Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Το υπέροχο μου διαζύγιο

4

Αμεσότητα, χιούμορ, κλασική σκηνοθεσία και μια συναισθηματική ερμηνεία με πολύ παιχνίδι από τη Φαίδρα Δρούκα, σε ένα μονόλογο για το αβάσταχτο της μοναξιάς.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Το υπέροχο μου διαζύγιο

Σχέσεις, κόντρες και ματαιώσεις μιας ζωής ξεπηδάνε μέσα σε ενενήντα λεπτά, σε μια πλοκή που δεν επιφυλάσσει συγκλονιστικά γεγονότα, αλλά σε κάνει να νιώσεις την τεράστια σημασία που έχουν για τον άνθρωπο τα μικρά πράγματα και κυρίως η συντροφικότητα. Η ηρωίδα της Ιρλανδής Τζέραλντιν Άρον, μια γυναίκα γύρω στα πενήντα με μια κόρη στην εφηβεία κι έναν άντρα που αναζητά την απόλαυση στην αγκαλιά νεότερων γυναικών, μένει ξαφνικά μόνη. Άμαθη στο παιχνίδι του έρωτα, καθώς μέχρι τη στιγμή του διαζυγίου δεν είχε άλλες ερωτικές εμπειρίες, προσπαθεί να βρει τα βήματά της στο απόλυτο κενό που δημιουργείται στη ζωή της.

Ο πολύ έμπειρος Κοραής Δαμάτης, σκηνοθετώντας το έργο, πιάστηκε από το χιούμορ αυτής της γυναίκας αλλά και το ταμπεραμέντο της πρωταγωνίστριάς του Φαίδρας Δρούκα για να στήσει την παράσταση. Η Δρούκα τα δίνει όλα ακολουθώντας τις κωμικές, τρυφερές, γλυκόπικρες και δραματικές ψυχολογικές μεταπτώσεις της ηρωίδας και, κυρίως, παίζει με μια σπάνια ειλικρίνεια.

Το υπέροχο μου διαζύγιο - εικόνα 1

​Αλλάζει ύφος και διάθεση όταν μιλά για τα παθήματα-μαθήματα και με χάρη αναλύει τις εργασιακές και κοινωνικές συνθήκες για μια διαζευγμένη πενηντάρα, αφήνει να φανούν τα συναισθηματικά αδιέξοδα, η σχέση με τους γονείς και με το άλλο φύλο. Έχει τέτοια δυναμική παρουσία στη σκηνή που δεν χρειαζόταν τα μάλλον φλύαρα βίντεο, τα οποία λειτουργούν αποσυντονιστικά.

ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΝ Αμερικής 10, Κολωνάκι, 2111826479. Διάρκεια 90΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Το υπέροχό μου διαζύγιο

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Το πιο επιτυχημένο έργο της συγγραφέως, που έχει παρουσιαστεί σε 28 χώρες, αναδεικνύει τη χιουμοριστική της ματιά πάνω σε ένα αναπάντεχο διαζύγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Καρολίν Γκιγελά Ενγκιγέν: "Με θλίβει ότι στη Γαλλία φοβούνται την πνευματικότητα"

Μια από τις πιο χαρισματικές προσωπικότητες της σύγχρονης θεατρικής σκηνής η Γαλλο-αλγερινο-βιετναμέζα Καρολίν Γκυγελά Ενγκιγέν επιστρέφει τρία χρόνια μετά στο Φεστιβάλ Αθηνών, με την παράσταση "Αδελφοσύνη, μια φανταστική ιστορία", που μιλάει για την αξία της αδελφοσύνης ως του πιο πολύτιμου πόρου για το μέλλον του πλανήτη μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
02/07/2022

"Η άνοδος του Αρτούρο Ούι": Μπρεχτ με Μπινιάρη-Χρυσοστόμου

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος λήψης των αποφάσεων μιας πολιτείας; Ο Μπρεχτ το αποκαλύπτει στην "Άνοδο του Αρτούρο Ούι" που έρχεται σε νέο κυψελιώτικο χώρο από τον Άρη Μπινιάρη με τον Γιώργο Χρυσοστόμου.

Τρία ραντεβού που δεν θα χάσουμε στην Πειραιώς 260

Έρχονται η απρόβλεπτη χορογράφος Μαρλέν Μοντέιρο Φρέιτας, μια αληθινή ιστορία διά χειρός Γιούλας Μπούνταλη και μια στενότερη γνωριμία με τη δουλειά του φέρελπί Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου. Ραντεβού στην Πειραιώς 260!

Κλείνει το θέατρο Skrow

Το καλλιτεχνικό στέκι που έδωσε νέα πνοή στο "young theatre" στην πόλη, το Skrow, κλείνει σύμφωνα με ανακοίνωση του Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Με αιφνιδίασε ο θάνατος σου, Κωνσταντίνε Τζούμα

Σε όλους μας θα λείψει το σαρκαστικό χιούμορ και κυρίως η καθαρότητα και η ποιοτική/ποιητική συνέπεια και συνέχεια του Κωνσταντίνου Τζούμα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Γιάννης Μποσταντζόγλου: "Με ανησυχεί ο ετσιθελισμός της παγκοσμιοποίησης και ο κυνισμός της"

Με πηγαία ειλικρίνεια μιλά στο "α" ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιάννης Μποσταντζόγλου με αφορμή την περιοδεία των κωμικών "Συννυφάδων".

Πόσο πρωτότυπη η πρόταση για θέατρο στο κτήμα Ηλίανθος της Άνδρου!

Σε ένα πανέμορφο κτήμα είδαμε το ερευνητικό "Συνάντησέ με στην έξοδο" της Ειρήνης Δράκου, μια παράσταση που ανοίγει δρόμο για το θέατρο στο νησί της Άνδρου.