Η παρεξήγηση

3

Η παράσταση στο θέατρο Radar έχει ωραίο κλασικό άρωμα αλλά ταυτόχρονα και μια στατική δομή που δεν επιτρέπει την ορμητική κορύφωση.

Η παρεξήγηση

Το έργο του Αλμπέρ Καμί, γραμμένο το 1944, χρονιά κατά την οποία η μισή Ευρώπη βρισκόταν υπό γερμανική κατοχή και η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμιά αξία, μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε «από την κλειδαρότρυπα» μια οικογενειακή τραγωδία. Σε μια κεντροευρωπαϊκή κοινωνία που έχει σταματήσει να ονειρεύεται, η Μάρθα, μια γεροντοκόρη που διατηρεί πανδοχείο μαζί με τη μητέρα της, είναι η μόνη που κρατά ζωντανό το σχέδιο ενός ταξιδιού στον Νότο. Με την προσμονή αυτού του ταξιδιού, ληστεύει τους επισκέπτες του πανδοχείου αφού προηγουμένως τους σκοτώσει με τη βοήθεια της μητέρας της. Ώσπου, από μια παρεξήγηση, πέφτει θύμα τους ο αδελφός της, ο Γιαν, ο οποίος ήταν για χρόνια χαμένος.

Η παράσταση στο θέατρο Radar έχει ωραίο κλασικό άρωμα αλλά ταυτόχρονα και μια στατική δομή που δεν επιτρέπει την ορμητική κορύφωση. Λίγες ηθοποιοί έχουν τη σκηνική πυγμή και τη στεντόρεια φωνή της Μαρίας Σκούντζου, η οποία ερμηνεύει το ρόλο της αμαρτωλής και συνάμα μαρτυρικής μάνας. Ιδανική για το ρόλο της ανέκφραστης Μάρθας είναι η Αναστασία Παπαστάθη, ενώ άξιος συμπαίκτης σ’ αυτό το παράλογο παιχνίδι είναι ο Κώστας Καζανάς, ως Γιαν. Γλυκιά η Ηλέκτρα Αρσενίδoυ στο ρόλο της Μαρίας, της συζύγου του, χρωματίζει με μια παιδικότητα τη λιγότερο αποφασιστική ερμηνεία της.

RADAR Πλατεία Αγίου Ιωάννη Κυνηγού 13, Δάφνη, 2109769294. Διάρκεια: 100΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Η παρεξήγηση

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 110 '

Μάνα και κόρη προσφέρουν θανατηφόρα φιλοξενία στο πανδοχείο τους... Ο Καμί βασίζεται σε αληθινή ιστορία και θέτει ερωτήματα, υπαρξιακά και φιλοσοφικά, που παραμένουν σύγχρονα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αριστερόχειρες" των 4frontal: Κλεφτή ματιά στην παράσταση

Δείτε τις νέες φωτογραφίες και το trailer του έργου της Νεφέλης Μαϊστράλη που παίζεται στο θέατρο Μπέλλος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/11/2022

Παράταση για "Αγγέλα Παπάζογλου" της Άννας Βαγενά

Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη Παπάζογλου, ο οποίος και τις κατέγραψε.

Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον "Αμπιγιέρ" του Ρόναλντ Χάργουντ

Οι δύο αγαπημένοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στο κλασικό έργο που φέρνει στο προσκήνιο ό, τι συμβαίνει ανάμεσα στα μέλη ενός θιάσου πίσω από την κουίντα με στόχο να μιλήσει για τις ανθρώπινες σχέσεις.

"2020: Obscene": Χορευτικό μανιφέστο στη Στέγη

Από αύριο ξεκινά η προπώληση για την περφόρμανς-μανιφέστο της Αλεξάνδρας Μπαχτσετζή που μιλά για το "άσεμνο" και τον ερωτισμό.

Η "Κοριτσιέρα των Βούρλων" στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στα εκατοντάδες κορίτσια που για πολλές δεκαετίες άσκησαν έγκλειστες το επάγγελμα της πορνείας στα Βούρλα.

Πειραματιστές και "Προβοκάτορες" στο Εθνικό

Απόφοιτος της Σχολής Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου ο Ορέστης Σταυρόπουλος ετοιμάζεται να κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο του με το έργο "Οι προβοκάτορες" του Γιάννη Αποσκίτη.

Τέσσερις επαναλήψεις που αξίζουν

Ο χορός των επιτυχημένων παραστάσεων συνεχίζει με τέσσερις αξιόλογες παραστάσεις.