Birdy

3

Παρά την παλιομοδίτικη συμβατικότητά της, η παράσταση είναι ενδιαφέρουσα, προσεγμένη και καλαίσθητη.

Birdy
Birdy - εικόνα 1

Μια ωραία ιστορία για τα όρια της φιλίας, της κανονικότητας και της ελευθερίας αφηγείται το μυθιστόρημα «Birdy» (1978), ένα ψυχογράφημα με αντιμιλιταριστικές προεκτάσεις, γνωστό από την ομώνυμη βραβευμένη ταινία του Άλ. Πάρκερ, με τους Μ. Μοντίν και Ν. Κέιτζ. Ο Μπέρντι, ευαίσθητος, διαφορετικός κι εμμονικός με τα πουλιά, επιστρέφει διαλυμένος από τον πόλεμο στο Βιετνάμ κι επανέρχεται χάρη στον παιδικό του φίλο Αλ. Η δια­σκευή του Πέτρου Νάκου, παρεμφερής με την αντίστοιχη της Ναόμι Γουάλας, είναι μια ευθύγραμμη εξιστόρηση, διανθισμένη με φλας μπακ.

Το σύγχρονο θέατρο έχει μετατοπιστεί προς νέες αφηγηματικότητες, πιο σύνθετες και «θεατρικές», με στόχο έναν θεατή μέτοχο και όχι απλό παρατηρητή. Παρά την παλιομοδίτικη συμβατικότητά της όμως, η παράσταση είναι ενδιαφέρουσα, προσεγμένη και καλαίσθητη. Ο Νάκος είναι ερμηνευτικά συνεπής (ενήλικος Αλ). Αισθαντικός και αλλόκοτος, αν και παράταιρα θηλυπρεπής ο Γ. Δαφνόπουλος (νεαρός Μπέρντι) και ταιρια­στά γήινος και νευρώδης ο Τ. Περάκης (νεαρός Αλ), ικανοποιητικοί οι Τ. Μπλάτζιος και Π. Καλαντζής. Υπερβολικός ο Ν. Φραγκιουδάκης (ενήλικος Μπέρντι).

Περισσότερες πληροφορίες

Birdy

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 105 '

Βραβευμένο έργο για τη συνάντηση δύο παιδικών φίλων σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.

34 θεατρικές παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα μετά το Πάσχα

Ο Μάιος έρχεται με δώρα και μάλιστα θεατρικά. Συγκεντρώσαμε τις πρεμιέρες που έρχονται και οι επιλογές είναι πολλές. Στο κλείσιμο μιας σεζόν με πολλές sold out παραγωγές, φροντίστε να κλείσετε άμεσα τα εισιτήριά σας, αλλά και ένα UberTaxi μέσω της υπηρεσίας προκράτησης Uber Reserve, ώστε να παραμείνετε πιστοί στο ραντεβού σας με την 6η τέχνη.