5 ανοιξιάτικες μονοήμερες

Το Πάσχα πέρασε, αλλά οι καλές μέρες μένουν. Αν η άνοιξη σας βρει με διάθεση για ταξιδιωτικό «σφηνάκι», ιδού έξι εύκολες και... γλυκόπιοτες αποδράσεις για κάθε γούστο.

5 ανοιξιάτικες μονοήμερες

Το Πάσχα πέρασε, αλλά οι καλές μέρες μένουν. Αν η άνοιξη σας βρει με διάθεση για ταξιδιωτικό «σφηνάκι», ιδού έξι εύκολες και... γλυκόπιοτες αποδράσεις για κάθε γούστο.

Στη Λίμνη Δόξα με το καλάθι του πικνίκ

5 ανοιξιάτικες μονοήμερες - εικόνα 1

Η ρουστίκ κρεατοφαγία αποτελεί κανόνα στις ταβέρνες της ορεινής Κορινθίας, ωστόσο εμείς λέμε να αμπαλάρουμε ό,τι βρούμε στο ψυγείο και να στρώσουμε την καρό κουβερτούλα μας στις άπλες γύρω από τη μαγευτική λίμνη, με τα τιρκουάζ νερά και τις επιβλητικές πλαγιές της Ζήριας, του Χελμού και της Ντουρντουβάνας να συμπληρώνουν την εικόνα.

Δελφοί για πεζοπόρους

5 ανοιξιάτικες μονοήμερες - εικόνα 2

Λατρεύουμε το μονοπάτι που ξεκινά μέσα από τους Δελφούς με κατεύθυνση προς το χωριό Χρισσό. εύκολο, γεμάτο λουλουδιασμένα πόστα για άραγμα και με τον απέραντο ελαιώνα της Άμφισσας να τρέχει να συναντήσει τα γαλανά νερά του Κρισσαίου Κόλπου στο βάθος.

All time classic Αίγινα

5 ανοιξιάτικες μονοήμερες - εικόνα 3

Και μόνο για μια βόλτα στην προκυμαία να έρθουμε, χωρίς καν να πάρουμε αυτοκίνητο, έχουμε αλλάξει εντελώς παραστάσεις. Αλλιώς βάζουμε στο πλάνο το γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας, τον πευκώνα που αγκαλιάζει το ναό της Αφαίας αλλά και τα λιβάδια της Παλιαχώρας με τα αινιγματικά βυζαντινά εκκλησάκια.
Περισσότερες πληροφορίες για την Αίγινα εδώ

Πόρος για retro lovers

5 ανοιξιάτικες μονοήμερες - εικόνα 4

Το βενετσιάνικο κανάλι που χωρίζει τον γόη του Αργοσαρωνικού από τις απέναντι ακτές της Τροιζηνίας φροντίζει πάντα για μια πρώτη χαλαρωτική... ένεση λίγο προτού χαθούμε στα στενοσόκακα γύρω από το Ρολόι ή κυκλώσουμε το νησί με το αυτοκίνητο και καταλήξουμε στον Ρώσικο Ναύσταθμο για ρομάν­τζο δίπλα στη θάλασσα.
Περισσότερες πληροφορίες για τον Πόρο εδώ

Λουτράκι εύκολο και γρήγορο

5 ανοιξιάτικες μονοήμερες - εικόνα 5

Η βόλτα στη μακριά παραλιακή­ προμενάντ μοιάζει σχεδόν απαράλλακτη από τότε που την κάναμε κρατώντας το χέρι της για­γιάς μας και ροκανίζοντας ψητό καλαμπόκι, ενώ δεν παραλείπουμε ποτέ και το σύντομο, αλλά μαγευτικό drive προς την Περαχώρα και τη Λίμνη Βουλιαγμένης.
Περισσότερες πληροφορίες για το Λουτράκι εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί" στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο 9ο Φόρουμ των Δελφών

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα και ο τουρισμός της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία για Πάσχα στην Κρήτη

Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά φαράγγια, αξέχαστες παραλίες μας περιμένουν να απολαύσουμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και με τον γλυκό καιρό της άνοιξης για σύμμαχό μας.