Κατερίνη… αποκάλυψη!

Μπορεί η Κατερίνη να πρωταγωνίστησε στην επικαιρότητα με αφορμή το «κίνημα της πατάτας», εμείς όμως επισκεφθήκαμε την πρωτεύουσα της Πιερίας με εκδρομική διάθεση και βρήκαμε σοβαρούς λόγους για να της χαρίσετε τουλάχιστον ένα ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο! 

Κατερίνη… αποκάλυψη!

Μπορεί η Κατερίνη να πρωταγωνίστησε στην επικαιρότητα με αφορμή το «κίνημα της πατάτας», εμείς όμως επισκεφθήκαμε την πρωτεύουσα της Πιερίας με εκδρομική διάθεση και βρήκαμε σοβαρούς λόγους για να της χαρίσετε τουλάχιστον ένα ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο!

Bistro 49

Κατερίνη… αποκάλυψη! - εικόνα 1

Κομψό, ζεστό και με ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα, το «Bistro 49» βρίσκεται στην Πλατεία Δημαρχείου. Το καλύτερο εστιατόριο της πόλης, με τον γνωστό από το τηλεοπτικό «Top Chef» Γιάννη Λάμπρου να μαγειρεύει ριζότο με συκωτάκια πουλιών, φρέσκο κρεμμύδι και ντόπια μανιτάρια, χοιρινό με ζουμερά μανιτάρια και γλυκιά σάλτσα, μαστέλο με σουσάμι και ντόπιο θυμαρίσιο μέλι αλλά και να φτιάχνει σαλάτες με ρόκα, χαλούμι και ακτινίδια Πιερίας. Διαλέξτε το μενού ημέρας των € 9, το οποίο όταν επισκεφθήκαμε το εστιατόριο περιλάμβανε σούπα λαχανικών, φρέσκια μοτσαρέλα και μια μεγάλη γευστικότατη ντόπια χοιρινή μπριζόλα ψημένη για 16 ώρες στο φούρνο. Πλούσια κάβα από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και κοκτέιλ ολοκληρώνουν την απόλαυση (2351029597).

Mediterranean Village

Κατερίνη… αποκάλυψη! - εικόνα 2

Η νεότερη άφιξη και πιο ενδιαφέρουσα πρόταση διαμονής στην πόλη βρίσκεται στην υπέροχη παραλία της Κατερίνης. Ο ιδιοκτήτης και αρχιτέκτονας Βασίλης Λάμπρου δημιούργησε ένα συγκρότημα από αυτόνομα διώροφα κτίρια με άνετα δωμάτια με μοντέρνα έπιπλα και σύγχρονο εξοπλισμό. Οι σουίτες σε στιλ γαλλικής εξοχής, με απεριόριστη θέα στη θάλασσα, παρέχουν απόλυτη ιδιωτικότητα. Οι VIP μεζονέτες απλώνονται σε δύο ορόφους και διαθέτουν δική τους πισίνα. Οι εξωτερικοί χώροι είναι ιδιαίτερα περιποιημένοι, με όμορφους κήπους, πισίνες και πολλές πριβέ γωνιές. Εστιατόρια, μπαρ, ένα μεγάλο spa και η αμμουδιά ακριβώς μπροστά θα σας κάνουν να μη θέλετε να το εγκαταλείψετε. Το ξενοδοχείο είναι ανοικτό όλο το χρόνο (2351064600, www.mediterraneanhotels.gr).

Κελάρι Δημάτης

Κατερίνη… αποκάλυψη! - εικόνα 3

Ένα αυθεντικό wine bar, όπου κυριαρχούν το δέρμα, το ξύλο και η πέτρα. Ατμοσφαιρικός φωτισμός και ωραίες μουσικές στη μεγάλη σάλα του, που κάνει αίσθηση στην ποιοτική νυχτερινή ζωή της πόλης. Μπαίνεις από την είσοδο της μεγάλης αρχοντικής κάβας, διαλέγεις όποια φιάλη κρασί θέλεις από τον ελληνικό και τον ξένο αμπελώνα και την απολαμβάνεις στο διπλανό χώρο με μια μικρή επιβάρυνση € 8-10. Μπορείς ακόμη να αγοράσεις κρασιά και ποτά για το σπίτι.Πίσω από τη μεγάλη ξύλινη μπάρα με τα ψηλά στουλ, μηχανές ακριβείας κόβουν προσούτο και άλλα αλλαντικά και διάφορα τυριά για να συνοδεύσετε το κρασί σας. Διαλέξτε τις γεύσεις από τις βιτρίνες-ψυγεία στον τοίχο. Εναλλακτικά μπορείτε να παραγγείλετε καρπάτσιο σολομού ή τόνου (Ανδρούτσου 17Β, 2351047660).

Κρεοπωλείο Φουρκιώτης

Κατερίνη… αποκάλυψη! - εικόνα 4

Έναν ολόκληρο αιώνα παράδοσης συνεχίζει στο μαγαζί του ο Κωνσταντίνος Φουρκιώτης. Θα βρείτε εξαιρετικά ντόπια κρέατα από την Πιερία (αγοράστε ζιγούρι, βετούλι Ολύμπου και ντόπια γίδα), τη Βέροια και τη Νάουσα, τα μοναδικά δικά του λουκάνικα με πράσο (η βιτρίνα αδειάζει πολλές φορές την ημέρα) αλλά κι εκλεκτό κυνήγι (λαγοί, αγριογούρουνα, ζαρκάδια, φασιανοί και πάπιες) αν το έχετε παραγγείλει. Μπροστά από τις πεντακάθαρες βιτρίνες των κρεάτων θα αντικρίσετε ένα απίθανο παντοπωλείο με τοπικά προϊόντα δια­λεγμένα ένα ένα από τον ίδιο: αλλαντικά από τη Δράμα, τυριά από την Ελασσόνα, βουβαλίσια προϊόντα από τα Άνω Πορρόια κ.ά. Σημειώστε ότι δέχεται παραγγελίες από όλη τη χώρα (Ανδρούτσου 7, 2351024539).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.