Τάση

Τάση

Δημιουργικές διακοπές

Αγιογραφία στην Πάτμο, δημιουργική γραφή στην Άνδρο, κηπουρική στους πανέμορφους κήπους της Κέρκυρας... Σε μια εποχή που η εξειδίκευση στο ταξίδι είναι από τις πιο δυνατές τάσεις, τα πακέτα που συνδυάζουν διακοπές και ενασχόληση με δημιουργικές δραστηριότητες κερδίζουν διαρκώς έδαφος, με τόπο έμπνευσης τα ελληνικά νησιά.

Τάση - εικόνα 1
Τοπιογραφία με φόντο το μοναστήρι της Πάτμου

Τοπιογραφία στο Αιγαίο

Το πρόγραμμα Aegean Scapes προσφέρει μαθήματα τοπιογραφίας, αγιογραφίας και κεραμικής ρακού (αρχαία ιαπωνική τεχνική) στην Πάτμο (Απρίλιος-Ιούνιος) και την Πάρο (Αύγουστος-Σεπτέμβριος), με διαμονή στα συγκροτήματα «Εννέα Μούσες» και «Marianna Studios» αντίστοιχα. Στις έξτρα παροχές περιλαμβάνονται σεμινάρια μυθολογίας στην Πάτμο, γευσιγνωσίες κρασιού στην Πάρο και εκδρομές αρχαιολογικού και εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος. Τα μαθήματα κοστίζουν € 1.100 την εβδομάδα και περιλαμβάνουν διαμονή, πλήρη διατροφή (μεσημεριανό γεύμα ή πικνίκ και πλήρες βραδινό με τοπικό κρασί στο ξενοδοχείο), υλικά κ.ά.

(210/6410972, www.aegeanscapes.com).

Δημιουργική γραφή στην Άνδρο

Στους κύκλους σεμιναρίων δημιουργικής γραφής που οργανώνει τα τελευταία χρόνια η Αμαλία Μελή στην Άνδρο, διδάσκουν γνωστοί συγγραφείς. Φέτος θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια, ένα από τις 27 Ιουνίου ως τις 7 Ιουλίου (με διδάσκοντα τον Νίκο Παπανδρέου) και ένα από τις 11 ως τις 21 Ιουλίου (με την Connie May Fowler). Οι τιμές ξεκινούν από 1.700 δολάρια για το πρώτο σεμινάριο και φτάνουν μέχρι τα 2.850 δολάρια για το δεύτερο. Περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, διαμονή στο Andros Holiday Hotel με πλήρη διατροφή (Aegean Arts Circle, 210/6132063, www.aegeanartscircle.com).

Τάση - εικόνα 2
Εναλλακτική γυμναστική στο Casa Lucia στην Κέρκυρα

Τάι τσι και κηπουρική στην Κέρκυρα

Η Αγγλίδα Val ήρθε στην Κέρκυρα το 1977 και μεταμόρφωσε τα κτίσματα ενός ελαιοτριβείου (μέσα σε κτήμα κοντά στην Κάτω Κορακιάνα) σε εξοχικά που θυμίζουν cottages. Σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον, μέσα σε υπέροχους κήπους με ελιές, ιβίσκους και μπουκαμβίλιες, διοργανώνονται σεμινάρια τάι τσι, κηπουρικής, χορού, λογοτεχνίας, ζωγραφικής κ.ά. με ξένους κυρίως διδάσκοντες. Το κάθε στούντιο έχει το δικό του χαρακτήρα και μπορεί να φιλοξενήσει από 2 ως 5 άτομα. Διαθέτουν όλα κουζινάκι και αυλή ή βεράντα που βλέπει στον κήπο (Κάτω Κορακιάνα, 26610/91419).

Σεμινάριο τραγουδιού στη λίμνη Πλαστήρα

Μαθήματα κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού (έντεχνο, λαϊκό, τζαζ και μιούζικαλ), καθώς και διδασκαλία τεχνικών αναπνοής και ενίσχυσης της αντοχής της φωνής, περιλαμβάνει το σεμινάριο τραγουδιού «Η ανθρώπινη φωνή» που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά φέτος από τη σοπράνο Νίνα Καλούτσα από τις 3 ως τις 13 Ιουλίου στη λίμνη Πλαστήρα. Είναι ανοιχτό σε επαγγελματίες ηθοποιούς και τραγουδιστές, αλλά και σε φοιτητές ωδείων ή σε όσους ερασιτέχνες θέλουν απλώς να εξασκήσουν τη φωνή τους. Το οργανώνει ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Δήμου Νευρόπολης Αγράφων (Εγγραφές ως 26 Ιουνίου, πληροφορίες: 210/7221889, nkaloutsa@yahoo.gr).

Γιόγκα στην Τριόπετρα

Με το που πατάς το πόδι σου στην παραλία της Τριόπετρας, στο νότο του Ρεθύμνου, και το βρέχεις στα σκούρα μπλε νερά του Λιβυκού Πελάγους, δεν γίνεται να μην πιάσεις στον αέρα αυτή την απίστευτη ενέργεια που έχει. Μαθήματα γιόγκα λοιπόν πάνω στη σκουρόχρωμη άμμο, με τον απέραντο ορίζοντα να καταλήγει στην Αφρική μπροστά σου, προσφέρει το Astanga Vinyasa Yoga Retreat. Μεγάλος αριθμός δασκάλων από το εξωτερικό και την Ελλάδα προσφέρουν ο καθένας το δικό του πρόγραμμα σε διαφορετικές περιόδους μες στο καλοκαίρι, οπότε δεν έχετε παρά να διαλέξετε ό,τι σας ενδιαφέρει περισσότερο. Στις τιμές περιλαμβάνεται η διαμονή, τα καθημερινά μαθήματα γιόγκα και δύο γεύματα (6944711725, www.astanga.gr, www.yogaholidays.gr).

Τάση - εικόνα 3
Χαλάρωση ανάμεσα στα σεμινάρια κινηματογράφου στη Μήλο

Κινηματογραφικά ταξίδια στη Μήλο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο δραστήριος σεμιναριακός πολυχώρος Μικρό Πολυτεχνείο ταξιδεύει μέχρι την Αγία Κυριακή της Μήλου με το πρόγραμμα «Κινηματογραφικό Ταξίδι» (30/7-7/8). Φέτος, εκτός από τις καθιερωμένες προβολές στην άμμο με σπάνιες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, όλες με καλοκαιρινό θέμα (π.χ. «Καλοκαιρινά παιχνίδια» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν), ξεχωρίζει η ιδέα «γράφουμε, σκηνοθετούμε, παίζουμε τη δική μας ταινία». Ο Θράσος Καμινάκης συντονίζει την ομάδα στη συγγραφή σεναρίου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης διδάσκει υποκριτικές τεχνικές και καθημερινά γυρίζεται μια σκηνή από την ταινία με σκηνοθέτη την Ειρήνη Βαχλιώτη. Με στιγμές χαλάρωσης τροφοδοτεί την ομάδα η Πηνελόπη Κολέογλου, που θα κάνει γιόγκα και τάι τσι. Οι τιμές ξεκινούν από € 300 έως € 500 (περιλαμβάνουν διαμονή και εισιτήρια). Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να μάθετε την Τρίτη 14/6 στις 21:30, στην παρουσίαση του προγράμματος στο Μικρό Πολυτεχνείο (Πλ. Ασωμάτων 7, Θησείο, 210/3243306).

Παραδοσιακή Κρήτη στο «Σπίτι των Κουρήτων»

Όσοι έχουν μανία με την Κρήτη και θέλουν να εντρυφήσουν ακόμη περισσότερο στην παραδοσιακή πλευρά του νησιού, θα βρουν ενδιαφέρουσες τις δραστηριότητες που προτείνει η φιλόλογος Αναστασία Φρυγανάκη στον παραδοσιακό ξενώνα της «Το σπίτι των Κουρήτων». Η αρχιτεκτονική του κρητικού σπιτιού, το κρητικό χωριό, τα χρηστικά αντικείμενα, η ιστορία και η χρήση των βοτάνων από τους Μινωίτες μέχρι σήμερα, η παραδοσιακή κρητική φορεσιά, πεζοπορίες στην Αρχαία Ελεύθερνα, αλλά και μαθήματα κεραμικής στα εργαστήρια κεραμικής στο χωριό Μαργαρίτες, που έχει χαρακτηριστεί ως Διεθνές Κέντρο Κεραμικής. Παροχή ενημερωτικού υλικού με σλάιντ και βίντεο (Μαργαρίτες Ρεθύμνου, 28310/55828, 28340/92359).

Βιολογικά συμπόσια στον Πάνορμο

Η στρατηγική θέση της βίλας Ροδίαλος, λίγο έξω από το ψαροχώρι Πάνορμος στην Κρήτη, την έχει προικίσει με συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα. Η αισθητική και η αρχιτεκτονική της (αναφορές στο μινωικό πολιτισμό) προδιαθέτει για ατέλειωτο ριλάξ, χωρίς όμως να μένετε και άπραγοι. Το εναλλακτικό πρόγραμμα «Συμπόσια» κρητικής διατροφής με βιολογικά προϊόντα από ειδικές μαγείρισσες σίγουρα θα σας απασχολήσει για τα καλά. Στο πλαίσιο μάλιστα του προγράμματος, σας περιμένει ένα εκπληκτικό πρωινό με παραδοσιακές γεύσεις (28340/51310, www.rodialos.com).

Βένια Βέργου
vvergou@athinorama.gr
Δέσποινα Ζευκιλή
dzeykili@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.