Ημερολόγιο ενός τρελού

2,5

Ο Σωτήρης Χατζάκης αυτοσκηνοθετείται, κάνοντας τα πάντα πάνω στη σκηνή στο εμβληματικό έργο του Γκόγκολ.

Ημερολόγιο ενός τρελού

Ο Σωτήρης Χατζάκης αυτοσκηνοθετείται, κάνοντας τα πάντα πάνω στη σκηνή: φοράει σακάκια, μια βελούδινη αυτοκρατορική μπέρτα, ξαπλώνει πάνω στο γραφείο, δίνει όλο του τον εαυτό ερμηνεύοντας τον Ποπρίστσιν, έναν κωμικοτραγικό τύπο που προσπαθεί να λυτρωθεί μέσα από τη βασανιστική του εξομολόγηση. Με παραφορά εφήβου θριαμβολογεί και ταυτόχρονα οικτίρει τον εαυτό του, που σε αυτόν τον κόσμο καλείται να εκτελεί μηχανικά τη δουλειά του, τις υποχρεώσεις της θέσης του, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η διόρθωση κοντυλοφόρων.

Είναι απίστευτες οι λεπτομέρειες­ που δίνει για τη γραφειοκρατική­ δομή της ρώσικης αυτοκρατορίας σε αυτό το έργο του 1835 ο Γκόγκολ. Ο Σωτήρης Χατζάκης βάζει όλη του την υποκριτική θέρμη στην ερμηνεία αυτού του ρόλου, αλλά δυστυχώς η αφήγηση γίνεται συχνά πληκτική. Με μια πιο σύγχρονη διασκευή, που θα μείωνε τη διάρκεια, κάποιες σκηνές θα άντεχαν να αναπτυχθούν περαιτέρω ώστε να αποκτήσουν θεατρική ισχύ μπροστά στον σύγχρονο θεατή.

ΙΔΡΥΜΑ «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ» Πειραιώς 206, Ταύρος, 2103418550. Διάρκεια: 111΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Το ημερολόγιο ενός τρελού

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 111 '

Με διαβρωτικό και σαρκαστικό χιούμορ, ένας... τρελός μιλά για την απόγνωση και τον παραλογισμό

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
29/09/2022

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.

Ματωμένα χώματα

Χωρίς να επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις ή να καινοτομεί, η παράσταση του Γιώργου Παλούμπη πάνω στο εμβληματικό μυθιστόρημα καταφέρνει να επιβληθεί χάρη στο νεύρο, το δυναμισμό και τον ωραίο θίασο.

Ιεροκλής Μιχαηλίδης - Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον "Αμπιγιέρ"

Στη σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη ανεβαίνουν οι δύο σπουδαίοι ηθοποιοί τον Δεκέμβριο στο έργο του Ρόναλντ Χάργουντ, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Γιώργος Κουτλής: "Με τρομάζει το πώς έχει φτιαχτεί μία κοινωνία που έχει ολόκληρες γενιές ματαιωμένων ανθρώπων"

Μετά το "Παίζοντας το θύμα", ήρθαν "Οι Παίχτες", το "Talk Show", το "Όνειρο ενός γελοίου" και ο "Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι" που εκτόξευσαν τον Γιώργο Κουτλή στην επιτυχία μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Πώς έφτασε στο θέατρο, τι ετοιμάζει και τι του αρέσει εκτός θεατρικής σκηνής;

Το Σινέ Φιλίπ... αλλιώς

Στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδηλώσεις με χορό, μουσική, βιβλίο με σκοπό την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού.

Συνεχίζεται το 10ο Φεστιβάλ Χειροποίητου και Ανακυκλώσιμου Θεάτρου

Όλα όσα θα δούμε το τελευταίο πενθήμερο του πρωτότυπου θεατρικού φεστιβάλ στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα στον Κεραμεικό.