούς της Ασίας.Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, το σαφάρι κάνει έπειτα από χρόνια comeback και στην ελληνική αγορά – συνήθως ως επιλογή για γαμήλιο ταξίδι.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζει όποιος το επιλέγει είναι ότι «το σαφάρι δεν είναι ένα ταξίδι ξεκούρασης, έχει ένα καθημερινό πρόγραμμα παρατήρησης ζώων, που μπορεί να ξεκινάει τα ξημερώματα και μετά την επιστροφή για πρωινό να περιλαμβάνει άλλες τρεις-τέσσερις εξορμήσεις στη φύση, προκειμένου να πετύχεις διαφορετικά ζώα ή πουλιά».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον τα σαφάρι είναι μόνο φωτογραφικά, αφού πραγματοποιούνται σε προστατευμένα εθνικά πάρκα με σεβασμό προς τα ζώα και με έμπειρους οδηγούς.

Το κυνήγι των νέων τάσεων

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 4
Υπέροχη θέα και αίσθηση glamping στο «The Highlands» στην Τανζανία.

Το ιδιαίτερο ντιζάιν, με έμφαση στην επαναπροσέγγιση της αφρικανικής παράδοσης και την επαφή με τη φύση και όχι απλώς στην κλασική πολυτέλεια, οι αυθεντικές εμπειρίες σε συνεργασία με τις ντόπιες φυλές και, βέβαια, η φιλοπεριβαλλοντική και αειφόρος πολιτική, με στόχο την εξασφάλιση απασχόλησης στους αυτόχθονες, είναι μερικές από τις τάσεις που χαρακτηρίζουν τα safari camps της νέας εποχής, τα οποία κερδίζουν διεθνή αναγνώριση κι επανεφευρίσκουν το κλασικό ταξίδι.

Όλο και περισσότερα camps φέρνουν τους επισκέπτες σε επαφή με την ντόπια κουλτούρα όχι σαν αξιοθέατο, αλλά μέσα από τη συμμετοχή (π.χ. με επισκέψεις σε σχολεία, τοπικές επιχειρήσεις, ντόπιους θεραπευτές ή με μεγαλύτερης διάρκειας προγράμματα εθελοντικής εργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος).

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 5
Στην καρδιά του Δέλτα του Οκαβάνγκο είναι τοποθετημένο το «Duba Plains Camp».

Ένας από τους top προορισμούς του 2017, σύμφωνα με τους «New York Times», ανακηρύχθηκε η Μποτσουάνα με νέο hot spot το Duba Plains Camp, δημιούργημα των γνωστών ντοκιμαντεριστών του «National Geographic» Dereck και Beverly Joubert, με πέντε πολυτελείς σκηνές και δύο δωμάτια στην καρδιά του Δέλτα του Οκαβάνγκο, το οποίο υπόσχεται μια εμπειρία με άρωμα Μεσοπολέμου.

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 6
Σοφιστικέ κομψότητα στο «Belmond Eagle Island Lodge».

Από το 1990, οπότε και άνοιξε ο προορισμός και τα camps στο Δέλτα του Οκαβάνγκο μετριούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού, μέχρι σήμερα που κοντεύουν την εκατοστάδα, πάντως, η Μποτσουάνα συνεχίζει να ελκύει τον ταξιδιώτη κυρίως επειδή έχει αναπτυχθεί με γνώμονα τη διατήρηση του περιβάλλοντος, ενώ ποντάρισε εξαρχής στον υψηλό τουρισμό και στα μικρής κλίμακας safari lodges, όπως το σοφιστικέ Belmond Eagle Island Lodge της γνωστής πολυτελούς αλυσίδας ή το μόλις τριών σκηνών Little Tubu που ακουμπά στο Δέλτα.

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 7
Περιμένοντας το δείπνο al fresco σε ένα από τα πολυτελή camps της Asilia στην Τανζανία.

Και η Τανζανία όμως έχει πάρει τα πάνω της τελευταία. Δεν είναι τυχαίο ότι Marriott International μόλις ανακοίνωσε το πρώτο της ξενοδοχείο, το ιστορικό «Arusha Hotel» του 1894 στην πρωτεύουσα Αρούσα, το οποίο έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν διεθνείς προσωπικότητες και πρόκειται να μεταμορφωθεί σε ένα μοντέρνο city hotel – ιδανικό ορμητήριο για σαφάρι στο Serengeti National Park. Στις ιδιαίτερες προτάσεις στη χώρα σημειώστε και την αλυσίδα «Asilia Africa», με camps που δίνουν έμφαση στις αυθεντικές εμπειρίες.

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 8
Οι ατμοσφαιρικές σκηνές του «Ubuntu Camp» στην Τανζανία.

Ξεχωρίζουν το «The Highlands» που εμπνέεται από την τάση του glamping (πολυτελές camping), με έξι φουτουριστικές σκηνές-θόλοι στις παρυφές ενός δάσους βόρεια του κρατήρα Νγκόρο Νγκόρο, το «Ubuntu Camp» με ατμοσφαιρικές σκηνές που μοιάζουν να φέρνουν τη φύση μέσα στο δωμάτιο και το νομαδικό «Kimondo Migration Camp» που ακολουθεί τη μετανάστευση των ζώων.

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 9
Το «Arijiju» φέρνει στην Κένυα το νέου τύπου σαφάρι.

Όσο για έναν από τους πρώτους διδάξαντες, την Κένυα, επενδύει και στο νέου τύπου σαφάρι με αφίξεις όπως το «Arijiju», στις ατμοσφαιρικές εγκαταστάσεις μιας παλιάς φάρμας βοοειδών στην κοιλάδα Σιεκού.

Τι πρέπει να ξέρεις προτού ανέβεις στο τζιπ

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 10
Με εξοπλισμένα 4Χ4 οχήματα ξεχυθείτε στην άγρια φύση της Αφρικής.

Συνήθως οι εξορμήσεις γίνονται με Land Rover που χωράνε μέχρι 8 άτομα, ενώ η διαμονή μπορεί να γίνει σε lodges 3-5 αστέρων με πισίνες και όλες τις ξενοδοχειακές ανέσεις ή σε απλές σκηνές με ράντζα για πιο οικονομική και φυσιολατρική εμπειρία. Βέβαια, τα σαφάρι δεν αρχίζουν και τελειώνουν στις βόλτες με το τζιπ, αφού τα camps προσφέρουν πλέον και πολλές άλλες δραστηριότητες στη φύση – από ιππασία και ποδήλατο βουνού μέχρι rafting safari.

Για το πιο αυθεντικό αφρικανικό σαφάρι προτείνονται οι σαβάνες της Ανατολικής Αφρικής, και ειδικά η Κένυα και η Τανζανία, ενώ το τοπίο στη Νότια Αφρική θυμίζει περισσότερο ζούγκλα. Ένα σαφάρι διαρκεί συνήθως από τρεις μέχρι επτά ημέρες, ενώ υπάρχουν και μονοήμερες επιλογές στο πλαίσιο ευρύτερων ταξιδιών στην αφρικανική ήπειρο. Τα οργανωμένα πακέτα από Ελλάδα το εντάσσουν συνήθως σε ταξίδια μιας εβδομάδας έως δέκα ημερών, με το κόστος να κυμαίνεται στα € 1.700-3.000, ενώ υπάρχουν και μικρότερης διάρκειας ατομικά πακέτα, όπου μπορείς να πάρεις και μια γεύση από σαφάρι, και ξεκινούν περίπου από τα € 1.000.

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 11
Συνάντηση με τις ζέβρες στο Δέλτα του Οταβάγκο στην Μποτσουάνα.

Για να δεις συγκεκριμένα ζώα, θα πρέπει πάντως να είσαι και λίγο τυχερός. Για να επιλέξεις την εποχή που θα ταξιδέψεις, θα πρέπει να ρωτήσεις τους ειδικούς, διότι πολλά ζώα μεταναστεύουν - λ.χ. τον Αύγουστο κάποια είδη φεύγουν από την Τανζανία και πάνε στην Κένυα. Σε γενικές γραμμές ο καιρός είναι πάντα ζεστός στην Αφρική, οπότε καλό είναι να επιλέξεις τις εποχές που δεν έχουν πολλές βροχές. Η καλύτερη εποχή για σαφάρι στην Κένυα είναι μεταξύ Φεβρουαρίου και Αυγούστου και για την Τανζανία από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο και από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο. Γενικά το σαφάρι δεν προσφέρεται για μικρά παιδιά,, με τα περισσότερα camps άλλωστε να δέχονται παιδιά από 12 ετών και άνω.

Ένα σαφάρι για τον καθένα

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 12
Στη λίμνη Νακούρου στην Κένυα εντυπωσιάζουν τα ροζ φλαμίνγκο και οι μαύροι ρινόκεροι.

Μια κλασική επιλογή είναι η Κένυα, με σημείο αιχμής τη λίμνη Ναϊβάσα και το Maasai Mara National Reserve, το πλουσιότερο στον κόσμο σε άγρια ζωή, με ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, λιοντάρια, ρινόκερους κ.λπ. Στα highlights της Κένυας, συνήθως ως μέρος του ίδιου ταξιδιού, περιλαμβάνονται και το Aberdare National Park, το Rift Valley, το μεγαλύτερο ρήγμα γης στον κόσμο με τη φαντασμαγορική θέα του βουνού Longonot, αλλά και τη λίμνη Νακούρου με τα χιλιάδες πανέμορφα ροζ φλαμίνγκο και τους μαύρους ρινόκερους.

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 13
Οι Maasai είναι η δημοφιλέστερη φυλή της Αφρικής.

Ιδιαίτερη εμπειρία το πρωινό φωτογραφικό σαφάρι με αερόστατο πάνω από το πάρκο Maasai Mara, με το πρωινό σε καλάθι να σε περιμένει. Το σαφάρι στην Κένυα μπορεί να συνδυαστεί και με διαμονή στο Ναϊρόμπι αλλά και με παραθαλάσσια ξεκούραση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κένυας, τη Μομπάσα. Στο Ναϊρόμπι σημειώστε το Μουσείο Karen Blixen, στη φάρμα όπου έμενε η Δανέζα συγγραφέας, και το κλασικό εστιατόριο «Carnivore» με το ρουστίκ αφρικανικό χρώμα, τη θράκα να ψήνει στρουθοκάμηλο, καμήλα και κροκόδειλο και το δείπνο να κλείνει με ντόπιο μυρωδάτο καφέ.

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 14
Συνυφασμένη με το σαφάρι η Τανζανία, με το πάρκο Serengeti.

Άλλη μία ιδιαίτερη επιλογή είναι η Τανζανία, με σήμα κατατεθέν το μεγάλο πάρκο Serengeti µε την πλούσια άγρια πανίδα 2.000.000 ζώων, όπως γαζέλες, ζέβρες, λιοντάρια και τη λίμνη Μανιάρα. Η επίσκεψη στο πάρκο περιλαμβάνει το φημισμένο κρατήρα Νγκόρο Νγκόρο µέσω του φαραγγιού Oldupai, όπου μπορείς να δεις απολιθώματα ανθρωποειδών 3,6 εκατ. ετών και να μπεις στον κρατήρα σε βάθος 600 µ. Ο κρατήρας καλύπτει 260 τ.χλµ. και είναι το σπίτι 30.000 ειδών άγριων ζώων. Θα δεις επίσης τους Μασάι να βόσκουν τα βοοειδή τους στον πάτο του και δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο λιοντάρια να κυνηγούν βουβάλια εκεί δίπλα.

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 15
Μαζική μετακίνηση βουβαλιών στην Τανζανία.

Οι γυναίκες των Μασάι, μιας από τις πιο εμβληματικές φυλές της μαύρης ηπείρου, με τα χαρακτηριστικά κόκκινα τόνγκο και τα χοντρά μεταλλικά περιδέραια διακρίνονται για τη φιλοξενία τους και δεν είναι λίγοι αυτοί που έτυχε να βρεθούν καλεσμένοι σε μια καλύβα για να πιουν καφέ! Ένα άλλο εντυπωσιακό πάρκο της Τανζανίας είναι το Tarangire National Park με χαρακτηριστική εικόνα τα λιοντάρια που σκαρφαλώνουν και ξεκουράζονται στα μοναδικά δέντρα αδανσονίες (ή μπαομπάμπ). Το σαφάρι στην Τανζανία συνδυάζεται συνήθως και με κάποιες ημέρες χαλάρωσης στη Ζανζιβάρη με φόντο τα τροπικά νερά του Ινδικού ωκεανού.

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 16
Οι ελέφαντες του Kruger National Park της Νοτίου Αφρικής.

Η Νότια Αφρική είναι ακόμη ένας προορισμός για σαφάρι για όσους θέλουν να το συνδυάσουν με ένα πιο κοσμοπολίτικο ταξίδι, που μπορεί να περιλαμβάνει από βόλτες στη σικ προμενάντ του Κέιπ Τάουν με φόντο το επιβλητικό Table Mountain και τον ωκεανό, οινικές διαδρομές στους περίφημους αμπελώνες αλλά και δόσεις (σκοτεινής) Ιστορίας στο Γιοχάνεσμπουργκ. Η επιτομή του σαφάρι εδώ είναι το Kruger National Park, με την άγρια φύση να καλύπτει 19.633 τ.χλμ. και τους κατοίκους του να περιλαμβάνουν ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια, ρινόκερους, αντιλόπες και ζέβρες.

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 17
Κρουαζιέρα με το πεντάστερο all suites πλοιάριο «Zambezi Queen» στο Chobe National Park στην Μποτσουάνα.

Ανερχόμενος προορισμός για σαφάρι, που μπορεί να συνδυαστεί και με τη Νότια Αφρική, είναι η Μποτσουάνα με το Chobe National Park, όπου μπορείς να δεις ελέφαντες κάνοντας κρουαζιέρα στον ομώνυμο ποταμό. Μία από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις είναι η κρουαζιέρα με το πεντάστερο all suites πλοιάριο «Zambezi Queen» των 14 δωματίων, επιτομή της κλασικής κομψότητας.

Μια άλλου τύπου εμπειρία για λίγους, τέλος, είναι το σαφάρι στο Βόρνεο, στα βόρεια της Αυστραλίας, που γίνεται με βάρκες προς αναζήτηση πιθήκων, ουραγκοτάγκων και μικρών ελεφάντων.

Ποιος προορισμός μού ταιριάζει

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 18
Οι αφρικανικοί προορισμοί καλύπτουν όλα τα γούστα.

Κένυα
Ο πρώτος διδάξας με καλή σχέση ποιότητας-τιμής και διάσημα εθνικά πάρκα με πλούτο ζώων.

Τανζανία
Ανερχόμενος προορισμός, που συνδυάζει το σαφάρι με τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία.

Μποτσουάνα
Το νέο exclusive hit προσφέρει την επιτομή του σαφάρι σε compact συσκευασία, με έμφαση στην πολυτέλεια.

Νότια Αφρική
Για όσους θέλουν να συνδυάσουν το σαφάρι με πιο κοσμοπολίτικες εμπειρίες (city vibe, οινικός τουρισμός κ.λπ.).

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία που ειδικεύονται και σε μακρινά ταξίδια, όπως το Cosmorama, το Manessis Travel και το Versus Travel προσφέρουν σαφάρι, ατομικά και ομαδικά στους παραπάνω προορισμούς.

The Big Five

Σαφάρι στην Αφρική: χρηστικός οδηγός για ένα ταξίδι once in a lifetime - εικόνα 19
Η λεοπάρδαλη είναι ένα από τα «άγρια» ζώα, που θα συναντήσετε στο σαφάρι.

Λιοντάρι
Από τις πιο ιδιαίτερες εικόνες τα λιοντάρια να ξεκουράζονται πάνω στα δέντρα μπαομπάμπ στο πάρκο Tarangire της Τανζανίας.

Λεοπάρδαλη
Το πιο δύσκολο να συναντήσεις από τα άγρια ζώα, καθώς φημίζεται για το καμουφλάζ του. Η πιο σίγουρη επιλογή είναι το Kruger National Park της Νότιας Αφρικής.

Βούβαλος
Στο τανζανικό πάρκο Serengeti δεν αποκλείεται να δεις λιοντάρια να κυνηγούν βουβάλια.

Ρινόκερος
Στην κενυάτικη λίμνη Νακούρου εντυπωσιάζουν οι μαύροι ρινόκεροι, που συνυπάρχουν με χιλιάδες ροζ φλαμίνγκο.

Ελέφαντας
Στην Μποτσουάνα, στο Chobe National Park, μπορείς να τους δεις και κάνοντας κρουαζιέρα στον ομώνυμο ποταμό.

Τι να βάλω στη βαλiτσα

Ρούχα που φοριούνται σε «στρώσεις», διότι η θερμοκρασία ανεβοκατεβαίνει αρκετά μέσα στη μέρα. Αποφύγετε τα ρούχα σε κόκκινο και λευκό χρώμα, διότι τραβάνε την προσοχή των ζώων. Για το βράδυ casual chic ρούχα κι εσάρπα ή ελαφρύ μπουφάν.
Φωτογραφική μηχανή και κάρτες μνήμης.
Κιάλια και γυαλιά ηλίου.
Ένα μαντίλι που να μπορεί να βραχεί για να δροσίζεστε.
Αθλητικά παπούτσια.
Μαγιό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.