Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Η παρεξήγηση

3

Η παράσταση στο θέατρο Radar έχει ωραίο κλασικό άρωμα αλλά ταυτόχρονα και μια στατική δομή που δεν επιτρέπει την ορμητική κορύφωση.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Η παρεξήγηση

Το έργο του Αλμπέρ Καμί, γραμμένο το 1944, χρονιά κατά την οποία η μισή Ευρώπη βρισκόταν υπό γερμανική κατοχή και η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμιά αξία, μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε «από την κλειδαρότρυπα» μια οικογενειακή τραγωδία. Σε μια κεντροευρωπαϊκή κοινωνία που έχει σταματήσει να ονειρεύεται, η Μάρθα, μια γεροντοκόρη που διατηρεί πανδοχείο μαζί με τη μητέρα της, είναι η μόνη που κρατά ζωντανό το σχέδιο ενός ταξιδιού στον Νότο. Με την προσμονή αυτού του ταξιδιού, ληστεύει τους επισκέπτες του πανδοχείου αφού προηγουμένως τους σκοτώσει με τη βοήθεια της μητέρας της. Ώσπου, από μια παρεξήγηση, πέφτει θύμα τους ο αδελφός της, ο Γιαν, ο οποίος ήταν για χρόνια χαμένος.

Η παράσταση στο θέατρο Radar έχει ωραίο κλασικό άρωμα αλλά ταυτόχρονα και μια στατική δομή που δεν επιτρέπει την ορμητική κορύφωση. Λίγες ηθοποιοί έχουν τη σκηνική πυγμή και τη στεντόρεια φωνή της Μαρίας Σκούντζου, η οποία ερμηνεύει το ρόλο της αμαρτωλής και συνάμα μαρτυρικής μάνας. Ιδανική για το ρόλο της ανέκφραστης Μάρθας είναι η Αναστασία Παπαστάθη, ενώ άξιος συμπαίκτης σ’ αυτό το παράλογο παιχνίδι είναι ο Κώστας Καζανάς, ως Γιαν. Γλυκιά η Ηλέκτρα Αρσενίδoυ στο ρόλο της Μαρίας, της συζύγου του, χρωματίζει με μια παιδικότητα τη λιγότερο αποφασιστική ερμηνεία της.

RADAR Πλατεία Αγίου Ιωάννη Κυνηγού 13, Δάφνη, 2109769294. Διάρκεια: 100΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Η παρεξήγηση

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 110 '

Μάνα και κόρη προσφέρουν θανατηφόρα φιλοξενία στο πανδοχείο τους... Ο Καμί βασίζεται σε αληθινή ιστορία και θέτει ερωτήματα, υπαρξιακά και φιλοσοφικά, που παραμένουν σύγχρονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Καρολίν Γκιγελά Ενγκιγέν: "Με θλίβει ότι στη Γαλλία φοβούνται την πνευματικότητα"

Μια από τις πιο χαρισματικές προσωπικότητες της σύγχρονης θεατρικής σκηνής η Γαλλο-αλγερινο-βιετναμέζα Καρολίν Γκυγελά Ενγκιγέν επιστρέφει τρία χρόνια μετά στο Φεστιβάλ Αθηνών, με την παράσταση "Αδελφοσύνη, μια φανταστική ιστορία", που μιλάει για την αξία της αδελφοσύνης ως του πιο πολύτιμου πόρου για το μέλλον του πλανήτη μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
02/07/2022

"Η άνοδος του Αρτούρο Ούι": Μπρεχτ με Μπινιάρη-Χρυσοστόμου

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος λήψης των αποφάσεων μιας πολιτείας; Ο Μπρεχτ το αποκαλύπτει στην "Άνοδο του Αρτούρο Ούι" που έρχεται σε νέο κυψελιώτικο χώρο από τον Άρη Μπινιάρη με τον Γιώργο Χρυσοστόμου.

Τρία ραντεβού που δεν θα χάσουμε στην Πειραιώς 260

Έρχονται η απρόβλεπτη χορογράφος Μαρλέν Μοντέιρο Φρέιτας, μια αληθινή ιστορία διά χειρός Γιούλας Μπούνταλη και μια στενότερη γνωριμία με τη δουλειά του φέρελπί Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου. Ραντεβού στην Πειραιώς 260!

Κλείνει το θέατρο Skrow

Το καλλιτεχνικό στέκι που έδωσε νέα πνοή στο "young theatre" στην πόλη, το Skrow, κλείνει σύμφωνα με ανακοίνωση του Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Με αιφνιδίασε ο θάνατος σου, Κωνσταντίνε Τζούμα

Σε όλους μας θα λείψει το σαρκαστικό χιούμορ και κυρίως η καθαρότητα και η ποιοτική/ποιητική συνέπεια και συνέχεια του Κωνσταντίνου Τζούμα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Γιάννης Μποσταντζόγλου: "Με ανησυχεί ο ετσιθελισμός της παγκοσμιοποίησης και ο κυνισμός της"

Με πηγαία ειλικρίνεια μιλά στο "α" ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιάννης Μποσταντζόγλου με αφορμή την περιοδεία των κωμικών "Συννυφάδων".

Πόσο πρωτότυπη η πρόταση για θέατρο στο κτήμα Ηλίανθος της Άνδρου!

Σε ένα πανέμορφο κτήμα είδαμε το ερευνητικό "Συνάντησέ με στην έξοδο" της Ειρήνης Δράκου, μια παράσταση που ανοίγει δρόμο για το θέατρο στο νησί της Άνδρου.