Ρόδος

Ιδιαίτερα αναβαθμισμένη, με νέες αφίξεις και καινούργιους σεφ, βρήκε η Άρτεμις Τζίτζη την κουζίνα των ξενοδοχείων της Ρόδου.

Ρόδος

Ιδιαίτερα αναβαθμισμένη, με νέες αφίξεις και καινούργιους σεφ, βρήκε η Άρτεμις Τζίτζη

την κουζίνα των ξενοδοχείων της Ρόδου.

Ρόδος - εικόνα 1
«La Trattoria»

Kάτι αλλάζει στην κουζίνα τόσο των τεράστιων ξενοδοχείων της Ρόδου που ορίζουν με τα «τείχη» τους τον παραλιακό δρόμο προς την Ιξιά όσο και των μικρότερων ξενοδοχείων της πόλης, όπως και σε ορισμένα άλλα δημοφιλή σημεία του νησιού. Η γαστρονομία φαίνεται πως αρχίζει να απασχολεί σοβαρά τους δραστήριους ξενοδόχους: από τα κλασικά resorts της παραλιακής και τα καινούργια, πανέμορφα οριζόντιας ανάπτυξης ξενοδοχεία που ξεφυτρώνουν συνέχεια, μέχρι ορισμένες μονάδες μαζικού τουρισμού που φιλοδοξούν να αναβαθμίσουν το προφίλ τους.

Ρόδος - εικόνα 2
Η παραλία της Λίνδου

Η προσπάθεια εστιάζεται κυρίως στο δείπνο, διότι το μεσημέρι συνεχίζει να κυριαρχεί ο self service μπουφές, και τα όμορφα εστιατόρια που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα ξενοδοχεία προσφέρουν μενού a la carte, που παίζει ανάμεσα στην υψηλή γαστρονομία, τη μεσογειακή, εθνικές αλλά και την ελληνική «έντεχνη» κουζίνα. Βέβαια, τα αποτελέσματα είναι άλλοτε εξαιρετικά και άλλοτε αμήχανα. οπωσδήποτε όμως αυτή η κίνηση δείχνει πως η υποτιμητική έκφραση «ξενοδοχειακή κουζίνα» μπορεί να αντιστραφεί και τα εστιατόρια των ξενοδοχείων της Ρόδου να γίνουν ακόμη ένας παράγοντας επίσκεψης στο νησί.

Ρόδος - εικόνα 3
«Δώδεκα Νησιά»

Ο Ολλανδός σεφ Patrick van Velzen, τώρα, δημιουργεί για το εστιατόριο Mediterraneo του «Sheraton Rhodes Resort» μια κουζίνα υψηλών γαστρονομικών απαιτήσεων. Τιμημένος με αστέρι Michelin στην πατρίδα του, ετοιμάζει φέτος συναρπαστικά πιάτα, όπως το καρπάτσιο χταποδιού με μαύρες ταλιατέλες, παντζάρια και τρούφα, το φουαγκρά με καραμελωμένο σικορέ και αφρό από βαλσάμικο ή τον αστακό με βασιλικό­, φρέσκο κρεμμυδάκι, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι, βανίλια και χυμό ντομάτας. Τεχνική υψηλού επιπέδου, σοφή διαχείριση των μπαχαρικών και των φρούτων, απροσδόκητοι συνδυασμοί υλικών. πρόκειται για γαστρονομική εμπειρία επιπέδου γύρω από τη μεγάλη πισίνα του εμβληματικού ξενοδοχείου με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική. («Sheraton Rhodes Resort», 2241075000, www.sheratonrhodesresort.gr)

Ρόδος - εικόνα 4
«Mediterraneo»

Θεωρούμε «λίγο» το χαρακτηρισμό «διεθνής κουζίνα» για τα πιάτα του σεφ Κωνσταντίνου Καμπούρη στο εστιατόριο Δώδεκα Νησιά στο ιστορικό και πολυτελές «Rodos Palace Resort». Ο εμπειρότατος σεφ παίζει με μεγάλη ευκολία ανάμεσα στη σόγια, τη λιαστή ντομάτα, τις κλασικές γαλλικές σάλτσες, τα αρωματικά βότανα, το προσούτο και το κρασί για να αναδείξει με γνώση και μεγαλοπρέπεια ακριβά υλικά, όπως ο αστακός, οι γαρίδες και το φιλέτο. Η θέση του εστιατορίου πάνω στο lagoon, μέσα στον ωραιότερο κήπο ξενοδοχείου στο νησί, είναι ένα επιπλέον συν. («Rodos Palace Resort», 2241025222, www.rodos-palace.gr)

Ρόδος - εικόνα 5
Η Πλατεία Ιπποκράτους

Μόλις δέκα ημέρες νωρίτερα είχε ανοίξει η La Tratoria, το a la carte εστιατόριο του «Rodos Park Suites & Spa», ενός όμορφου, προσωπικού ξενοδοχείου μέσα στην πόλη που επιμένει να υπηρετεί τις αστικές αξίες του hotelling, όταν δοκιμάσαμε τις δημιουργίες του σεφ Κώστα Ράλλη. Και διαπιστώσαμε ότι διαφοροποιούνται από τα κλασικά πιάτα των ιταλικών εστιατορίων που βρίσκουμε στην Ελλάδα. Απολαύσαμε μια ευωδιαστή κρύα πεπονόσουπα πασπαλισμένη με τραγανό προσούτο, al dente ταλιατέλες με ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα, φέτα, ρόκα και μαύρες ελιές, όπως και το καλύτερο ριζότο σε ολόκληρο το νησί: χυλωμένο, με λαχανικά που μοσχοβολούσαν. Εξαιρετική ήταν και η μους με γκοργκοντζόλα και παρμεζάνα, καραμελωμένα κρεμμύδια και ξινή κρέμα. Η ελαφριά και αρωματική κουζίνα, με τα μεσογειακά υλικά που κρατάνε την αυθεντική γεύση τους, ήταν εντέλει πολύ ανώτερη από ό,τι υποδηλώνει το σεμνό όνομα του εστιατορίου. Δίπλα στην πισίνα, και μέσα σε έναν όμορφο κήπο, η ποιοτική μουσική από DJ και η γειτνίαση με το κεντρικό πάρκο της πόλης δημιουργούν οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα. («Rodos Park Suites & Spa», 2241089700,

www.rodospark.gr)

Ρόδος - εικόνα 6
«Ostraco»

Άλλη μία έκπληξη μας περίμενε στο εστιατόριο Ostraco του «Mareblue Lindos Bay», στην ονειρική παραλία των Βλυχών, κοντά στη Λίνδο. Η γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων επιχειρεί σε αυτήν τη μονάδα, η οποία λειτουργεί κυρίως με το σύστημα half board, να παρουσιάσει την απαιτητική κουζίνα­ που έχει σχεδιάσει ο executive chef της εταιρείας Λευτέρης Σουλτάτος κι εκτελεί ο σεφ Χρήστος Μουσουρούλης. Ο νεαρός σεφ ανταποκρίνεται πολύ καλά στα δύσκολα, όπως η εξαιρετική σφαιροποιημένη ελιά με μαριναρισμένο γαύρο, αφρό φράουλας κι εκχύλισμα μαϊντανού, λίγο αμήχανα στα εύκολα, όπως το πολλά υποσχόμενο ψητό λαβράκι με σάλτσα από μύρτιλο και το rib eye που ψήνεται σε ηφαιστειακή πέτρα, ενώ γενικά η κουζίνα εντυπωσιάζει με ευρηματικές και καλοεκτελεσμένες ιδέες, όπως οι ψητές γαρίδες με σάλτσα γουακαμόλε, κονφί ντομάτας και τηγανητό μακαρόνι. («Mareblue Lindos Bay Resort & Spa», 2244031501, www.lindosbay.gr)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.