6 γευστικές και δροσιστικές στάσεις στην Κέρκυρα

Περάσαμε ένα σαββατοκύριακο σε ένα νησί που αποτελεί σταθερή summer αξία και κάναμε ένα multi γαστρονομικό πρόγραμμα το οποίο αξίζει να ακολουθήσετε αν βρεθείτε στην πάντα αγαπημένη Κέρκυρα.

6 γευστικές και δροσιστικές στάσεις στην Κέρκυρα

Κάθε φορά που βρισκόμαστε στην Κέρκυρα είναι σαν να κάνουμε φλας μπακ στο χρόνο, με σημείο αναφοράς τα εντυπωσιακά παλιά αρχοντικά βενετσιάνικης αισθητικής. Ωστόσο το νησί του Ιονίου είναι πάντα σε εγρήγορση κι εντάσσει στο καλοκαιρινό «ρεπερτόριό» του όλες τις νέες τάσεις τις οποίες συνδυάζει, φυσικά, με αναβαθμισμένες προτάσεις σε τοπικά προϊόντα, στη γεύση αλλά και τη φιλοξενία. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος ακόμη και σε μια γρήγορη καλοκαιρινή και πολύ στοχευμένη επίσκεψη. Δύο ημέρες αρκούν για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα με γαστρονομική σφραγίδα, το οποίο περιλαμβάνει έξι διαφορετικές στάσεις.

Με πρώτη στο Φαληράκι, όπου πιάνουμε ξαπλώστρα ή τραπέζι στο Imabari Seaside Lounge Bar & Resto (2661100340). Δίπλα στο κύμα, στο ρομαντικό κολπίσκο και με φόντο το κάστρο, απολαμβάνουμε τις βουτιές μας μαζί με τα εμπνευσμένα από τη Μεσόγειο comfort πιάτα του Αριστοτέλη Μέγκουλα αλλά και τα upper class cocktails του Σπύρου Κερκύρα. Το ντουέτο που πρέπει να δοκιμάσετε είναι τα πειραγμένα σουβλάκια με γαρίδα ή χταπόδι με τις twist εκδοχές των Paloma και Bloody Mary.

6 γευστικές και δροσιστικές στάσεις στην Κέρκυρα - εικόνα 1

Το σκηνικό αλλάζει καθώς περνάμε στο κομψό και classy Pomo d’Oro (2661028680) στην Πλατεία Σκαραμαγκά, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης. Η δράση μοιράζεται σε ένα χώρο με διαλεχτά αντικείμενα, ο οποίος θυμίζει μοντέρνο αρχοντικό, και σε μια πανέμορφη αυλή όπου θα δείτε ένα εντυπωσιακό δέντρο με κρεμασμένα τηγάνια. Επικεφαλής της κουζίνας του είναι και πάλι ο σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας, που ανεβάζει στροφές στις γευστικές συνθέσεις Κέρκυρας και Ιταλίας. Μερικά από τα πιο δημιουργικά πιάτα, που βγάζουν ανόθευτη νοστιμιά και τιμούν κάθε υλικό, είναι η προχωρημένη μπουγιαμπέσα με ραβιόλι σουπιάς, το καλομαγειρεμένο καλαμάρι και κολοκύθι με μους γαρίδας, σος λεμόνι, μαστίχα και πράσινο πιπέρι συνοδεία πράσινης φάβας Φενεού και το άρτιο μοσχαρίσιο χτένι, μαγειρεμένο σε κερκυραϊκή pale ale, με πουρέ πατάτας και πέστο μαϊντανού.

6 γευστικές και δροσιστικές στάσεις στην Κέρκυρα - εικόνα 2

Στη συνέχεια πάμε σε κάτι λίγο διαφορετικό, που εμπλουτίζει με ψαγμένες εμπειρίες το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα, τις επισκέψεις στην αλλαντοποιία της οικογένειας Λαβράνου και στη μικροζυθοποιία της οικογένειας Καλούδη. Η πρώτη με την επωνυμία Comeco (2661058053) βρίσκεται στο χωριό Τρίκλινο και μας εισάγει στον κατά κύριο λόγο άγνωστο κόσμο της επεξεργασίας κρεάτων. Είναι συναρπαστικός ο τρόπος που το προσωπικό μάς ξεναγεί στη μονάδα όπου παρακολουθούμε τη διαδικασία παραγωγής της δυνατής συλλογής τους με τοπικά προϊόντα, όπως το χοιρινό και μοσχαρίσιο νούμπουλο και το παραδοσιακό σαλάμι, σαλάδο, που καπνίζεται σε αρωματικά κλαριά της κερκυραϊκής υπαίθρου.

6 γευστικές και δροσιστικές στάσεις στην Κέρκυρα - εικόνα 3

Για τη μικροζυθοποιία Καλούδη (2663052072) πρέπει να φτάσουμε στο πιο βόρειο τμήμα του νησιού, το χωριό Αρίλλα, η διαδρομή όμως αξίζει και με το παραπάνω, καθώς οι εναλλαγές του τοπίου είναι φοβερές (από το πράσινο στο γαλάζιο και στα γραφικά χωριά). Αυτή η κερκυραϊκή επιχείρηση συγκεντρώνει fans από παντού, καθώς η φήμη της ξεπερνάει τα σύνορα και κάθε μπίρα εκφράζει τη μοναδικότητα του νησιού. Ύστερα από μια βόλτα στις δεξαμενές η φιλόξενη οικογένεια σίγουρα θα σας καλέσει στο επάνω επίπεδο του ζυθοποιείου. Εκεί αξίζει να δοκιμάσετε την πλούσια αφρώδη γκάμα τους όπως οι εξαιρετικές Contessa IPA, Ionian Pilsner και Ionian Epos με τοπικό μέλι ανθέων.

6 γευστικές και δροσιστικές στάσεις στην Κέρκυρα - εικόνα 4

Για τις τελευταίες δύο must στάσεις κατευθυνόμαστε προς την κοσμοπολίτικη Αχαράβη. Το Lemon Garden (2663064446) είναι ένα εστιατόριο που απλώνεται σε έναν κήπο γεμάτο με λεμονιές. Το μενού δίνει βάση στην τοπική κουζίνα και την πάει μερικά βήματα παρακάτω. Δοκιμάστε το σοφρίτο, το μπουρδέτο, φρεσκάρετε τον ουρανίσκο σας με τη σπιτική λεμονάδα τους και για το φινάλε –τι άλλο;– εξαιρετική lemon pie.

6 γευστικές και δροσιστικές στάσεις στην Κέρκυρα - εικόνα 5

Κλείνουμε το γαστρονομικό οδοιπορικό μας στο νησί των Φαιάκων με μια επίσκεψη στο Barden Cocktail ’n’ Food Bar (6947384121), με τα απρόσμενα ευρηματικά cocktails του βραβευμένου bartender Ανδρέα Κοντοστάνου όπως το Sior Aggiοlina με Metaxa, λικέρ βανίλια Κάστρο, παλαιωμένο βαλσάμικο Παπαδημητρίου, αγγουρίδα Κρήτης Λυραράκη αλλά και μπίρα Ionian Epos.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

19/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.