Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα

3,5

Βουτηγμένο στη χαρμολύπη, το έργο του Πιραντέλο ξεδιπλώνει αργά και μεθοδικά όλα τα υπαρξιακά ερωτήματα που βασανίζουν τον άνθρωπο από τη γέννησή του.

Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα

Βουτηγμένο στη χαρμολύπη, το έργο του Πιραντέλο ξεδιπλώνει αργά και μεθοδικά όλα τα υπαρξιακά ερωτήματα που βασανίζουν τον άνθρωπο από τη γέννησή του: «Όλοι διψάμε για ζωή χωρίς να ξέρουμε το λόγο. Μια δίψα ακόρεστη, διότι η ζωή είναι τόσο γεμάτη από την ίδια της την ύπαρξη που δεν μας αφήνει να τη γευτούμε», λέει ο Άρης Λεμπεσόπουλος, που ερμηνεύει το μονόλογο κοιτάζοντας κατάματα το κοινό. Με τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού μπαίνει στη σκηνή κάνοντας ποδήλατο, τρέχει, χορεύει και τραγουδά σαν σε έκσταση, αγγίζει όμως την υπερβολή κάποιες ­στιγμές.

O Τάσος Ιορδανίδης (συν)σκηνοθετεί εύστοχα τον αποκαλυπτικό μονόλογο. Μάλιστα, ­είναι πολύ ωραία η ιδέα να ακομπανιάρει τον πρωταγωνιστή μια ακορντεονίστα, όμως σε ένα τόσο πηγαίο και αληθινό κείμενο και με έναν ηθοποιό τόσο αισθαντικό και ειλικρινή όσο ο Άρης Λεμπεσόπουλος όλα τα σκηνικά τεχνάσματα φαντάζουν περιττά. Αξίζει να γνωρίσετε το συγκεκριμένο έργο του Πιραντέλο. Είναι μια κατάθεση ψυχής γι’ αυτόν που το έγραψε και γι’ αυτόν που το ερμηνεύει. Μπορεί ο ήρωάς του να έρχεται από άλλη εποχή, αλλά παραμένει ολοζώντανος στο σήμερα και το τώρα.

ALTERA PARS Μ. Αλεξάνδρου 123, Μεταξουργείο, 2103410011. Διάρκεια 60΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Ένας ηθοποιός μονολογεί αλλά και συνδιαλέγεται με έναν μουσικό, υπό τους ήχους ενός ακορντεόν, σε μια παράσταση ύμνο της ανθρώπινης ύπαρξης, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Λουίτζι Πιραντέλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Επετειακή παράσταση του Athens English Comedy Club στο θέατρο Ελιάρτ

Το πρώτο, και μοναδικό, εξ ολοκλήρου αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα κλείνει τρία χρόνια παρουσίας και γιορτάζει με μία επετειακή παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Out of Spring": Νέες αναγνώσεις στο χορογραφικό έργο του Νιζίνσκι

Δουλεύοντας με τις έννοιες της ανασύστασης, της αντιγραφής και του αν-αρχείου, η arisandmartha επιχειρεί μια επαναπροσέγγιση του πρωτότυπου έργου.

Η "Γέρμα" του Λόρκα διασκευάζεται από την Art Libera

Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας της ισπανικής υπαίθρου, εγκλωβισμένης σε ένα περιβάλλον κυριαρχούμενο από πατριαρχικές φιγούρες.

"Οικόπεδα με θέα" και all star διανομή

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανεβάζει στο θέατρο Άνεσις το σπουδαίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ που ξεγυμνώνει την αμείλικτη πλευρά του "αμερικάνικου ονείρου". Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση.

"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

"Ανθρώπινη φωνή": Ένας εξομολογητικός μονόλογος με τη Λουκία Μιχαλοπούλου

Στην "Ανθρώπινη φωνή" του Ζαν Κοκτό θα απολαύσουμε τη Λουκία Μιχαλοπούλου, μια ηθοποιό αφοσιωμένη, πολύτιμα δημιουργική και γενναιόδωρη, που έχει συναντηθεί θεατρικά με σημαντικούς καλλιτέχνες και έχει αξιοποιήσει την εμπειρία της αυτή με τον καλύτερο τρόπο.

Θέατρο Tempus Verum: Με ανατρεπτικό ρεπερτόριο τη νέα σεζόν 2022-23

Με σύγχρονη ματιά και νέους δημιουργούς μπαίνει στον θεατρικό χειμώνα ο θεατρικός οργανισμός του Κεραμεικού.