Λειψοί: less is more

Αν έχεις πνεύμα εξερευνητή που φέτος χρειάζεται μια χαλαρή μόνο περιπέτεια τότε οι Λειψοί, στην άκρη του Αιγαίου, με την ασυνήθιστη αγριάδα και γλυκύτητα μαζί, είναι ο προορισμός σου. Από την Κατερίνα - Καλλιστώ Γούναρη.

Λειψοί: less is more

Αν έχεις πνεύμα εξερευνητή που φέτος χρειάζεται μια χαλαρή μόνο περιπέτεια τότε οι Λειψοί, στην άκρη του Αιγαίου, με την ασυνήθιστη αγριάδα και γλυκύτητα μαζί, είναι ο προορισμός σου. Από την Κατερίνα - Καλλιστώ Γούναρη.

Λειψοί: less is more - εικόνα 1

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρεις δυο, άντε τρία, σημεία στον μικρό τους χάρτη: Χωριό, Πλατύς Γιαλός και Κατσαδιά, οι ντόπιοι άλλωστε θα σπεύσουν να σου πουν τα πάντα. Τα δυο τελευταία είναι παραλίες στις οποίες μπορείς να πας με λεωφορειάκι ή με ταξί από το λιμάνι. Ωράρια και τηλέφωνα παρέχονται τοιχοκολλημένα. Στον Πλατύ Γιαλό αξίζει να πας και με τα πόδια από την άσφαλτο. Προσπερνώντας μια ανήσυχη ακτογραμμή με βραχώδεις απολήξεις, απρόσμενα θα οδηγηθείς σε κάποια από τα πιο γαλάζια νερά που έχεις δει ποτέ σου ακόμα και αν έχεις πάει στην Καραϊβική. Και μπορεί η αμμουδιά, κάτω από το ταβερνάκι του Πλατύ Γιαλού να είναι μικρή και η βλάστηση αραιή αλλά η κουζίνα του λέει. Το ίδιο και της Dilale (22470- 41041) στην Κατσαδιά, όπου το παράκτιο τοπίο αλλάζει και με τα καίκια να πηγαινοέρχονται στην λιλιπούτεια προκυμαία, μας επαναφέρει απ’ τα εξωτικά μέρη στο ελληνικό καλοκαίρι.

Λειψοί: less is more - εικόνα 2

Από το απόγευμα οι λιγοστοί αλλά πιστοί παραθεριστές του νησιού συναντιούνται στο λιμανάκι που με τα χαμηλά και απλά του κτίρια θυμίζει παιδική ζωγραφιά. Μόνη εξαίρεση η μεγάλη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Αρχίζοντας από εκεί, θα διασχίσεις το λιμάνι από άκρη σε άκρη σε 10’ εκτός αν προλάβει να σε γητεύσει η μυρωδιά από τα καλαμαράκια που καψαλίζονται στην ταβέρνα του Θεολόγου (22470-41242) και στο Καρνάγιο (τηλ 22470-41422). Το ουζερί του Σοφοκλή στην γωνία, απέριττο και βαθυστόχαστο (τηλ 22470-41282) μένει πάντα για το τέλος μια και κλείνει αργά παίζοντας νοσταλγικές μελωδίες. Και εκεί που νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα, ένα βήμα πίσω από το λιμάνι ο οικισμός, το Χωριό, όπως το λένε, ανοίγει διάπλατα σαν μαργαριτάρι με φίνα μαγαζάκια, ταβερνεία και ρομαντικά στενάκια για όμορφες βραδιές που διανθίζονται από πολιτιστικά δρώμενα αποκαλύπτοντας το τέμπο της ζωής των ντόπιων.

Που να μείνετε

Νεφέλη
Ένα πραγματικά κουκλίστικο ξενοδοχείο και καταπληκτική θέα από τις βεράντες του. Η ησυχία του είναι αυτή ακριβώς που ψάχνατε. (Από 80€/δίκλινο)

Αγνάντι
Απλά διαμερίσματα πολύ κοντά στο λιμάνι αλλά σε ήσυχο δρομάκι. ( Από 30€ / δίκλινο)

Πώς θα πάτε

Σύνδεση μία φορά την εβομάδα από τον Πειραιά με το επιβατηγό-όχημα της Blue Star Ferries Διαγόρας σε περίπου 9,30 ώρες (2108919800, εισιτήριο: EUR 38,00). Επίσης υπάρχουν καθημερινές συνδέσεις από Κω και Ρόδο με διάρκεια ταξιδιού περίπου 2 ώρες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.