Οι κριτικές του κοινού

Ηλέκτρα

Τραγωδία του Σοφοκλή
Διαρκεια : 70 '

Σκηνοθ.:Άρης Μπινιάρης
Ερμηνεύουν: Εβ. Παπούλια, Ελ. Μπούκλη, Λ. Μποζάκη, Δ. Μανδρινός, Άρης Μπινιάρης. Μουσ.: Χρ. Γεωργόπουλος. Σκην.: Κ. Καραντάνης. Κοστ.: Ν. Ψυχογιού. Φωτ.: Σ. Μπιρμπίλης.

Πληροφορίες Πληροφορίες για τη παράσταση

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

 • Irene πριν από 22 ημέρες

  5 αστεράκΑ 5 star is not enough for this stunning theatre play! Excellent performance by the actors with fantastic sound/music. The atmosphere in this theatre is magical. Well done to the director, producer, actors and everyone involved in organising and delivering this play. This play is what real theatre is about. I will never forget it.

 • Αντωνάκης Χριστοδούλου πριν από 22 ημέρες

  5 αστεράκΑ Ιδιοφυές. Βγήκα έξω και παραμιλούσα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το ξαναδω άλλη μια φορά τουλάχιστον.

 • Αργύρης πριν από 23 ημέρες

  1 αστεράκΑ Δυστυχώς απογοητεύτηκα. Η παράσταση με τους επαναλαμβανόμενους αλληλοκαλυπτομενους διαλόγους είναι πολύ κουραστική. Δεν καταφέρνει να "αγγίξει" συναισθηματικά. Σοφοκλής αναζητηται. Μία Παπούλια δεν αρκεί για να σώσει τη προσπάθεια. Τα κουστούμια πολύ ωραία. Πιστεύω ότι τα ηχεία απλά είναι περιττά και με την εντασή τους ενοχλητικά. Ο χορός αρμονικός αλλά ακατάληπτος. Λυπάμαι


 • katerina πριν από 25 ημέρες

  3,5 αστεράκΑ Πρώτη φορά είδα δουλειά του Μπινιάρη. Παράσταση καθηλωτική στο μεγαλύτερο μέρος της, πλην όμως κουραστικές οι διαρκείς επαναλήψεις του κειμένου. Η ηθοποιός στην έναρξη, όπως και η πρωταγωνίστρια συγκλονιστικές.

 • Δημήτρης πριν από 25 ημέρες

  5 αστεράκΑ Δυνατές ερμηνείες από την Ηλέκτρα, την Κλυταιμνήστρα, την Χρυσόθεμις και τον παιδαγωγό. Η σκηνοθεσία και η μουσική τόνισαν τα έντονα συναισθήματα που διακατείχαν οι ήρωες μιας τέτοιας ιστορίας και ο τρόπος εκφοράς των διαλόγων έκαναν το κείμενο κατανοητό στο θεατή, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο σε αρχαίες τραγωδίες που συνήθως ο μέσος θεατής δεν καταλαβαίνει το στόρυ.
  Μη το χάσετε!

 • Δημήτρης Κ. πριν από 28 ημέρες

  3 αστεράκΑ Καταρχήν, οφείλει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια χορό-θεατρική -αν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε έτσι- παράσταση.
  Ο σκηνοθέτης παρουσιάζει το κλασικό έργο του αρχαίου τραγικού, συλλαμβάνοντας την υπόσταση ηθοποιών και χορού, ως ενιαίου και αδιαίρετου συνόλου επάνω στη σκηνή.
  Ενδιαφέρουσα προσέγγιση που απέχει όμως από τη συνηθισμένη- και, σχεδόν, δεδομένη πλέον- διάκριση ηθοποιών - χορού της τραγωδίας, όπως αυτή αναβιώνεται και μας παρουσιάζεται τις τελευταίες δεκαετίες.
  Ως εκ τούτου, δεν μπορείς εύκολα να ακολουθήσεις το ρυθμό και την πορεία του έργου.
  Προσφέρεται περισσότερο για τους φίλους του «μοντέρνου χορού» και όχι για αυτούς που θέλουν να παρακολουθήσουν μια «κλασική» θεατρική παράσταση.
  Οι ηθοποιοί φαίνεται πως ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του σκηνοθέτη και δεν υστερούν σε ότι τους ζητήθηκε.

 • Νένα Σιδηροπούλου πριν από 1 μήνες

  5 αστεράκΑ Ωραία παράσταση, ωραία σκηνοθεσία! Η μουσική επένδυση ταιριαστή! Δεμένη ομάδα απ'όλους τους ηθοποιούς και ο χορός εντυπωσιακός! Δυνατές ερμηνείες από την Ε.Μπούκλη και την Εβ.Παπούλια. Θετική έκπληξη η αέρινη Λ.Μποζάκη!Η παράσταση με ταξίδεψε στην εποχή του συγγραφέα!
  Αξίζει να το δείτε!!

 • ΕΛΕΝΗ πριν από 1 μήνες

  4 αστεράκΑ Μια υπέροχη παράσταση, πολύ φρέσκια, πολύ rock! Mια "ΗΛΕΚΤΡΑ" με καινούργια σκηνοθετική ματιά που σε κάνει να παρακολουθείς με προσήλωση και σε αφήνει χωρίς ανάσα. Χίλια μπράβο σε όλους τους συντελεστές. Πραγματικά απορώ με τις κακόβουλες κριτικές, μάλλον άλλη παράσταση παρακολουθήσαμε...

 • ΜΑΡΙΑ πριν από 1 μήνες

  0 αστεράκΑ Δυστυχώς ο κος Μπινιάρης ατύχησε στην τρίτη σκηνοθεσία του σε τραγωδία. Έχοντας παρακολουθήσεις σχεδόν όλες τις προηγούμενες παραστάσεις του, οι οποίες ήταν καταπληκτικές, στο συγκεκριμένο έργο δεν μπόρεσε να συνδυάσει αυτό που έκανε τόσο καλά στις προηγούμενες (μουσική, ρυθμό, χορικότητα). Ειδικά κάποιες σκηνές του έργου, φαινόταν και ηχούσαν ΓΕΛΟΙΕΣ, ενώ κανένα συναίσθημα δεν έφτανε στους θεατές.

 • LoMa πριν από 1 μήνες

  2,5 αστεράκΑ Ωραία αισθητικά παράσταση. Δυναμικές παρουσίες συνόλου. Ελάχιστος Σοφοκλής για story. Πολύς και επαναλαμβανομενος, έως κουραστικός πλέον, σκηνοθετικά Μπινιάρης...

 • vet πριν από 1 μήνες

  4 αστεράκΑ Μπράβο σε όλους τους συντελεστές!

 • Stormy πριν από 1 μήνες

  5 αστεράκΑ Περίμενα λίγες μέρες να καθήσει μέσα μου αυτή η συγκλονιστική παράσταση... Η καλύτερη παράσταση του Μπινιάρη μέχρι τώρα. Μπούκλη - Παπούλια για masterclass. Χορός αδιανόητα καλός και εστιασμένος. Μουσική που παραπέμπει σε συναυλία Piano Magic, καθηλωτικά υπέροχη. Μπράβο, τα 5 αστέρια είναι τυπικά λίγα...

 • Φαίη πριν από 1 μήνες

  5 αστεράκΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !Από την πρώτη κιόλας στιγμή ο θεατής γεμίζει έντονα συναισθήματα... Η μουσική , η κίνηση ακόμα και η επανάληψη των φράσεων καθηλώνουν! Οι ερμηνευτές εξαιρετικοί , το σκηνικό και τα κοστούμια πρωτότυπα ... Προβληματίζει και συγκινεί με έναν μοντέρνο και διαφορετικό τρόπο! Αξίζει ...

 • Σπυρος πριν από 1 μήνες

  0 αστεράκΑ Οχι....δεν ειναι Καλη παράσταση.
  Ο Μπινιαρης επαναλαμβάνεται και η συνταγή δεν πέτυχε...
  Η διασκευή ειναι κακη,τρέμε Σοφούλη.
  Δεν νιώσαμε τίποτα,κανενα συναίσθημα παρολες τις φιλότιμες προσπάθειες των ηθοποιών και του ίδιου.
  Τα κοστούμια ηταν υπεροχα αλλα η μουσική ηταν φρικτή αστεία....
  Η διάρκεια μικρή φυσικά αφού το έργο δεν υφίσταται.
  Κριμα τα λεφτακια μας.

 • Drifter πριν από 1 μήνες

  5 αστεράκΑ Βρήκα την παράσταση πάρα-πολύ-καλή. Μπράβο. Δεν έχω ξαναδεί παράσταση του κ. Μπινιάρη. Επαιξε πολύ ωραία και ο ίδιος, μόνο με τα χέρια ουσιαστικά γιατί ήταν καλυμμένος αλλά εγώ αυτό το βρήκα πολύ πολύ καλό να μπορείς να κρατάς τον θεατή αρχαίας τραγωδίας με τον λόγο, ηδυσμένο, και την εκφραστικότητα ενός χεριού. Και η Ηλέκτρα ήταν πολύ καλή και η Ιφιγένεια επίσης. Ολοι τους. Επίσης η διασκευή απολύτως πετυχημένη ως προς την επεξεργασία όχι μόνο του δραμματικού λόγου αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα. Ειδικά το σκηνικό, λιτό, πάναπλο, αλλά τόσο λειτουργικό. Οσο για τις ενδυμασίες, φανταστικές, σχεδόν βγαλμένες από ένα σκοτεινό κόμικ, τόσο εκφραστικές. Μια εκκεντρική και ισορρoπημένη παράσταση. Χαλάλι η ελευθεριότητα της έκφρασης και δημιουργίας.

 • Juliet πριν από 1 μήνες

  5 αστεράκΑ .

 • Αννα πριν από 1 μήνες

  3,5 αστεράκΑ Μια ιδιαίτερη και εμπνευσμένη μουσική περφορμανς που σε καθηλώνει....με ερμηνείες μοναδικές και όλα σε μια αρμονία από τον λυρισμό, στα κοστουμια μέχρι και η διάρκεια της παράστασης συμπληρώνει την πληρότητα της παράστασης, σίγουρα δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό αλλά σε όσους γυρεύουν την ποίηση μέσα σε μια παράσταση.

 • Ιωάννα πριν από 1 μήνες

  0,5 αστεράκΑ O Mπινιάρης έπεσε στην παγίδα του, έγινε γραφικός. Από πριν δεις την παρασταση αν τον εχεις παρακολουθήσει ξέρεις ακριβώς τι θα δεις και πού θα εστιάσει. Οι ηθοποιοί του δυστυχώς δεν παίζουν( με εξαίρεση την κλυταιμνήστρα και την ιφιγένεια) παρά μιμούνται ένα ενοχλητικο και μονότονο εύρημα. Πετσόκοψε τον Σοφοκλή και η διαρκής επανάληψη φράσεων κουραζει. Κυρίως όμως συναισθηματικά είναι απολύτως φλατ . Ούτε μισο συναίσθημα δε γεννιεται στο θεατή. Αισθητικά υπέροχη, κοστούμια, σκηνικό και μουσική επένδυση δυστυχώς όμως λείπει αυτό το κάτι που κάνει τη διαφορά από τεχνική αρτιότητα σε τέχνη.

 • Panvas πριν από 1 μήνες

  5 αστεράκΑ Φανταστικη Παρασταση. 5 Αστερια. Μια τραγωδια σε μοντερνο υφος, χωρις όμως να χανει την ουσια της.Ηθοποιοι, Μουσικη, Κουστουμια ολα σε παρασυρουν στο εργο. Μπραβο

 • Κωνσταντινα πριν από 1 μήνες

  0 αστεράκΑ Καταπληκτική παράσταση !!Η Παπούλια εξαιρετική !!!