Το υπέροχο μου διαζύγιο

4

Αμεσότητα, χιούμορ, κλασική σκηνοθεσία και μια συναισθηματική ερμηνεία με πολύ παιχνίδι από τη Φαίδρα Δρούκα, σε ένα μονόλογο για το αβάσταχτο της μοναξιάς.

Το υπέροχο μου διαζύγιο

Σχέσεις, κόντρες και ματαιώσεις μιας ζωής ξεπηδάνε μέσα σε ενενήντα λεπτά, σε μια πλοκή που δεν επιφυλάσσει συγκλονιστικά γεγονότα, αλλά σε κάνει να νιώσεις την τεράστια σημασία που έχουν για τον άνθρωπο τα μικρά πράγματα και κυρίως η συντροφικότητα. Η ηρωίδα της Ιρλανδής Τζέραλντιν Άρον, μια γυναίκα γύρω στα πενήντα με μια κόρη στην εφηβεία κι έναν άντρα που αναζητά την απόλαυση στην αγκαλιά νεότερων γυναικών, μένει ξαφνικά μόνη. Άμαθη στο παιχνίδι του έρωτα, καθώς μέχρι τη στιγμή του διαζυγίου δεν είχε άλλες ερωτικές εμπειρίες, προσπαθεί να βρει τα βήματά της στο απόλυτο κενό που δημιουργείται στη ζωή της.

Ο πολύ έμπειρος Κοραής Δαμάτης, σκηνοθετώντας το έργο, πιάστηκε από το χιούμορ αυτής της γυναίκας αλλά και το ταμπεραμέντο της πρωταγωνίστριάς του Φαίδρας Δρούκα για να στήσει την παράσταση. Η Δρούκα τα δίνει όλα ακολουθώντας τις κωμικές, τρυφερές, γλυκόπικρες και δραματικές ψυχολογικές μεταπτώσεις της ηρωίδας και, κυρίως, παίζει με μια σπάνια ειλικρίνεια.

Το υπέροχο μου διαζύγιο - εικόνα 1

​Αλλάζει ύφος και διάθεση όταν μιλά για τα παθήματα-μαθήματα και με χάρη αναλύει τις εργασιακές και κοινωνικές συνθήκες για μια διαζευγμένη πενηντάρα, αφήνει να φανούν τα συναισθηματικά αδιέξοδα, η σχέση με τους γονείς και με το άλλο φύλο. Έχει τέτοια δυναμική παρουσία στη σκηνή που δεν χρειαζόταν τα μάλλον φλύαρα βίντεο, τα οποία λειτουργούν αποσυντονιστικά.

ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΝ Αμερικής 10, Κολωνάκι, 2111826479. Διάρκεια 90΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Το υπέροχό μου διαζύγιο

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Το πιο επιτυχημένο έργο της συγγραφέως, που έχει παρουσιαστεί σε 28 χώρες, αναδεικνύει τη χιουμοριστική της ματιά πάνω σε ένα αναπάντεχο διαζύγιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
11/08/2022

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.

Σε ποιο έργο θα δούμε τον Liam Ireland;

Τον ηθοποιό της νέας γενιάς, Liam Ireland, που έγινε γνωστός από την τηλεοπτική "Γη της ελιάς", θα σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Βουρνάς σε έργο του Ντένις Κέλι.

Ο Δημήτρης Λάλος στο ρόλο του Σοπέν

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας με σολίστ την πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου συντροφεύουν τον ηθοποιό Δημήτρη Λάλο στην παράσταση-συναυλία που θα δούμε στο Ηρώδειο.