Η ωραία του Πέραν

3

Αν ο έρωτας φέρνει «πόλεμο», είναι οι ερωτευμένοι οι μαχόμενοι υπερασπιστές του; Στο ερώτημα δίνει απάντηση η ιστορία δύο νέων που διεκδίκησαν τον έρωτα στο ερωτικό ρομάντζο που παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου σε μια χειροποίητη παράσταση που προκαλεί συγκίνηση.

Η ωραία του Πέραν

Αν ο έρωτας φέρνει «πόλεμο», είναι οι ερωτευμένοι οι μαχόμενοι υπερασπιστές του; Στο ερώτημα δίνει απάντηση η ιστορία δύο νέων που διεκδίκησαν τον έρωτα στο ερωτικό ρομάντζο του Δημήτριου Παπαδόπουλου (1920). Ο Αιμίλιος και η Ερμιόνη ερωτεύτηκαν, αντάλλαξαν φιλιά κι έναν όρκο αγάπης κόντρα στις κοινωνικές επιταγές. Σκύβοντας με ευαισθησία στο χρονικό αυτού του ανολοκλήρωτου έρωτα, η Θ. Καπράλου και ο Γ. Παπαγεωργίου έστησαν μια παράσταση, πυκνή και τρυφερή, μια σύνθεση προσωπικών στιγμιότυπων των δυο ηρώων που διαπνέεται από ποιητική αύρα και παραπέμπει στις παραστάσεις περιοδευόντων λαϊκών θιάσων άλλων εποχών.

Κάποιες σκηνές εκτυλίσσονται πίσω από παραβάν και «φωτίζονται» με τη βοήθεια προβολέα, ενώ το φόντο αλλάζει χειροκίνητα. Φιλική προς το ευρύ κοινό, δεν υπόσχεται «υψηλή τέχνη», αλλά δύσκολα θα σας απογοητεύσει. Η Αντ. Φρυδά, ηθοποιός με αξιοθαύμαστη ακρίβεια στο παίξιμο, και ο γοητευτικός και αγέρωχος Γ. Παπαγεωργίου προσδίδουν άπλετο αίσθημα στους ρόλους τους. Σπουδαίος σύμμαχος στη δημιουργία ατμόσφαιρας η μουσική, που ερμηνύει ζωντανά ο Γ. Μαυρίδης.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΔΩΜΑ Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 2109212900. Διάρκεια 70΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ωραία του Πέραν

  • Ρομαντικό Δράμα
  • Διάρκεια: 80 '

Ο μοιραίος έρωτας δύο νέων έρχεται από τα στενά του Βοσπόρου, σε μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο ερωτικό ρομάντσο του 1920

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.