Οι κριτικές του κοινού

Hahnemann vol. 1

Devised Theatre των Άννας Δανέζη, Μάκη Κατσούλη
Διαρκεια : 200 '

Σκηνοθ.:Άν. Δανέζη
Από τη θεατρική ομάδα Coeval I C.I.C. Theatre Company.

Πληροφορίες Πληροφορίες για τη παράσταση

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

 • Κωστής πριν από 4 μήνες

  1 αστεράκΑ Ο χρόνος σταματάει τη στιγμή που η παράσταση αυτή ξεκινά. Καταιγισμός κακοστημένων σκηνών χωρίς καμιά αισθητική να τις συνδέει. Σκηνοθεσία ανύπαρκτη. Ηθοποιοί να προσπαθούν να σταθούν, πλήρως εκτεθιμένοι και εμφανώς χωρίς καμιά υποστήριξη. Λυπηρό και κουραστικό το αποτέλεσμα.

 • Mary πριν από 4 μήνες

  3 αστεράκΑ Μια πολυ προτότυπη δουλεια και ιδεα σε εναν εξαιρετικα ατμοσφαιρικο χωρο. Μπραβο σε ολους!

 • Μάριος Χ. πριν από 4 μήνες

  0 αστεράκΑ Πήγα να δω την παράσταση, αν και είχα υποψιαστεί ότι γράφουν μόνοι τους τις καλές κριτικές, αλλά είπα να σκεφτώ θετικά. Υπέφερα από το πόσο άτεχνο και ερασιτεχνικό ήταν το αποτέλεσμα, σα να σχεδιάστηκε για να βασανίσει το θεατή. Ξανά είδα τις κριτικές που επαναλαμβάνουν τα ίδια λόγια, ξεκάθαρο ότι ο ίδιος χωρίς φαντασία, άνθρωπος επαναλαμβάνεται.

 • Maria Priamou πριν από 4 μήνες

  0,5 αστεράκΑ Δυστυχώς δεν λειτουργεί. Η παράσταση δεν τραβάει.

 • Εβελυν Δασκαλακη πριν από 4 μήνες

  5 αστεράκΑ Μια εξαιρετική και καθηλωτική παράσταση γεμάτη εκπλήξεις. Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο. Οι ηθοποιοί και η Σκηνοθέτης εκπληκτικοί και τολμηροί. Επιτέλους κάτι διαφορετικό που δεν είναι δήθεν. 3 ώρες πέρασαν και δεν κουράστηκα λεπτό. Η κ. Δανέζη έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά και η παράσταση είναι φοβερή. Η τέχνη θέλει τόλμη, θα ξαναπάω.

 • Εβελυν Δασκαλακη πριν από 4 μήνες

  Μια εξαιρετική και καθηλωτική παράσταση γεμάτη εκπλήξεις. Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο. Οι ηθοποιοί και η Σκηνοθέτης εκπληκτικοί και τολμηροί. Επιτέλους κάτι διαφορετικό που δεν είναι δήθεν. 3 ώρες πέρασαν και δεν κουράστηκα λεπτό. Η κ. Δανέζη έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά και η παράσταση είναι φοβερή. Η τέχνη θέλει τόλμη, θα ξαναπάω.

 • ΡΈΝΑ ΣΤΥΒΑ πριν από 5 μήνες

  0 αστεράκΑ Η παράσταση αυτή σπουδαία δεν είναι σίγουρα. Θα αναρρωτηθηεί κανείς βέβαια για ποιον λόγο έχει κινήσει το ενδιαφέρον και έχει προκαλέσει τόσες κριτικές σε αυτό το Αθηνόραμα. Λοιπόν ένα θα πω. Θα πρέπει να είναι αφάνταστα κουραστκό να κοροιδευετε τους εαυτους αυξανοντας οι ίδιοι οι συντελεστές τον μέσο όρο των αστεριών σας. Για να μην φτάσετε στα ταρταρα. Ματια έχουμε αυτια έχουμε . Τον τρόπο τον ξέρουμε.

 • Νίκος πριν από 5 μήνες

  5 αστεράκΑ Η παράσταση είναι εξαιρετική, η ιδέα της παρουσίασης των χαρακτήρων μέσα από το πρισμα ερμηνειασ μιας θεραπευτικής θεώρησης όπως η ομοιοπαθητική, επιτρέπει τόσο να μπαινεις μέσα στο δραμα που εξελίσσεται μπροστά σου, όσο και το να βγαίνεις ως τρίτος και να κατανοείς την γενικότερη εικόνα των ιδιοσυγκρασιών, των μεταξύ τους αλληλεπιδράσεων και των συγκυριών που βιώνουν. Αυτό δεν προσπαθούμε ούτως η άλλως και στη ζωή μας, να μαστε ηθοποιοί αλλά και παρατηρητές ταυτόχρονα
  Οι ηθοποιοί πολύ καλοί, καποιες ερμηνείες βαθιά και θα μου μείνουν αξέχαστες.
  Ο χώρος του Μπαγκειου πολύ ενδιαφέρον, μια ιστορία από μόνος του. Μου άρεσε πως εντάξαν αυτή την ιστορία στην πλοκή του έργου.

 • Panayiota Giannino πριν από 5 μήνες

  Εξαιρετική δουλειά!Μπράβο σε όλες κι όλους!!!!

 • Rena πριν από 5 μήνες

  Ένα συγκλονιστικό έργο ιδιαίτερη σκηνοθεσία και οι ηθοποιοί πολύ καλοί. Στην κυριολεξία σπουδαία προσπάθεια, χωρίς τεχνική υποστήρηξη, σκηνικά και κουστούμια. Μόνοι τους υποστηρίξανε την πιο προτώτυπη ιδέα που άκουσα για παράσταση. Μπράβο!!!Η σκληρή δουλειά σας φάνηκε.

 • nasos πριν από 5 μήνες

  5 αστεράκΑ Η παράσταση είχε πολύ ενδιαφέρον και με έκανε να σκεφτώ εκέινον που έχασα. Δέν είχα την ευκαιρία να ποτέ να γίνω ηθοποιός έστω και για ένα λεπτό χτές έγινα. Με έκαναν οι Coeval, τα αγάπησα αυτά τα παιδιά. Διάβασα στην ιστοσελιδα τους πως κάνουν ένα θέατρο για όλους είναι αλήθεια. Είμαι 46 χρονών και με έκαναν να νιώσω ανεμελιά. Πρέπει να πω ότι είμαι απογοητευμένος από την κακία ορισμένων σχολιαστών εδώ μέσα. Είναι σίγουρο ότι είναι άστοχες ήμουν εκεί χτες και όλοι οι θεατές ήμασταν με το χαμόγελο. Δεν αντιπροσωπεύουν αυτό που έιδα. Εμπειρία το Hahnemann.

 • HELENA πριν από 5 μήνες

  0 αστεράκΑ Ντροπή! Αυτό δεν είναι τέχνη. Τόσο άτεχνο

 • Κατερίνα πριν από 5 μήνες

  4,5 αστεράκΑ Μια αντισυμβατική, διαδραστική παράσταση.
  Ότι πιο πρωτότυπο έχω δει το τελευταίο διάστημα.
  Ακόμη και στα διαλείμματα δεν ήξερες αν συνεχίζεις να είσαι μέρος της παράστασης.
  Όμορφη ροή, συνεχής πληροφορία και αντίληψη της ψυχοδυναμικής ικανότητας και πως μπορεί να λειτουργήσει η στρεβλότητα και πως μπορεί μέσα από την Ομοιοπαθητική να επανέλθει η ομοιόσταση.
  Εξαιρετική ιδέα και δουλειά από όλη την ομάδα.
  Συγκινητικό που έστω και μέσα από τις παραστάσεις πήρε αυτό το όμορφο επίσης κτίριο και πάλι πνοή.
  Όσοι είστε έτοιμοι για άλλους ορίζοντες θα αποζημιωθείτε τόσο από το άνοιγμα, την πορεία όσο και το κλείσιμο της παράστασης.
  Σίγουρα φεύγεις λίγο πιο "πλούσιος| με τροφή για σκέψη.
  Θα προσπαθήσω να τη δω άλλη μια φορά (πάντα παίρνεις κάτι ακόμη)

 • Έβελυν πριν από 5 μήνες

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική παράσταση. Υπέροχες ερμηνείες και εύστοχη περιγραφή των φαρμάκων. Συγχαρητήρια για την τόση μελέτη και την έρευνα που κάνατε για να μας παρουσιαστεί ένα έδωσαν αυτό, ΣΠΟΥΔΑΙΟ. Από σπουδαίους ανθρώπους. Ευχαριστούμε πολύ.

 • PANOULIS πριν από 5 μήνες

  0 αστεράκΑ Πήγα με καλή διάθεση. Είχα διαβάσει κι ένα σωρό καλά σχόλια.
  Ένα χάος. Απαράδεκτο.Και τελικά τι θέλετε να μας πείτε ? Σκοτώστε τους άντρες όταν σας απατούν; νευρικό γέλιο . Το μόνο που με κράτησε όρθιο. Ευτυχώς πήγα με πρόσκληση!

 • Τίνα πριν από 5 μήνες

  5 αστεράκΑ Ήταν μια αξιόλογη παράσταση, την απολαύσαμε! Πολύ μπροστά για τα Ελληνικά δεδομένα.
  Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για τη δουλειά τους! Θα ξαναπάω να τη δω κι από άλλη οπτική.

 • Kostas πριν από 5 μήνες

  Θα ήθελα πραγματικά πάρα πολύ να γνωρίσω προσωπικά έστω και έναν από όλους αυτούς που ένθερμα υποστηρίζουν την παράσταση με υψηλές βαθμολογίες γιατί τη μέρα που την παρακολούθησα πραγματικά υπέφερα και απο όσο συζήτησα και μετά το τέλος της παράστασης το ίδιο συνέβη και με όλους όσους από τους άλλους θεατές ρώτησα. Ας είμαστε λιγάκι αντικειμενικοί γιατί το να παραπλανούμε κόσμο να πάει σε μια παράσταση που τελικά υπέφερε για να την δει, ίσως να λειτουργεί και αρνητικά (πέρα από τα εισητήρια) για τις επόμενες δουλειές σας. Η κακή αισθητική και η φλυαρία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παράσταση, αντικειμενικά.

 • Maria πριν από 5 μήνες

  3,5 αστεράκΑ Χμμ. Είχα σκεφτεί να βάλω τρεισήμισι αστέρια και τελικά είδα ότι αυτός είναι ο μέσος όρος της παράστασης. Κάποιοι τη λατρεύουν και κάποιοι τη μισούν. Δεν συμφωνώ με τους δεύτερους,ούτε όμως την θεωρώ αριστούργημα όπως οι πρώτοι. Αξίζει όμως, είναι μια εμπειρία. Αυτο είναι, δεν είναι μια συμβατική παράσταση, είναι συνολική εμπειρία. Και μπορώ να πω ευχάριστη, πολύ ενδιαφέρουσα. Δεν θέλω να πω λεπτομέρειες για το πως συμμετέχει το κοινό, για να μην κάνω άγριο σπόιλερ,αλλά συμμετέχουμε απ' την αρχή, χωρίς να πιεζόμαστε, χωρίς να νιώθουμε αναγκασμένοι να κάνουμε κάτι, έρχεται φυσικά, αβίαστα. Η παράσταση εξελίσσεται σε διάφορους χώρους και το κοινό ακολουθεί τους ηθοποιούς όπως το καθοδηγούν και παρακολουθεί διάφορα δρώμενα, σκετς στο διάδρομο, προβολές, συζητήσεις, θεατρικές σκηνές. Και στιγμές στιγμές συμμετέχει, όπως είπα όχι εξαναγκαστικά, αλλά το κάνουν με τέτοιο τρόπο που σε παροτρύνουν και σου βγαίνει αβίαστα. Το βρήκα όλο εξαιρετικά καλοστημένο, μπράβο! Γιατί τότε μόνο τρεισήμισι αστέρια; Μα γιατί δεν μπορώ να βάλω περισσότερα σε μια παράσταση που το παίζει "προχώ", με την καλή έννοια, αλλά τα κείμενα των βασικών σκετς, οι ήρωες κι οι καταστάσεις που πραγματεύονται μυρίζουν μπαγιατίλα! Κι εδώ είναι το παράδοξο, ενώ είναι πολύ καλοστημένο, η αλληλουχία των καταστάσεων και των χώρων, ο τρόπος μετάβασης με τα ενδιάμεσα σκετς που συμμετέχουμε, όλα μια χαρά, φρέσκα και καλοπαιγμένα, τα τρία θεατρικά, ας πούμε, μονόπρακτα απ' τα οποία αποτελείται το έργο, μυρίζουν μπαγιατίλα. Καταστάσεις χιλιοειπωμένες, με ακραίο σεξισμό. Αντρας μπονίμως γουρούνι, γυναίκα υστερική, βλαμμένη, σωστό ψυχάκι.Δηλαδή, ν' αντιπαθήσω τον μάτσο σύζυγο, οκ, αλλά πως να συμπαθήσω τη γυναίκα που ενώ είναι μορφωμένη, επιστημόνισσα, μάνα κι υποτίθεται αγαπάει, βλέπει τον άντρα της ακραία ταπεινωμένο και τον ποδοπατάει απάνθρωπα; Η την ερωμένη που επειδή η σύζυγος είναι ψυχάκιας, βρίσκει τελείως οκ, το κέρατο; Πέρασα λοιπόν καλά, το ευχαριστήθηκα, άξιζε, αλλά δεν πείστηκα. Τρεισήμισι αστέρια λοιπόν.

 • Λεγάτου πριν από 5 μήνες

  4,5 αστεράκΑ Ως εικαστικός κι άνθρωπος γενικά του θεάτρου και του κινηματογράφου έχω να πώ πολύ καλά λόγια. Είναι μια παράσταση ευφάνταστη,με ρυθμό,πληροφόρηση,φρέσκια κι ωραίους χαρακτήρες. Ταυτίζεσαι,διερωτάσσαι και φεύγεις γεμάτος. Ατμοσφαιρικό και πολυδιάστατο έργο,μέσα στην καρδιά της Αθήνας μια μηχανή του χρόνου που σε πάει πίσω,στο πρώτερο "εγώ"! Κάπως μεγάλη,αλλα μη διστάσετε να πάτε διοτι δε θα το καταλάβετε με τόσα πολλά που διαδραματίζονται. Ένα τελευταίο μυστικό,πηγαίντε εκεί άδειοι κι έτοιμοι. Καλή διαμονή!

 • Χριστινα πριν από 5 μήνες

  5 αστεράκΑ Υπέροχη παράσταση καταπληκτικες ερμηνείες!!! Διαβάζοντας τα σχόλια, οκ όλα τα έργα δεν είναι για όλους!!! Το συγκεκριμένο έργο δίνει πολλά αρκεί να μπορείς να καταλάβεις τι θέλει να σου περάσει!!και πιστέψτε με δίνει πάρα πολλά!!!! Είπαμε, δεν είναι για όλους!!! Δεν είναι μια κοινή κλασική παράσταση! Προτείνω ανεπιφύλακτα! Μπράβο σε ολους!