14 ξενώνες από € 30 ως € 50

Σε συνέχεια του θέματός μας με low budget ξενώνες στην Πελοπόννησο και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, επιστρέφουμε με περισσότερες επιλογές, αυτή τη φορά στη βόρεια Ελλάδα.

14 ξενώνες από € 30 ως € 50

Σε συνέχεια του θέματός μας με low budget ξενώνες στην Πελοπόννησο και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, επιστρέφουμε με περισσότερες επιλογές, αυτή τη φορά στη βόρεια Ελλάδα.

Νομός Γρεβενών

14 ξενώνες από € 30 ως € 50 - εικόνα 1
Breati

Ξενώνας Παπαζήσης
Στεγάζεται σε κτίριο που ακολουθεί τα χνάρια της μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, ενώ η θέα από τα καλά εξοπλισμένα δωμάτια φτάνει μέχρι τον Όλυμπο. Βρίσκεται στο χωριό Κοσμάτι που αποτελεί ιδανική βάση για εξορμήσεις σε όλα τα highlight του νομού: Από rafting στον Βενέτικο και τον Αλιάκμονα μέχρι πεζοπορίες στη Βάλια Κάλντα και σκι στη Βασιλίτσα. Η γωνιά του τζακιού και ο χώρος του μπαρ που λειτουργεί μέχρι αργά είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση στο τέλος μιας γεμάτης ημέρας (€40, 2462085712).

Breati
Από το τεράστιο τζάκι σε σχήμα μανιταριού στο ζεστό cafe μέχρι τα πορτατίφ-μανιτάρια στα φινετσάτα δωμάτια, ο θρεπτικός μύκητας πρωταγωνιστεί στη διακόσμηση του ατμοσφαιρικού αυτού ξενώνα. Breati σημαίνει άλλωστε μανιτάρι στα βλάχικα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1000 μ. στο χωριό Κρανιά και σε καταπράσινο περιβάλλον θυμίζει ελβετικό τοπίο, ενώ το γειτονικό δάσος προσφέρεται για χαλαρές βόλτες και άγρα μανιταριών. Για τους action τύπους παρέχονται οργανωμένες φυσιολατρικές δραστηριότητες (€40, 2462086186).

Νομός Καρδίτσας

14 ξενώνες από € 30 ως € 50 - εικόνα 2
Nevros Hotel Resort & Spa

Nevros Hotel Resort & Spa
Αν θέλετε να συνδυάσετε χαλάρωση και πολυτέλεια στο ειδυλλιακό σκηνικό της Λίμνης Πλαστήρα δεν έχετε παρά να εκμεταλλευθείτε την προσφορά του πολυτελούς «Nevros Hotel Resort & Spa» στο Νεοχώρι ειδικά για τους αναγνώστες του «α». Μέχρι τις 20/12 και με €99 απολαμβάνετε διήμερη διαμονή σε μεγάλο δίκλινο δωμάτιο με φανταστική θέα στη λίμνη, πρωινό, ελεύθερη πρόσβαση στο Aloe Spa Center και late check-out κατόπιν διαθεσιμότητας. Ένα παιδί έως 10 ετών διαμένει δωρεάν (2441093201). Περισσότερες πληροφορίες

Νομός Δράμας

Philoxenia
Πρόκειται για μία από τις πιο αξιόλογες προτάσεις διαμονής στην περιοχή, αφού συνδυάζει πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Νέστου, όμορφα διαμορφωμένο κήπο, άνετους κοινόχρηστους χώρους και μεγάλα δωμάτια. Από το Παρανέστι στο οποίο βρίσκεται θα εκδράμετε εύκολα προς το Αρκουδόρεμα, τους καταρράκτες της Αγίας Βαρβάρας, του Λεπίδα και του Λειβαδίτη και προς το παρθένο δάσος Φρακτού και τις cult ιαματικές πηγές Θερμιών (€45, 2524022001).

Νομός Καστοριάς

14 ξενώνες από € 30 ως € 50 - εικόνα 3
Πέτρινο Πεντόλβιο

Ξενώνας Βάττυνα
Απλός ξενώνας σε ανοιχτό διάλογο με τη φύση αφού βρίσκεται στο Νεστόριο, κυριολεκτικά πάνω στον Αλιάκμονα και σε απόσταση αναπνοής από το Γράμμο. Ο ιδιοκτήτης του ξενώνα Παντελής Δημητριάδης, όντας ο ίδιος πιστοποιημένος συνοδός βουνού, θα σας συμβουλέψει προτού επιδοθείτε σε δραστηριότητες όπως rafting, αναρρίχηση, ορειβασία, πεζοπορία και διάσχιση φαραγγιών. Εναλλακτικά, πετάγεστε μέχρι τη λίμνη της Καστοριάς για βόλτες στο Ντολτσό της νότιας παραλίας και την εύπορη συνοικία Απόζαρι στη βόρεια πλευρά (€50, 2467031118).

Πέτρινο Πεντόλβιο
Ανακαινισμένος ξενώνας στο Σιδηροχώρι με κυρίαρχα υλικά την πέτρα και το ξύλο, ενώ οι αντίκες σε συνδυασμό με την παραδοσιακή διακόσμηση των δωματίων δημιουργούν ένα ζεστό και ρομαντικό σύνολο. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1050 μ. στις πλαγιές του Βιτσίου γεγονός που εξασφαλίζει απολαυστική θέα στη λίμνη, τα παραλίμνια χωριά και τον Γράμμο. Αν θελήσετε δε βολτούλες στην Καστοριά, το χωριό απέχει μόλις 7 χλμ. από την πόλη (€45, 2467072500).

Νομός Κιλκίς

14 ξενώνες από € 30 ως € 50 - εικόνα 4
Ξενώνας Δημοσθένης

Ξενώνας Δημοσθένης
Χτισμένη στους πρόποδες του επιβλητικού Πάικου, η κατάφυτη Γουμένισσα με την αιώνια παράδοση στα κρασιά και τα χάλκινα είναι από τα πιο όμορφα χωριά του νομού. Πολύ κοντά στην κεντρική της πλατεία ο «Ξενώνας Δημοσθένης» ξεχωρίζει χάρη στην οικογενειακή φιλοξενία που παρέχει στους επισκέπτες του, ενώ τα μικρά σας σίγουρα θα ξετρελαθούν με τον εσωτερικό παιδότοπο. Ειδικά για τους αναγνώστες του «α» και μέχρι τις 15/12 οι δύο διανυκτερεύσεις προσφέρονται στα €60 (2343041302).

Κρούσσια
Επιβλητική μονάδα χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια πλαγιά των Κρουσσίων που παρέχει όλων των ειδών τις ανέσεις: Από εστιατόριο και κέντρο ευεξίας με spa και γυμναστήριο μέχρι τεράστιο στίβο περιπέτειας και play-room. Όσοι αναζητούν χαλάρωση δεν έχουν παρά να αγναντέψουν το αντικρινό δάσος βελανιδιάς των Κρουσσίων ενώ οι πιο περιπετειώδεις της παρέας θα καβαλήσουν ποδήλατα, γουρούνες και τετρακίνητα και θα εξερευνήσουν τη γύρω περιοχή. Highlights ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος και η λίμνη Κερκίνη (€40 χωρίς πρωινό, 6976672767).

Νομός Κοζάνης

Σιατιστινό Αρχονταρίκι
Η Σιάτιστα φημίζεται αφενός για τα γλυκά κρασιά της και αφετέρου για τα αρχοντικά της από τις ακμάζουσες εποχές του 18ου και 19ου αιώνα. Σε ένα από αυτά στεγάζεται και το «Σιατιστινό Αρχονταρίκι» τιμώντας πλήρως την ιστορία του και τη μακεδονική λαϊκή τέχνη. Η κυρα-Πόπη θα σας τρατάρει γλυκό του κουταλιού κολοκύθι και όλων των ειδών τις πίτες, ενώ οι αδέσμευτοι ας έχουν υπόψιν τους ότι ειδικεύεται στα προξενιά. Από εδώ μπορείτε να εξερευνήσετε τα όρη Άσκιο και Μπούρινος. Ειδικά για τους αναγνώστες του «α» ορισμένα δωμάτια προσφέρονται στα €35 χωρίς πρωινό (2465047020).

Μύριχος

Από τα μπαλκόνια των λιτών δωματίων του ξενώνα «Μύριχος» η θέα φτάνει μέχρι τον ομώνυμο παραπόταμο του Αλιάκμονα, το χωριό Σισάνι με τα παραδοσιακά υδροτριβεία και το όρος Άσκιο. Οι φαν της ορειβασίας και της πεζοπορίας θα ξετρελαθούν με το πανέμορφο φυσικό τοπίο, ενώ οι λάτρεις της οδήγησης θα εκμεταλλευθούν το κομβικό σημείο για drives από τη γειτονική Βλάστη μέχρι την Κοζάνη, την Καστοριά, την Πτολεμαΐδα και την Φλώρινα. Και οι μεν και οι δε θα συναντηθούν στο τέλος της ημέρας στο οικογενειακό ταβερνάκι του ισογείου για νόστιμα τοπικά εδέσματα (€45 χωρίς πρωινό, 2463092550).

Νομός Πιερίας

Δημάτης
Η ταβέρνα του ξενώνα αποτελεί παραδοσιακά απαραίτητη στάση για όλους όσοι αλωνίζουν στα Πιέρια Όρη και στον Όλυμπο χάρη στη σπιτική κουζίνα, την οικογενειακή ατμόσφαιρα και την μαγευτική θέα. Ο υπόλοιπος ξενώνας ανακαινίστηκε πέρσι με σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική αποτελώντας πλέον μία καλή βάση για να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή. Στις Σπάθες, σε απόσταση 4 χλμ., διαθέτουν ένα μεγάλο αγρόκτημα με αγριογούρουνα και ελάφια, ενώ πολύ κοντά υπάρχει αρχαιολογικός χώρος που φιλοξενεί νεκρόπολη της μυκηναϊκής περιόδου (€50, 2351084202).

Villa Δρόσος
Ο μικρός και περιποιημένος ξενώνας στεγάζεται σε όμορφο νεοκλασικό και διαθέτει πεντακάθαρα δωμάτια όπου παρέχεται δωρεάν internet και κουζίνα που λειτουργεί τα σαββατοκύριακα. Ότι χρειάζεστε δηλαδή ύστερα από τις βόλτες στην πολύβουη πόλη του Λιτόχωρου με την όμορφη γειτονιά των ναυτικών και τα παραδοσιακά καπετανόσπιτα, τις πεζοπορίες στον Όλυμπο και το φαράγγι του Ενιπέα ή τις αυτοκινητάδες μέχρι το Αρχαίο Δίον, το κάστρο του Πλαταμώνα και τον Παλαιό Παντελεήμονα. (€30, 2352084563).

Νομός Φλώρινας

14 ξενώνες από € 30 ως € 50 - εικόνα 5
Βαρνούς

Βαρνούς
Η πέτρα δίνει τον τόνο στο ξενώνα «Βαρνούς». Τόσο εξωτερικά όπου ακολουθούνται τα μακεδονίτικα πρότυπα όσο και εσωτερικά, στα απλά αλλά ευχάριστα δωμάτια και στο cosy καθιστικό με το τζάκι και τους καναπέδες στο χρώμα της πορφύρας. Βρίσκεται στο χωριό Άγιος Γερμανός που απέχει μόλις 7 χλμ. από το υδάτινο highlight του νομού που δεν είναι άλλο από τις Πρέσπες. Θα τις εξερευνήσετε με τις ξύλινες βάρκες που ονομάζονται πλάβες ενώ στη Μικρή Πρέσπα θα περπατήσετε στην πλωτή γέφυρα μέχρι το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου (€40, 2385051880).

Bella Toumpa
Η θέα από το «Bella Toumpa» στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν είναι μαγευτική καθώς αγναντεύει τις λίμνες Βεγορίτιδας και Πετρών. Απλώνεται σε δύο επιβλητικά πέτρινα κτίρια που είναι χτισμένα σε λόφο πάνω από το χωριό Άγιος Παντελεήμονας. Στα μεγάλα δωμάτια με τις περίτεχνες σκαλιστές ροζέτες στο ταβάνι θα βρείτε μέχρι ζυγαριά και ενδοδαπέδια θέρμανση, ενώ οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν εστιατόριο, αναπαυτικό καφέ-μπαρ, αίθουσες μπιλιάρδου και επιτραπέζιων παιχνιδιών, κελάρι, βιβλιοθήκη και παιδότοπο (€40, 2386061270).
Εκτός αν αναγράφεται κάτι διαφορετικό, οι τιμές είναι ανά ημέρα και αφορούν διαμονή σε στάνταρ δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.