Οι κριτικές του κοινού

Η αρχή του Αρχιμήδη

Κοινωνικό του Ζουζέπ Μαρία Μιρό
Διαρκεια : 80 '

Σκηνοθ.:Β. Μαυρογεωργίου
Ερμηνεύουν: Σ. Ράδης, Αγγ.Μπούρας, Μ. Συριόπουλος, Μ. Φιλίνη. Σκην.: Θ. Μέλισσα. Κοστ: Ιφ. Νταουντάκη. Μετάφρ.: Μ. Χατζηεμμανουήλ.

Πληροφορίες Πληροφορίες για τη παράσταση

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

 • Ελένη πριν από 3 μήνες

  Η παράσταση αφορά ένα τόσο επίκαιρο και σύγχρονο ζήτημα, ειδικά για τους γονείς στην εποχή μας! Έξυπνη σκηνοθεσία, ωραία και λιτά σκηνικά.Ο πρωταγωνιστής ήταν σα να ζούσε το ρόλο, παραστατικός σε κινήσεις και εκφράσεις, αν και σε κάποια σημεία τον βρίσκω υπερβολικό. Η διευθύντρια άτονη στην ερμηνεία. Σίγουρα μια παράσταση που αξίζει να τη δει κανείς για τα μηνύματα και τους προβληματισμούς που περνάει στο θεατή.

 • Γιωργος πριν από 3 μήνες

  5 αστεράκΑ Από τις καλύτερες ερμηνείες που έχω δει τελευταία. Οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές δεν ερμηνεύουν, βιώνουν τους ρόλους που ενσαρκώνουν. Εξαιρετική παράσταση.

 • Όλγα Βλάχου πριν από 4 μήνες

  3,5 αστεράκΑ Ο κ. Συριόπουλος μου συστήθηκε ως Μιχάλης, με την από καρδιάς ευγένεις που φέρει αυτός ο άνθρωπος. Που "έπαιξε" τον ψυχάκια ΤΟΣΟ καλά που το διασκέδασα! Πόσο σε πάω... Η κ. Φιλίνη επίσης γειωμένη στον ρόλο της και ειλικρινής, ο συνάδελφος προπονητής σαν κάτι να έλειπε αλλά και ωραία ταυτόχρονα. Ο 4ος ηθοποιός σαν να μην έβαλε κάτι ιδιαίτερο στον ρόλο του.
  Σαν θεατής, πραγματικά θα ήθελα να αναβαθμιστεί ο χώρος των καθισμάτων σε αυτό το θέατρο, μιας και έχει αξιόλογο πυρήνα συντελεστών και ενδιαφέρουσα, σύγχρονη άποψη και παραστάσεις. Δεν βοηθάει να είσαι άβολα και πολύ κοντά με ξένους όταν βιώνεις μια παράσταση. Εύχομαι να το υλοποιήσουν!

 • Eiri πριν από 4 μήνες

  5 αστεράκΑ Το θέατρο όπως θα έπρεπε να είναι. Θέτει έναν προβληματισμό που αποτελεί μείζον θέμα για τη σημερινή κοινωνία. Ο Μαυρογεωργίου επιλέγει να επαναλάβει τις σκηνές παιγμένες από διαφορετική οπτική γωνία της σκηνής, ακριβώς για να σου δείξει ότι πολλά εξαρτώνται απο την οπτική που τα εξετάζεις.Ο Συριόπουλος δίνει ρέστα χτίζοντας το ρόλο μέχρι το μικρό του νυχάκι, η Φιλίνη λιτή και απαίρητη αποδίδει με ακρίβεια τις δράσεις του ρόλου της, ο Μπούρας με μια συγκροτημενη ερμηνεία ολοκληρώνει το παζλ. Το μόνο που δε μου άρεσε ήταν η σκηνή που η Φιλίνη περιγράφει το όνειρο, με τη μουσική την κάνανε αρκετά μελό, και οτι η τεχνικός σκηνής ήταν φάτσα φόρα δίπλα στη σκηνή.

 • Μαρία Α. πριν από 4 μήνες

  5 αστεράκΑ Από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς, κατά τη γνώμη μου. Αξίζει πραγματικά να τη δει κάποιος, δημιουργεί προβληματισμό και παρακολουθεί με διαφορετική οπτική ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Παρά πολύ καλή σκηνοθεσία, εξαιρετικοί όλοι οι ηθοποιοί, αλλά ειδικά η ερμηνεία του πρωταγωνιστή της παράστασης ήταν τόσο καλή που πραγματικά ζεις την παράσταση. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!!

 • Λάμπρος Γιώτης πριν από 4 μήνες

  5 αστεράκΑ Πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση για τα όρια ανάμεσα στην παρενόχληση και τη σωματική επαφή σήμερα. Έγκυρη σκηνοθεσία - σκηνογραφία, λιτές, βαθειές και μελετημένες ερμηνείες και από τους τέσσερις ηθοποιούς του cast.

 • Theatrinos πριν από 4 μήνες

  5 αστεράκΑ Δεν έχω να πω το οτιδήποτε αρνητικό! ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ!

 • Θωμάς Τασιάκος πριν από 5 μήνες

  4 αστεράκΑ Παράσταση 28/12/19. Αρχικά συγχαρητήρια σε αυτόν που έκανε τη διανομή. Πολυ καλός συνδυασμός χαρακτήρα-εικόνας και για τους 4 ρόλους. Καθώς προχωρούν οι σκηνές, όχι μόνο δεν δίνεται απάντηση στο βασικό ερώτημα αλλά αμφιταλαντεύεσαι ολοένα και περισσότερο χωρίς αυτό να εκτονώνεται.
  Ηθοποιοί
  Ζορντί
  Εξαιρετικό παίξιμο σε λεκτικό και μη λεκτικό επίπεδο. Ακρίβεια και χειρισμός των εκφραστικών μέσων. Επιτονισμοί, συσπάσεις προσώπου, ξεκάθαρη αποτύπωση εναλλαγής συναισθημάτων, ηχόχρωμα φωνής, διαχείριση σώματος. Χάρηκα για την φροντισμένη υγιεινή των κάτω άκρων του καθώς ο ρόλος το απαιτεί.
  Έκτωρ
  Ο μετρημένος συνάδελφος. Πάντα προσεκτικός, συγκροτημένος αλλά και με μια δόση αυτοκυριαρχίας που δεν σου επιτρέπει να τον νιώσεις πραγματικά κοντά σου. Αυτός που μετά από χρόνια συνεργασίας δεν μπορεί να γίνει ο δικός σου άνθρωπος γιατί από την πολλή προσήλωση στη δουλειά "στέγνωσε". Μαζεμένος, μετρημένος, φοβισμένος αλλά και αυτός που θα διαχωρίσει τη θέση του όταν γίνει η στραβή. Συγχαρητήρια για όλη αυτή τη λεπτή ποιότητα στο παίξιμο.
  Άννα
  Η κοπέλα "κατάπιε" τον ρόλο. Υποστήριξε τον χαρακτήρα σε όλες τις διακυμάνσεις του, από την αρχή ως το τέλος. Αρχικά βλέμμα παγοκόφτη. Το ύφος της εναλλασσόταν από ανακριτικό σε αγωνιώδες, σε υπαινικτικό, ειρωνικό και πολλά άλλα.
  Πατέρας Νταβίντ
  Δυνατό παίξιμο μέσα από ηρεμία. Ο ηθοποιός έδειξε ότι μπορεί να υποστηρίξει έναν ρόλο χρωματίζοντάς τον πλήρως διατηρώντας ταυτόχρονα την ένταση της φωνής του χαμηλά. Μετέφερε την "ειλικρινή" (;) ανησυχία της κοινωνίας και είχε την καλύτερη άρθρωση όλων.
  Σκηνικά και ρούχα ό, τι έπρεπε, όσο έπρεπε. Οι άνθρωποι έκαναν θέατρο με λίγα αλλά δεν έλειψε τίποτα. Δεν υπήρξε τίποτα μίζερο ή λειψό.
  Φυσικά πολλά συγχαρητήρια για την σκηνοθεσία.
  Το μοναδικό άσχημο της παράστασης αλλά όχι ασήμαντο, τα άβολα και πυκνά καθίσματα. Παιδιά στα στασίδια της εκκλησίας θα καθόμασταν πιο άνετα.

 • AdaNik πριν από 5 μήνες

  4,5 αστεράκΑ Ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης, ένα δυνατό κείμενο με σύγχρονους προβληματισμούς και ένας χαρισματικός ηθοποιός ο κ Συριόπουλος είναι ένας συνδυασμός που απογειώνει την παράσταση. Πολύ καλός και ο κ. Μπούρας, εξαιρετικά αδύναμη ερμηνευτικά η κα Φιλίνη.

 • johnkak πριν από 5 μήνες

  4,5 αστεράκΑ Το αρκετά ενδιαφέρον και διαχρονικό θέμα σε συνδυασμό με την πολύ καλή υποστήριξη από όλους τους ηθοποιους οδηγεί σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα

 • Χρύσα πριν από 5 μήνες

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική παράσταση, εξαιρετικοί ηθοποιοί, εξαιρετική σκηνοθεσία, εξαιρετικά σκηνικά και κοστούμια, ένα πολύ δυνατό κείμενο, συγχαρητήρια για αυτή την εκπληκτική δουλειά!!!!

 • Σοφία Χατζάκη πριν από 5 μήνες

  4,5 αστεράκΑ Ευρηματική σκηνοθεσία...
  Εξαιρετικές ερμηνείες!!

 • Ηλίας πριν από 5 μήνες

  3 αστεράκΑ Η παράσταση είναι καλή, οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών είναι πολύ καλές, η σκηνοθεσία εξίσου καλή. Το κείμενο το ίδιο εμποδίζει την παράσταση να απογειωθεί.

 • Vangelis πριν από 6 μήνες

  4,5 αστεράκΑ Το θέατρο όπως πρέπει να είναι. Εξαιρετικό κείμενο, ευρηματική σκηνοθεσία,συγκλονιστικός Συριόπουλος. Τροφή για σκέψη και συζήτηση

 • Μαρία πριν από 6 μήνες

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική παράσταση, τη συστήνω ανεπιφύλακτα!

 • Άρης πριν από 6 μήνες

  5 αστεράκΑ Μία από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει στο θέατρο!!! Έργο σύγχρονο, ευφάνταστο σενάριο, ευρηματική σκηνοθεσία, έξοχες ερμηνείες, με τον Μιχάλη Συριόπουλο να δίνει ρεσιτάλ! Το προτείνω ανεπιφύλακτα, σπεύστε να απολαύσετε πραγματικά ωραίο θέατρο!

 • maria πριν από 6 μήνες

  5 αστεράκΑ Εξαιρετικό έργο, εξαιρετικές ερμηνείες, εμπνευσμένη σκηνοθεσία

 • Ιωάννα πριν από 7 μήνες

  5 αστεράκΑ Εξαιρετικές ερμηνείες ειδικά από Συριόπουλο και Φιλίνη (και όχι μόνο). Λίγο "βαρύ" αλλά αξίζει 100%. Πολύ έξυπνη η αντιστροφή των σκηνικών στο χώρο αλλά και το μπρος-πίσω στο χρόνο.

 • kokobloko πριν από 7 μήνες

  4,5 αστεράκΑ εξαιρετική παράσταση σε μια υπόγα άνευ εξαερισμού, να μη μπορείς να ανασάνεις.
  πάρ' τε μια μπουκάλα οξυγόνου ή έστω μια βεντάλια και πάτε να δείτε θέατρο.

 • Ελένη πριν από 7 μήνες

  5 αστεράκΑ Εξαιρετικο. Η υποθεση...ο προβληματισμος που σου δημιουργει φευγοντας...ο μιχαλης συριοπουλος υπερταλαντουχος..ενα μεγαλο μπραβο!