Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel: ένα οικολογικό ξενοδοχείο στην Ελούντα

Σε ένα ξεχωριστό για τα ελληνικά δεδομένα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης οικολογικά πράσινο ξενοδοχείο, μετατράπηκε το Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες ημέρες στον κόλπο του Μιραμπέλλο στην Ελούντα.

Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel: ένα οικολογικό ξενοδοχείο στην Ελούντα

Σε ένα ξεχωριστό για τα ελληνικά δεδομένα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης οικολογικά πράσινο ξενοδοχείο, μετατράπηκε το Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες ημέρες στον κόλπο του Μιραμπέλλο στην Ελούντα. Η πλήρης ανακαίνιση της υφιστάμενης μονάδας αλλά και η νέα μεγάλη επένδυση επέκτασης καθιστούν το ξενοδοχείο πόλο έλξης τουριστών. Ειδικότερα, οι πέντε αστέρων εγκαταστάσεις αλλά και υπηρεσίες που θα απολαύσει ο επισκέπτης, προσφέρονται με τη χρήση τεχνολογιών που ελαχιστοποιούν το ενεργειακό αποτύπωμα. Διαθέτει πέντε διαφορετικούς τύπους πολυτελών δωματίων με ιδιωτικές πισίνες, αλλά και ένα πολύ όμορφο και χαλαρωτικό περιβάλλον στο Euphoria Spa.

Το ξενοδοχείο στο περιβάλλον

Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel: ένα οικολογικό ξενοδοχείο στην Ελούντα - εικόνα 1

Με στόχο την καλύτερη ενσωμάτωση της μονάδας στον περιβάλλοντα χώρο, ακολουθήθηκε ένα προσεγμένο αρχιτεκτονικό σχέδιο χωρίς υπερβολές. Η προέκταση των καινούριων χώρων είναι περίπου 3.500 τ.μ και περιλαμβάνει την ανάπτυξη πολυτελών κτιρίων, lobby, spa, δωματίων απλών αλλά και με πισίνα, καθώς και 2 Jacuzzi. Το συνολικό κόστος για την προέκταση αλλά και την ανακαίνιση έφτασε τα 25 εκατ. ευρώ.

Η κατασκευή

Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel: ένα οικολογικό ξενοδοχείο στην Ελούντα - εικόνα 2

Τι είναι αυτό που κάνει το ξενοδοχείο πρότυπο; Ποιες είναι οι τεχνολογίες αλλά και τα υλικά που αξιοποιήθηκαν ώστε να φτάσουμε σήμερα να μιλάμε για το πρώτο ενεργειακό ξενοδοχείο της χώρας; Ειδικότερα η κατασκευάστρια εταιρεία, χρησιμοποίησε υλικά υψηλής ποιότητας, ενσωμάτωσε θερμοπρόσοψη και χρησιμοποίησε βιολογικά χρώματα. Επίσης έχουν χρησιμοποιηθεί ενεργειακά τζάμια, ενεργειακά αλουμίνια, διπλή μόνωση ταρατσών, κήπων με την πιο ακριβή τεχνοτροπία καθώς και υψηλής τεχνολογίας κάμερες ασφαλείας, τηλεφωνικές γραμμές, σύστημα BMS, κεραίες WI-FI. Όσο αφορά τον εσωτερικό φωτισμό των κτιρίων και συγκεκριμένα των δωματίων, έχει χρησιμοποιηθεί κρυφός φωτισμός με led ταινίες και λαμπτήρες για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα δωμάτια

Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel: ένα οικολογικό ξενοδοχείο στην Ελούντα - εικόνα 3

Τα δωμάτια αποτελούνται εξ’ ολοκλήρου από ελληνικό μάρμαρο, οι πέργκολες και τα εξωτερικά έπιπλα είναι κατασκευασμένα από ξύλο Niagon, ένα από τα ακριβότερα ξύλα για εξωτερικούς χώρους. Για την εξωτερική επένδυση των δωματίων τοποθετήθηκε θερμοπρόσοψη και καλύφθηκε με πέτρα Ελούντας η οποία είναι μοναδική.
Με τη χρήση του συστήματος Building Management System, ελέγχονται από τη recpetion, οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις εντός του δωματίου αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου για εξοικονόμιση ενέργειας.

www.royalmarminbay.gr, Τηλ.: 28410 42251

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.