Το Πάσχα της τελευταίας στιγμής με το Smile Acadimos

Μία ανάσα από το Πάσχα και αν ακόμη δεν έχετε αποφασίσει που θα πάτε σας παρουσιάζουμε μερικές επιλογές της τελευταίας στιγμής που είναι σίγουρο ότι θα τις απολαύσετε

Το Πάσχα της τελευταίας στιγμής με το Smile Acadimos

Μία ανάσα από το Πάσχα και αν ακόμη δεν έχετε αποφασίσει που θα πάτε σας παρουσιάζουμε μερικές επιλογές της τελευταίας στιγμής που είναι σίγουρο ότι θα τις απολαύσετε. Με αφετηρία την πασχαλινή Κέρκυρα, ταξιδεύουμε σε ένα οδοιπορικό στην Κρήτη, ενώ η Ζάκυνθος «παίζει» δυνατά στις φετινές επιλογές. Και αν δεν είστε για Ελλάδα, τότε σας προτείνουμε τις όμορφες Κρακοβία και Βαρσοβία στην Πολωνία.

Λαμπρή στην Κέρκυρα

Το Πάσχα της τελευταίας στιγμής με το Smile Acadimos - εικόνα 1

Το παραδοσιακό σπάσιμο των κανατιών, η περιφορά του Επιταφίου με τη συνοδεία της μπάντας, η λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα και η παρέλαση των ξακουστών μαζορετών. Το Πάσχα στην Κέρκυρα, έχει το δικό του χρώμα, καταφέρνοντας μάλιστα να αναδεικνύεται κάθε χρόνο ως το επίκεντρο των εκδηλώσεων. Θαυμάστε τους καταγάλανους κόλπους της Παλαιοκαστρίτσας αλλά και το πολυφωτογραφημένο Ποντικονήσι. Περιηγηθείτε στην πόλη αλλά και στην Σπιανάδα, την κεντρική πλατεία, επισκεφθείτε το Αχίλλειο, το παλάτι που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα της Αυστρίας Κάιζερ για να φιλοξενήσει την σύζυγό του Ελισάβετ. Λαμπρή στην Κέρκυρα λοιπόν, και το Smile Acadimos, δίνει τη δυνατότητα να βρεθείτε στο νησί αξιοποιώντας το πρόγραμμα δύο εκδρομών ανάλογα με τη διάθεσή σας και το χρόνο σας, σε προσεκτικά επιλεγμένα ξενοδοχεία. Δεν έχετε παρά να επιλέξετε ημέρες και ξενοδοχείο.

Η πασχαλινή Κρήτη

Το Πάσχα της τελευταίας στιγμής με το Smile Acadimos - εικόνα 2

Στην πανέμορφη Κρήτη, με ένα 7ημερο πρόγραμμα μας μεταφέρει το Smile Acadimos για την περίοδο του Πάσχα. Με έναρξη την Μεγάλη Πέμτπη (28/4) το πρόγραμμα προβλέπει την ακτοπλοϊκή μετάβαση στα Χανιά με ημερήσιο πλοίο, ενώ μετά την άφιξη, ακολουθεί περιήγηση στην παλιά πόλη των Χανίων και στο καταπληκτικό Ενετικό λιμάνι με τον περίφημο φάρο και αργότερα προαιρετική παρακολούθηση της λειτουργίας των Αχράντων Παθών στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης. Την επομένη, ακολουθεί επίσκεψη στην κατοικία του Ελευθερίου Βενιζέλου, στο ανάκτορο του πρίγκιπα Γεωργίου, καθώς και στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι. Αφήνοντας τα Χανιά το Μ. Σάββατο, προβλέπεται επίσκεψη στη νοτιότερη λίμνη της Ευρώπης, τη λίμνη Κουρνά. Σειρά έχει το Ρέθυμνο καθώς και η ιστορική μονή Αρκαδίου. Ανήμερα το Πάσχα, πέρα από το πλούσιο παραδοσιακό γεύμα, προβλέπεται επίσκεψη στον Τάφο του Καζαντζάκη και στη συνέχεια στο ενυδρείο, τον «Θαλασσόκοσμο», μοναδικό πάρκο έρευνας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αναψυχής. Τη Δευτέρα του Πάσχα, η πρώτη στάση είναι στον Αγ. Γεώργιο στο Σεληνάρι και συνεχίζουμε για Ελούντα. Προβλέπεται και προαιρετική επίσκεψη στη Σπιναλόγκα και στη συνέχεια επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο. Με Κνωσό, Φαιστό, Γόρτυνα και Μάταλα ξεκινάει η Μ. Τρίτη και την ίδια ημέρα προβλέπεται γεύμα στην παραλία που τη δεκαετία του ’70 υπήρξε διεθνές κέντρο χιπισμού.

Στη Ζάκυνθο...

Το Πάσχα της τελευταίας στιγμής με το Smile Acadimos - εικόνα 3

Στο νησί με τις διάσημες παραλίες, τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά, την πνιγμένη στο πράσινο φύση, τη βενετσιάνικη φινέτσα. Πάσχα στη Ζάκυνθο για 4ήμερη ή 5ήμερη διαμονή, προσφέρει το Smile Acadimos, με άφιξη το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής. Το Μεγάλο Σάββατο, προβλέπεται ο γύρος του νησιού με αφετηρία την εκκλησία της Αγίας Μαύρας, οι μελωδικές καμπάνες της οποίας ακούγονται παντού στη Ζάκυνθο. Στη συνέχεια περιήγηση στο Μαχαιράδο, στη Μονή Αναφωνήτριας, στο Ναυάγιο. Ακολουθούν οι Βολίμες και προαιρετική εκδρομή με καραβάκι στις Γαλάζιες Σπηλιές. Μετά την παρακολούθηση της Ανάστασης, ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο με ζακυνθινούς μεζέδες. Ανήμερα το Πάσχα όπως επιβάλλει το έθιμο, θα γίνει το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, ενώ το λαπριάτικο τραπέζι θα στρωθεί με πατροπαράδοτες γεύσεις. Το απόγευμα μετάβαση στην πόλη για να παρακολουθήσετε τη Λιτανεία της Παναγίας και να περπατήσετε στο πανηγύρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Τη Δευτέρα του Πάσχα, προβλέπεται επίσκεψη στη Μονή Αγίου Διονυσίου και επίσκεψη στις πλατείες Αγίου Μάρκου και Δ. Σολωμού, στο Εμπορικό Κέντρο του Αλεξ. Ρώμα και την παραλιακή λεωφόρο Στράτα Μαρίνα. Η πανοραμική θέα από το λόφο του Στράνη, που ενέπνευσε τον Διονύσιο Σολωμό να γράψει τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο, αλλά και η Μπόχαλη, με τον οικισμό γύρω από το Κάστρο, θα σας γοητεύσουν. Η εκδρομή ολοκληρώνεται την Μ. Τρίτη.

Πολωνία, Φύγαμε για εξωτερικό

Το Πάσχα της τελευταίας στιγμής με το Smile Acadimos - εικόνα 4

Η Κρακοβία θα σας μαγέψει, παρόλο που δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την ίδια θέση ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές "διασημότητες" όπως η γειτονική της Πράγα και η Βιέννη. Κι όμως είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και καθόλου μονότονη. Η δυναμική Βαρσοβία με την μεγάλη της προσφορά στην πολιτιστική κληρονομιά του πλανήτη, θα σας μείνει αξέχαστη. Η 5ήμερη εκδρομή του Smile Acadimos, με αναχώρηση την Μ. Παρασκευή 29/4, περιλαμβάνει και επίσκεψη σε ένα τόπο μνήμης, στο Άουσβιτς αλλά και στα μοναδικά αλατωρυχεία Βιελίτσκα.

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδρομές αλλά και πολλές περισσότερες, στο www.smileacadimos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.