Athens spotlighted

Ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο «φωτίζει» τα καλύτερα της Αθήνας, παρουσίασε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στρέφοντας –αυτήν τη φορά για θετικό λόγο– τους προβολείς της δημοσιότητας στην πόλη μας. Πρόκειται για τη νέα κάρτα Athens Spotlighted που υλοποίησε το «αθηνόραμα» και εξασφαλίζει στους ξένους επισκέπτες της πόλης εκπτώσεις και προνόμια σε εκατό περίπου επιχειρήσεις.

Athens spotlighted

Ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο «φωτίζει» τα καλύτερα της Αθήνας, παρουσίασε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στρέφοντας –αυτήν τη φορά για θετικό λόγο– τους προβολείς της δημοσιότητας στην πόλη μας. Πρόκειται για τη νέα κάρτα Athens Spotlighted που υλοποίησε το «αθηνόραμα» και εξασφαλίζει στους ξένους επισκέπτες της πόλης εκπτώσεις και προνόμια σε εκατό περίπου επιχειρήσεις.

Athens spotlighted - εικόνα 1
Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κ. Γιάννης Παράσχης κατά την επίσημη παρουσίαση του Athens Spotlighted στους Έλληνες δημοσιογράφους.

Στο κατάμεστο από δημοσιογράφους εστιατόριο «Fuga» του Μεγάρου Μουσικής ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών παρουσίασε το πρόγραμμα Athens spotlighted, το οποίο άρχισε να τρέχει στις 14/11, με στόχο να κάνει την Αθήνα ελκυστικότερη ως city break προορισμό για τους ξένους επισκέπτες. Το Athens Spotlighted, που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του «αθηνοράματος», «φωτίζει» και κάνει οικονομικά πιο προσιτά πολλά ενδιαφέροντα σημεία της Αθήνας, αναδεικνύοντας ένα άγνωστο ίσως σε πολλούς πρόσωπο της πόλης, και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Athens spotlighted - εικόνα 2
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

Ακόμη φιλοδοξεί να δώσει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χρόνο που διαθέτει στην πρωτεύουσα και να απολαύσει την πιο ενδιαφέρουσα πλευρά της. Ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ κ. Γιάννης Παράσχης τόνισε ότι η αρνητική προβολή της Αθήνας όλο αυτό το διάστημα πρέπει να αλλάξει και η πόλη να φωτιστεί θετικά όπως της αξίζει. «Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το κανάλι των αεροπορικών εταιρειών και να περάσουμε το θετικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Σε πρώτο στάδιο απευθυνόμαστε στους ξένους επισκέπτες». Σημειώνεται, ότι τα αποτελέσματα του προγράμματος μετά από μια δοκιμαστική περίοδο έξι μηνών θα αξιολογηθούν και θα αποφασιστούν τα στάδια της εξέλιξής του.

Τι είναι το Athens Spotlighted

Athens spotlighted - εικόνα 3
Design shop Formika

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο, οι ξένοι επιβάτες θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν σε επιλεγμένα σημεία στο επίπεδο αφίξεων τη νέα κάρτα Athens Spotlighted, που προσφέρει σειρά εκπτώσεων και προνομίων για μια περίοδο 10 ημερών. Οι κάτοχοί της θα ενημερώνονται επιτόπου για το τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή στην πόλη και πώς μπορούν να εκμεταλλευτούν καλύτερα τον ελεύθερο χρόνο τους. Το συνολικό πακέτο προσφορών που θα παρέχεται μέσω της κάρτας υποστηρίζεται πληροφοριακά από το www.athenspotlighted.gr, το οποίο επίσης έστησε το «αθηνόραμα».

Ποιοι συμμετέχουν

Athens spotlighted - εικόνα 4
Εθνική Λυρική Σκηνή

Ήδη στο πρόγραμμα συμμετέχουν 64 επιχειρήσεις και οργανισμοί, με προοπτική να ξεπεράσουν τους 100 μέχρι το τέλος του έτους. Η ομάδα του «αθηνοράματος» ήταν η πλέον αρμόδια για την υλοποίηση του Athens Spotlighted, αφού παρακολουθεί και γνωρίζει την Αθήνα καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Κατέγραψε κι επέλεξε με ειδικά κριτήρια μια γκάμα από προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και τις επιθυμίες των επισκεπτών της Αθήνας οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν την πόλη αλλά και να μάθουν τα μυστικά της. Στον τομέα του πολιτισμού αυτό μεταφράζεται σε εκπτώσεις σε μουσεία, ιδιωτικές συλλογές και γκαλερί, καλλιτεχνικά και μουσικά events.

Athens spotlighted - εικόνα 5
Petit

Gourmand deli

Ως προς τη γεύση, η κάρτα περιλαμβάνει ειδικές προσφορές σε επιλεγμένα εστιατόρια της πόλης, με έμφαση στην ελληνική κουζίνα καθώς και προτάσεις για ελληνικά deli προϊόντα. Μάλιστα, στα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο αλλά και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόρια της Αθήνας οι κάτοχοι της κάρτας θα απολαμβάνουν ειδικά menu degustation σε προνομιακή τιμή. Στον τομέα του shopping, τώρα, το «παρών» δίνουν εμβληματικά ονόματα του κλάδου, καταξιωμένοι Έλληνες σχεδιαστές μόδας και designers, upmarket shops στη μητροπολιτική καρδιά της πόλης, καταστήματα µε τοπικά deli και γλυκίσματα που αναδεικνύουν την εγχώρια γαστρονομική κληρονομιά και παράδοση.

Athens spotlighted - εικόνα 6
Εστιατόριο «Σπονδή».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ακόμη, προσφέροντας προνομιακές τιμές, εμπορικά καταστήματα, μεγάλα βιβλιοπωλεία, κεντρικά spas και χώροι ομορφιάς υψηλής ποιότητας, ενώ με έκπτωση παρέχονται υπηρεσίες όπως ξεναγήσεις στην πόλη, κρουαζιέρες κι ενοικιάσεις οχημάτων.

Athens spotlighted - εικόνα 7
GB Spa, «Μεγάλη Βρεταννία»

Στο σύνολό τους οι αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν τακτικές πτήσεις στην Αθήνα αγκάλια­σαν με ενθουσιασμό την ιδέα, αποτελώντας τους καλύτερους… ­διαφημιστές του προγράμματος­. Προωθητικό υλικό –φυλλάδια και άρθρα στα in-flight περιοδικά– θα υπάρχει στις θήκες των καθισμάτων στα αεροσκάφη με προορισμό την Αθήνα. Σημαντική θα είναι, τέλος, και η βοήθεια των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, τα οποία θα διανέμουν προωθητικό υλικό και θα διοργανώνουν παρουσιάσεις κι εκδηλώσεις.

Στις φωτογραφίες βλέπετε κάποιους από τους δεκάδες οργανισμούς και επιχειρήσεις που συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

19/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.