Europe Senior Tourism

Δείχνοντας έξυπνα αντανακλαστικά σε μια εποχή κρίσης, το τουριστικό marketing της Ισπανίας επιδότησε τα ταξίδια για επισκέπτες μεγαλύτερης ηλικίας και χτύπησε φλέβα! Κι αν δεν έχεις πιάσει ακόμη τα 55, πας με τη μαμά σου.

Europe Senior Tourism

Δείχνοντας έξυπνα αντανακλαστικά σε μια εποχή κρίσης, το τουριστικό marketing της Ισπανίας επιδότησε τα ταξίδια για επισκέπτες μεγαλύτερης ηλικίας και χτύπησε φλέβα! Κι αν δεν έχεις πιάσει ακόμη τα 55, πας με τη μαμά σου.

Europe Senior Tourism - εικόνα 1

Δεκαπέντε χιλιάδες διακόσιοι πενήντα τέσσερις Έλληνες άνω των 55 ετών επισκέφθηκαν την Ισπανία από τον Οκτώβρη του 2009 μέχρι τα τέλη Απρίλη του 2010. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Το χεράκι του έβαλε το SΕGITTUR, ο Κρατικός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Καινοτομίας και τις Τουριστικές Τεχνολογίες, μέσω της πρωτοβουλίας Europe Senior Tourism, ένα «Erasmus για ηλικιωμένους ταξιδιώτες», όπως μας το σύστησε ο πρόεδρος του οργανισμού Χαβιέ Μπουσταμάντε Μορένο. Ουσιαστικά το ισπανικό κράτος επιδοτεί με € 100 κάθε ταξιδιώτη αυτής της ηλικιακής ομάδας, όπως και τον συνοδό του, ακόμη κι αν είναι νεότερος. Η τιμή του βασικού οκταήμερου πακέτου διαμορφώνεται στα € 410 ανά άτομο και περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορές από το αεροδρόμιο στο κατάλυμα και τούμπαλιν, διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων με ημιδιατροφή και δύο ξεναγήσεις. Το πρόγραμμα στοχεύει στην τόνωση της τουριστικής κίνησης κατά τη χαμηλή σεζόν και αφορά κυρίως καταλύματα στα παράλια, ενώ

–όπως πρόσθεσε ο κ. Μπουσταμάντε– «ελπίζουμε να εξελιχτεί πανευρωπαϊκά γιατί οι άνθρωποι ταξιδεύοντας ανταλλάσσουν πολιτιστικές εμπειρίες».

Πού ταξιδεύουμε; Τρεις οι προτάσεις του SΕGITTUR. Πέρυσι η συντριπτική πλειονότητα ψήφισε Ανδαλουσία. Με βάση την Μπεναλμαδένα, το τουριστικό γραφείο Kyklos (2103225175) θα σας οργανώσει ξεναγήσεις σε Ρόντα, Σεβίλη, Κόρδοβα, Γρανάδα, Γιβραλτάρ. Το οκταήμερο κοστίζει € 485, αλλά οι περισσότερες εκδρομές –πλην αυτών σε Μίχας και Μάλαγα– είναι προαιρετικές, με κόστος € 35-50 έκαστη. Βέβαια, θα μπορούσατε να κινηθείτε και αυτόνομα νοικιάζοντας αυτοκίνητο ή με συγκοινωνίες (για τη Μάλαγα και τη Γρανάδα). Μήπως να το κανονίζατε κιόλας για το Πάσχα, ώστε να ζήσετε τις θρησκευτικές παρελάσεις στη Σεβίλη;

Φέτος στο πλάνο μπήκε και η ανερχόμενη πατρίδα του αρχιτέκτονα Καλατράβα, η Βαλένθια, με διαδρομές προς το Μπενικάρλο και το Βιναρός και προαιρετικά σε Καστεγιόν, Βαρκελώνη και Ταραγκόνα. Το ταξίδι ενδεχομένως να διοργανώσει στο μέλλον το γιαννιώτικο Pamvotis Travel (2651034774). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και οι Βαλεαρίδες. Ωστόσο, τα δύο συνεργαζόμενα με τον SEGITTUR γραφεία προς το παρόν «παίζουν» στην ηπειρωτική χώρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.