Σχοινούσα: Να γιατί αναμένεται να είναι και πάλι το hit της σεζόν!

Λίγη άσφαλτος, πολλοί καλοί χωματόδρομοι, κατσίκια, γελάδια, ένα σπίτι εδώ κι ένα συγκροτηματάκι ενοικιαζόμενων δωματίων εκεί αλλά και απόλυτη ησυχία σε έναν τόπο που γλυκαίνει την ψυχή σου. 

Σχοινούσα: Να γιατί αναμένεται να είναι και πάλι το hit της σεζόν!

Λίγη άσφαλτος, πολλοί καλοί χωματόδρομοι, κατσίκια, γελάδια, ένα σπίτι εδώ κι ένα συγκροτηματάκι ενοικιαζόμενων δωματίων εκεί αλλά και απόλυτη ησυχία σε έναν τόπο που γλυκαίνει την ψυχή σου.

Σχοινούσα: Να γιατί αναμένεται να είναι και πάλι το hit της σεζόν! - εικόνα 1
Η παραλία της Αλιγαριάς (ή Κάμπος)

Στη Σχοινούσα πατάς γη, μυρίζεις αλμύρα και το τοπίο θυμίζει την Ελλάδα του ’50 και του ’60. Τρως ντόπια κρεατικά, υπέροχη­ φάβα, το διάσημο κατσούνι, φοβερή ξινομυζήθρα και καταλαβαίνεις το μεράκι που υπάρχει σχεδόν σε όλες τις ταβέρνες και τα εστιατόρια για ποιοτικό και νόστιμο φαγητό. Μόλις μπεις στο μικρό, βαθύ, απόλυτα απάνεμο και προστατευμένο λιμάνι θα δεις πολυτελή σκάφη. Μη θορυβηθείς. Οι ιδιοκτήτες είναι… άκακοι: με χαμηλό προφίλ και σοβαρή προσφορά στον τόπο. Όταν ανεβείς στη Χώρα, θα βρεθείς σε έναν τόπο-αγκαλιά, αρχετυπικά κυκλαδίτικο, χαμηλόφωνο, ζεστό, με ονειρική γαλάζια θέα στο Αιγαίο. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού είναι πρωτίστως Σχοινουσιώτες, η ανάπτυξη έγινε σταδιακά και το τοπίο διατηρεί την πηγαία γοητεία του. Από τη στιγμή που θα αρχίσεις να ψάχνεις για τη δική σου παραλία θα μετρήσεις γύρω στις είκοσι γαλαζο-πράσινες, αμμουδερές, βοτσαλωτές, απομονωμένες, πιο παρεΐστικες ή εντελώς πριβέ θαλασσινές επιλογές. Κοιτάζοντας τις αποστάσεις, θα διαπιστώσεις ότι κανένα σημείο δεν απέχει από τη Χώρα πάνω από 3 χλμ. Το Τσιγκούρι (500 μ.), η πιο διάσημη παραλία, διαθέτει το άκρως χαλαρό beach bar του Αντώνη Κωβαίου «Όστρια» (2285071174) με το ωραίο φαγητό, το Λιβάδι (800 μ.) ένα συμπαθητικό ταβερνάκι και τις πανέμορφες κατοικίες «Schinoussa Guest House» (2285074023) και ο Αλμυρός (2 χλμ.) ένα σνακ μπαρ. Στην παραλία του Λιόλιου (2,7 χλμ.) σημείωσε το πολύ φροντισμένο συγκρότημα «Lioliou Beach» με την εξαιρετική ταβέρνα «Στης Ακάθης»: ρεσιτάλ τοπικής μαγειρικής από την ευγενέστατη και γλυκύτατη κ. Ακάθη, μποστάνια και μπαξέδες απ’ όπου και οι εξαιρετικές πρώτες ύλες, φοβερή θέα στην Κέρο και την Αμοργό αλλά και άνετα δωμάτια και σουίτες σε κυκλαδίτικο ύφος. Οι ψαροντουφεκάδες, πάλι, ας ετοιμαστούν για τις παραλίες Αλιγαριά (ή Κάμπος), Αυλάκι του Παπά, Γερολιμιώνας, Σιφναίικο, Άγιος­ Βασίλειος και Μόλοι.

Σχοινούσα: Να γιατί αναμένεται να είναι και πάλι το hit της σεζόν! - εικόνα 2
«Lioliou Beach»

Κι οι παραλίες εξαντλούνται εδώ. Έχει και άλλες, μοναχικές, με σπηλιές, ή με πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα. Η πρότασή μας; Μια βόλτα με την «Αιολία» του καπετάν Μανώλη (6979618233) στο νησί ή και στην Ηρακλειά, τη Δονούσα, την Κέρο και τα Κουφονήσια. Ο άλλος οικισμός του νησιού, η μικρούτσικη Μεσσαριά, βρίσκεται στην ενδοχώρα (2,8 χλμ. από τη Χώρα) με ένα ταβερνάκι για κρεατοφαγία και την πανέμορφη παραλία Ψιλή Άμμος στα 500 μ. Το αυτοκίνητο είναι ίσως περιττό – οι Σκανδιναβοί, οι Γάλλοι και οι Ιταλοί πηγαίνουν κι έρχονται με τα πόδια. Γιατί όχι; Το μέρος είναι σχεδόν επίπεδο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστείς, αφού το πρόγραμμα είναι εκ των πραγμάτων απλό και τέλειο. Κολύμπι, άραγμα στην παραλία κάτω από τα αρμυρίκια και ξανά κολύμπι μέχρι το απόγευμα. Το βράδυ βόλτα στα λιλιπούτεια στενά της Χώρας, φαγητό, live και ποτάκια στο «Deli», φοβερά σιροπιαστά γλυκά και μελιτινόπιτα (τοπικό γλυκό με ανθότυρο και μέλι) στη «Λόζα», σπέσιαλ καφέδες, ποτά και ροκιές στους χίπικους καναπέδες της «Χαράς». Το… πρόγραμμα ανατρέπεται υπέροχα από τα διάσημα σχοινουσιώτικα πανηγύρια με ζωντανή παραδοσιακή μουσική από εξαιρετικούς οργανοπαίκτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (τον Ιούλιο στη ­Γιορτή της Φάβας και φυσικά τον Δεκαπενταύγουστο).

Σχοινούσα: Να γιατί αναμένεται να είναι και πάλι το hit της σεζόν! - εικόνα 3
(c) Perifereia Notiou Aigaiou

Για ψαροφαγία αξιώσεων κι ενδιαφέρουσα wine list θα κατηφορίσεις στον «Νικόλα της Σχοινούσας» (2285071254), στο λιμανάκι Μιρσίνι (1 χλμ. από τη Χώρα), πίσω από το οποίο βρίσκεται η παραλία της Παχιάς Άμμου με τα αρμυρίκια και την ταβέρνα «Μιρσίνι» (2285071159) με πολύ καλό φαγητό (και θεϊκά πρωινά). Μια μοναδική, ατμοσφαιρική εμπειρία, αν μάλιστα έχει φεγγάρι, είναι να πάρεις το παλιό μονοπάτι που ξεκινάει από το σπιτάκι της κοινότητας και καταλήγει στο λιμάνι. Πίσω στη Χώρα, τώρα, φοβερά­ spots με θέα είναι η βεράντα του ξενοδοχείου «Ηλιοβασίλεμα», που βλέπει στο λιμανάκι και σε ένα υπέρλαμπρο ηλιοβασίλεμα, και το όμορφο συγκρότημα «Grispos Villas», πάνω από την παραλία Τσιγκούρι, με την πολύ δροσερή βεράντα της ταβέρνας του. Αν, πάλι, αναζητάς σπιτική ατμόσφαιρα στη διαμονή, έχε στα υπόψη τα διαμερίσματα «Christina» (2825071922): απλά, μεγάλα, με κύριο ατού την ίδια τη Χριστίνα με τα κερασμένα κέικ και το ρυζόγαλο αλλά και σκιερά μπαλκονάκια για μια «καλημέρα» στους περαστικούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.