Οι κριτικές του κοινού

Η αποκάλυψη

Σκηνική Σύνθεση
Διαρκεια : 90 '

Σκηνοθ.:Θ. Παπακωνσταντίνου
Ερμηνεύουν: Αλ. Καλτσίκη, Μ. Δημητρίου, Κ. Σίμου, Ελ. Μολέσκη, Κλ. Μάρκου, Θ. Δόβρης, Σ. Τσακομίδης, Μ. Φιορέντζης. Σκην.-κοστ.: Ν. Ψυχογιού. Μουσ.: Π. Ηλιόπουλος. Μουσ. διεύθ., εκκλησιαστικό όργανο: Μ. Χρυσικόπουλος. Φωτ.: Χρ. Θανάσουλα. Κίν.: Ν. Γώγουλου.

Πληροφορίες Πληροφορίες για τη παράσταση

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

 • ΑΡΕΤΗ πριν από 1 χρόνια

  Ατμοσφαιρική, Μαγευτική παράσταση με θαυμάσια σκηνοθεσία.
  Εξαιρετικές ερμηνείες με ωραία κίνηση, υπέροχα κουστούμια και .....η μουσική επένδυση

 • Λύκος πριν από 1 χρόνια

  2 αστεράκΑ Ένα αστέρι για την αξιοπρεπή ζωντανή μουσική επένδυση,ένα δεύτερο για κάποιες ενδιαφέρουσες αισθητικά εικόνες και μετά το τίποτα.Δύσκολο κείμενο για θεατρική απόδοση μεν,ωστόσο η παράσταση αυτή δεν αποτελεί παρά μια αυθαίρετη σκηνοθετικά ερμηνευτική προσέγγιση,της οποίας το ξεπερασμένο πια μεταμοντερνιστικό μήνυμα-αφήγημα σε μορφή επαναλαμβανόμενου μοτίβου (μέσα στο έργο οι αναπαραστάσεις εικόνων ζωγραφικού πίνακα) ότι ο ναζισμός και ο φονταμενταλισμός εξισώνεται με κάποιο τρόπο με τις σπουδαιότερες ιστορικοκοινωνικές επαναστάσεις(ρωσική,γαλλική,αμερικανική) είναι όχι μόνο καλλιτεχνικά άτοπο αλλά και εκνευριστικό.

 • Λυκος πριν από 1 χρόνια

  2 αστεράκΑ Ένα αστέρι για την ενδιαφερουσα μουσική επένδυση και άλλο ένα για κάποιες "εικόνες"όπως η τελευταία σκηνή που είχαν μια αισθητική αξία.Κατα τα άλλα,το ισοπεδωτικο μήνυμα σε μορφή ζωγραφικού πίνακα που συμψηφιζει επαναλαμβανομενο όλες τις κοινωνικοπολιτικές επαναστάσεις με τον ναζισμό και τον φονταμενταλισμό και ερμηνεύει έτσι το αποκαλυπτικό μήνυμα του κειμένου όχι μόνο είναι καλλιτεχνικά άτοπο,αλλά και κοινωνικα "επικίνδυνο"-ο νοων νοειτο.Δυσκολο μεν κείμενο για θεατρική αναπαράσταση,αποτυχημένη δε συνολικα η προσπάθεια ενός σκηνοθέτη που ματαιοπονει αυθαίρετα σε ένα ξεπερασμένο μεταμοντερνιστικο αφήγημα.

 • Sedgewickgr77 πριν από 1 χρόνια

  1,5 αστεράκΑ Πληρης αποτυχημενη η προσπαθεια να δημιουργηθει δραματουργικη ατμοσφαιρα με ουρλιαχτα και ψυχωσικη μουσικη.
  Μονη σωτηρια η αρτια εικονα .
  Συνισταται η χρηση παυσιπονου μετα την παρασταση , η και πριν για να την αντεξει καποιος.

 • Γρηγόρης πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Καθηλωτικό! Αριστούργημα!

 • Σώτος πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Μια ευφυής καλλιτεχνική προσέγγιση ενός προεχόντως θρησκευτικού και οπωσδήποτε μη θεατρικού έργου. Μια εξαιρετική "διδασκαλία" που ίσως όμως δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Η κριτική της Τώνιας Καράογλου απολύτως κατατοπιστική.

 • Ελσα πριν από 1 χρόνια

  4 αστεράκΑ Καταπληκτικό αναλογιζόμενη τη δυσκολία μεταφοράς στο θέατρο ένα τέτοιο κείμενο
  Περιελάμβανε όλες τις μορφές τέχνης
  Μάλλον δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό για ναχει τόσες αρνητικές κριτικές
  Αν κ ο γιος μου που είναι 17 κ όχι συνηθισμένος να βλέπει τέτοιου είδους θεάματα εντυπωσιάστηκε
  Κρίμα οποίος δν προλαβει

 • Ειρηνη πριν από 1 χρόνια

  2 αστεράκΑ Έργο άρτιο εικαστικά, όμως η σκηνοθετική οδηγία στο λόγο κουραστική και μονότονη. Η σκηνογραφία και τα κουστούμι δίνουν την αίσθηση ζωντανού πίνακα, εξαιρετική ιδέα με τις ιστορικές αναφορές που θα μπορούσε να έχει ξυπνήσει το θηρίο, όμως δεν ήταν αρκετά για να κρατήσουν το ενδιαφέρον.

 • ΙΩΑΝΝΗΣ πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική παράσταση από κάθε άποψη. Σκηνοθεσία ,κουστούμια ,σκηνικά , φωτισμοί, ηθοποιοί όλα εξαιρετικά.

 • LA Vincentvega πριν από 1 χρόνια

  0,5 αστεράκΑ Προωθούμενη μετριότης.

 • Δώρα πριν από 1 χρόνια

  1 αστεράκΑ Απογοητευτική παράσταση παρά το ικανό σύνολο συντελεστών. Σκηνοθεσία ψυχρή και στυλιζαρισμένη που δεν επέτρεπε στο θεατή να νιώσει το κείμενο, οπτικά όμοφο αλλά στάσιμο ενώ τα ταμπλό βιβάν δημιουργούσαν βεβιασμένους συμβολισμούς / συνδέσεις με στιγμές της ιστορίας. Το χλιαρό χειροκρότημα στο τέλος επιβεβαίωσε τη γενική αίσθηση.

 • ΣΟΦΙΑ πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική παράσταση παρα την δυσκολία του θέματος. Σκηνοθεσία ,κουστουμια ,σκηνικα , φωτισμοί, ηθοποιοί ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ.Δεν καταλαβαίνω ολα αυτά τα αρνητικά σχόλια ,ας αφήσουμε λιγο ελευθερο το μυαλο μας να κατανοήσει το μήνυμα της ιστορίας...η ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ είναι εδω και την ζούμε καθημερινά !!

 • Λένια πριν από 1 χρόνια

  0,5 αστεράκΑ Τραγική παρασταση. Ότι χειρότερο έχω δει τα τελευταία χρόνια. Ανυπομονούσαμε να τελειώσει

 • Κλ πριν από 1 χρόνια

  0 αστεράκΑ Κακή παράσταση.

 • N πριν από 1 χρόνια

  0,5 αστεράκΑ Θέλει ταλέντο να κάνεις μία τόσο άθλια παράσταση. Δεν έχω δει κάτι χειρότερο στην ζωή μου! Μόνο φθηνοι εντυπωσιασμοί και πολύ και καλά

 • Σ. Τ. πριν από 1 χρόνια

  0 αστεράκΑ Άλλη μια ξεπερασμένη καλλιγραφία χωρίς ουσία. Η Στέγη καθιερώνεται οριστικά σαν χώρος άστοχων μη λειτουργικών παραστάσεων.

 • Oh babylon πριν από 1 χρόνια

  1 αστεράκΑ Δυστυχώς όχι.

 • Δημήτρης πριν από 1 χρόνια

  0 αστεράκΑ Για πιο λόγο ένα αντιθεατρικο κείμενο να γίνει θέατρο; ολόκληρο μάλιστα. Να χρησιμοποιηθεί ένα μέρος ως η βάση μιας ορχιστρωμενης δραματουργιας που χτίζει γύρω στην αποκάλυψη. Εδώ εξαντλείται στο Α θα διηγηθούν την αποκάλυψη ως χορός. Wtf. Τι δράσεις θα κάνουν όσο λένε την ιστορία. Όμορφα εικαστικά. Μουσική και έχουμε παράσταση. Α βάλε κ πέντε ταμπλον βιβαν από κρισημες στιγμές σφαγής της ιστορίας. Και κάνει το κοινό τον παρακηρισμο. Μετά το πρώτο τέταρτο εξαντλείται κουράζει σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο χορού και ταμπλο πίσω ανά τέταρτο που κουράζει. Η μουσική μέτρια. Γενικά μια κακή παράσταση που δεν την συνιστώ. Κουλτούρα για δήθεν. Που πάνε τα λεφτά της στέγης.

 • Σπυρος πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Ο κ. Παπακωνσταντινου πηρε ένα μεγαλο ρισκο και μια αποφαση εντυπωσιακα θαρραλεα και τα καταφερε. Δεν είναι και λιγο να μεταφερεις στη σκηνη ένα τοσο α-θεατρικο και τοσο θρησκειακα βαρυ λογο. Αρτιοτατη η δημιουργια και η εκτελεση ολων των επιμερους θεατρικων παραγοντων με χαρμα οφθαλμων τους «πινακες»(κινητους και ακινητους) και αυτιων τη μουσικη. Οι παρισταμενοι κληρικοι με το παρατεταμενο τους χειροκροτημα εστειλαν το δικο τους ακομπλεξαριστο ”like“.

 • Billys πριν από 1 χρόνια

  1 αστεράκΑ Ένα τέτοιο κείμενο δεν έπρεπε να ανεβεί σαν θεατρική παράταση . Η αποκάλυψη του Ιωάννη , είναι ένας λόγος που δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί , άρα η απόδοση του κειμένου είναι τρομερά δύσκολη και κατανοητή για τον θεατή . Δεν είναι αρχαία τραγωδία για να αποδοθεί κατά αυτό τον τρόπο. . Μόνο η μουσική και λίγο τα σκηνικά άξιζαν.
  Παράσταση για πολύ κουλτουριάρικες και εναλλακτικούς !