Αντίπαρος: Το νησί των campers που έγινε προορισμός για ξένους VIPS

Πόσο hype χωράει σε 45,2 τ.χλμ.; Απ’ ότι φαίνεται πολύ. Παρόλα αυτά η γοητεία της επανάληψης (Σωρός ή Φανερωμένη; Κεντρικό Στενό ή… Κεντρικό Στενό;) διατηρείται ατόφια.

Αντίπαρος: Το νησί των campers που έγινε προορισμός για ξένους VIPS

Πόσο hype χωράει σε 45,2 τ.χλμ.; Απ’ ότι φαίνεται πολύ. Παρόλα αυτά η γοητεία της επανάληψης (Σωρός ή Φανερωμένη; Κεντρικό Στενό ή… Κεντρικό Στενό;) διατηρείται ατόφια. Τώρα είναι η καλύτερη εποχή να την απολαύσετε.

Αντίπαρος: Το νησί των campers που έγινε προορισμός για ξένους VIPS - εικόνα 1
(c) Grispos Kostas

Όσοι την άφησαν στην εποχή του ελεύθερου κάμπινγκ που τα sleeping bags στρώνονταν ακόμη και στο κεντρικό στενό θα την βρουν αγνώριστη, για τους υπόλοιπους παραμένει ένα νησί που συγκεντρώνει σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα τα βασικά συστατικά του ελληνικού καλοκαιριού.

«Γιατί γίνεται τόσο χαμός με την Αντίπαρο;» αναρωτιέμαι κάθε φορά που αφήνω πίσω μου το λιμανάκι οδηγώντας στο νησί. Το κυκλαδίτικο τοπίο δεν απαντάται εδώ στην πιο όμορφη εκδοχή του, αφού μεγάλος μέρος του νησιού είναι κάπως φλατ, ενώ πέρα από το λιμάνι – Χώρα δεν θα βρείτε ασβεστωμένους παραδοσιακούς οικισμούς για βόλτες.

Το νησί έχει κυρίως απλά ξενοδοχεία και μετρημένα πιο ιδιαίτερα, σε καμία περίπτωση όμως πολυτελείς ή boutique προτάσεις που θα περίμενε κανείς κρίνοντας από τη φήμη του. Πώς λοιπόν το νησί των campers έγινε προορισμός για ξένους VIPS;

Αντίπαρος: Το νησί των campers που έγινε προορισμός για ξένους VIPS - εικόνα 2

Η δημιουργία υπερπολυτελών βιλών από γνωστούς αρχιτέκτονες, ενταγμένες αρμονικά στο περιβάλλον σε ένα τμήμα του νησιού από τη εταιρεία real estate Oliaros (οι οποίες μάλιστα βραβεύτηκαν και σε σχετικούς διαγωνισμούς) και ο Τομ Χανκς έβαλαν σίγουρα το χέρι τους προσελκύοντας στο νησί ένα high end κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες που αναζητά το μύθο της νέας μποέμιας.

Κάπως έτσι βρεθήκαμε πέρυσι το καλοκαίρι να ζούμε το ελληνικό παράλογο, όπου μπαρ στη Χώρα χρεώνουν άλλη τιμή το ποτό μέσα κι άλλη στην αυλή, και φουσκωτά από τη Μύκονο δένουν μεταμεσονύκτια στο λιμανάκι μεταφέροντας νέους που έρχονται στην Αντίπαρο για nightlife!

Όπου nightlife ίσον μια χούφτα μπαράκια, άλλα trendy και ντιζαϊνάτα όπως το Bogaloo άλλα χαλαρά και αμετανόητα ροκ, και βέβαια η κλασική ντίσκο La Luna, από τις πιο cult after hours εμπειρίες στο Αιγαίο (πας απ’ το μονοπάτι μες στο σκοτάδι και χορεύεις ως την ανατολή στο απόλυτο χύμα σκηνικό όπου νομίζεις ότι θα βγει ο Γαρδέλης).

Αντίπαρος: Το νησί των campers που έγινε προορισμός για ξένους VIPS - εικόνα 3
(c) Grispos Kostas

Για το μπάνιο σας δεν έχετε να προβληματιστείτε πολύ. Μην περιμένετε μεγάλες λευκές αμμουδιές, οι παραλίες είναι συνήθως πιο μικρές, με άμμο ή ψιλό βοτσαλάκι.

Το ιδανικό είναι να μείνετε κοντά στην παραλία στο bohemian chic Beach House στο Απάντημα, την καλύτερη πρόταση διαμονής με πολλές υπηρεσίες στο πνεύμα του νησιού και εστιατόριο-bar (φέτος από την ομάδα του Nixon), ή σε κάποιο από τα συγκροτήματα στον Άγιο Γεώργιο ή το Σωρό, ώστε να μην χρειάζεται να μετακινηθείτε ως το απόγευμα απολαμβάνοντας ήλιο, θάλασσα, κοκτέιλ, σαλάτες, ψαράκι.

Από τον Άγιο Γεώργιο μπορείτε να πάτε μια καγιάκ στο Δεσποτικό, το νησάκι όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια σημαντική ανασκαφή, και να βουτήξετε στα τιρκουάζ νερά της παραλίας Λιβάδι.

Μια μέρα θα κατέβετε τα 400 σκαλιά του σπήλαιου για να χαζέψετε τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες, μια μέρα θα αναζητήσετε τις πιο ερημικές παραλίες όπως ο Άγιος Σώστης ή η Φανερωμένη στο τέρμα του χωματόδρομου που ξεκινά από τις τελευταίες βίλες του Σωρού, τις περισσότερες όμως θα αράξετε ολημερίς στον ήλιο στον Μικρό Σωρό ή τον Άγιο Γεώργιο, μέχρι να έρθει η ώρα του κεντρικού στενού.

Αντίπαρος: Το νησί των campers που έγινε προορισμός για ξένους VIPS - εικόνα 4

Μην βιαστείτε να πιάσετε τραπέζι αν δεν περπατήσετε πρώτα μες στο κουκλίστικο Κάστρο, το οποίο εντάσσεται μες στον οικισμό. Από κει και πέρα οι επιλογές είναι αρκετές: από ιταλιάνικη πίτσα μέχρι πιο σοφιστικέ γεύσεις αλλά και σπιτικά γλυκά και παγωτά.

Ανάμεσα στα εστιατόρια παρεμβάλλονται και οι πιο ενδιαφέρουσες μπουτίκ , είτε με επώνυμες ετικέτες (Angel’s) είτε με πιο εκλεκτικές και χειροποίτητες επιλογές (ξεχωρίζει το Zali). Αφού χαζέψετε στο cult second hand βιβλιοπωλείο ραντεβού για παγωτό ή γλυκό στο «Vicky’s» ή στο all-times-classic café «Margarita», με επιλογές για κάθε ώρα.

Η κατάσταση τον Αύγουστο μπορεί να γίνει κάποιες φορές ενοχλητική με ανυπόμονους λουόμενους να κοιτάζουν με λαχτάρα το τραπέζι σου στην ταβέρνα της παραλίας περιμένοντας πότε θα ζητήσεις λογαριασμό για να πάρουν σειρά, κατά τ’ άλλα όμως η Αντίπαρος διατηρεί μια χαλαρότητα συνδυάζοντας σε μια περατζάδα την αίσθηση του Κυκλαδίτικου σούρτα φέρτα (καφές, φαγητό, παγωτό, ποτό – όχι πάντα κατ’ ανάγκη με αυτήν την σειρά!) και βγάζοντάς σε από πολλά διλήμματα.

Τα χιλιόμετρα που θα κάνεις είναι ελάχιστα, ενώ με βαρκάκι, εκτός από το Δεσποτικό, μπορείς να βουτήξεις και στα διάσημα για τα «πισινέ» νερά τους Τηγανάκια. Αν πάλι νιώσεις ασφυκτικά η Πάρος είναι 10 λεπτά δρόμος με το φέρρυ που φεύγει κάθε τέταρτο περίπου από το λιμάνι…

Που να μείνετε

Αντίπαρος: Το νησί των campers που έγινε προορισμός για ξένους VIPS - εικόνα 5
Beach House

Beach House Άνοιξε πέρυσι και αποτελεί την πιο ιδιαίτερη πρόταση διαμονής για να ζήσετε την εμπειρία της Αντιπάρου στην upscale μποέμ εκδοχή της. Τα δωμάτια είναι απλά, με ωραίο χαλαρό λιτό ύφος και αρχιτεκτονική σφραγίδα. Φέτος προστέθηκαν τρεις νέες σουίτες. Κιόσκι για yoga, πιλάτες, παροχές για οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και καγιάκ, ιστιοπλοϊκό κ.ά. για κοντινές εκδρομές.

Soros Beach Πετρόχτιστο συγκρότημα απλών διαμερισμάτων πίσω από το beach bar-resto της ίδιας ιδιοκτησίας, πάνω στη δημοφιλή βοτσαλωτή παραλία

Ωλίαρος Νεανικό συγκρότημα διαμερισμάτων σε όμορφο και ήσυχο σημείο, σε απόσταση αναπνοής από την παραλία. Χώρος για γιόγκα.

Glaros Apartments Απλά διαμερίσματα και στούντιο (φιλοξενούν μέχρι και επτά άτομα) με κουζίνα σε προνομιακό σημείο, σε απόσταση αναπνοής από την παραλία της Καλαργυρούς, 700 μ. από το λιμάνι.

Που να φάτε

Αντίπαρος: Το νησί των campers που έγινε προορισμός για ξένους VIPS - εικόνα 6
Την κουζίνα του Beach House αναλαμβάνει φέτος το αθηναϊκό bar Nixon

Beach House Μοδάτο beach resto-bar που φέτος την κουζίνα ανέλαβε το γνωστό αθηναϊκό bar Nixon, σε ειδυλλιακό spot πάνω στην παραλία. Το μεσημέρι γίνεται χαμός, το βράδυ το περιβάλλον είναι πιο ρομαντικό. Eclectic μπουτίκ.

Καπετάν Πιπίνος Κλασική ψαροταβέρνα σε σκιερή βεράντα πάνω από την προβλήτα του οικισμού, με δικό τους καΐκι.

Claire de Lune Το καλοκαιρινό «αδελφάκι» του κλασικού Aubrevoir της Αθήνας σερβίρει σε μια άνετη, ντυμένη στα λευκά, αυλή δημοφιλείς σπεσιαλιτέ της κλασικής γαλλικής κουζίνας.

Αντίπαρος: Το νησί των campers που έγινε προορισμός για ξένους VIPS - εικόνα 7
O Βέλγος σεφ Bart Van Capellen στο La Louche

La Louche Μοδάτο bistrot, πάνω στο κεντρικό στενό, όπου ο Βέλγος σεφ Bart Van Capellen, δημιουργεί μεσογειακά πιάτα με ορισμένα τοπικά προϊόντα.

Lollo's Δημοφιλές εστιατόριο σε απλό σκηνικό, με πολύ καλή πίτσα και ικανοποιητικές πάστες.

Lollino’s Αντίπαρος, κεντρικό στενό, 6983042013 Το νεότερο αδελφάκι του Lollo’s είναι μια βέρα ιταλική vineria και prosciutteria που ενστερνίζεται το κίνημα Slow Food.

Περαματάκι Σωρός, 2284061211 Σπιτικό ελληνικό φαγητό με θέα στο πέλαγος, ό,τι πρέπει για μετά το μπάνιο.

Αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού στην Αντίπαρο από τον Alpha Guide εδώ και εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.