Οι κριτικές του κοινού

Γκέμμα

Κοινωνικό του Δημήτρη Λιαντίνη
Διαρκεια : 105 '

Σκηνοθ.:Π. Αγγελόπουλος
Ερμηνεύουν: Ν. Καλογερόπουλος, Β. Μαραγκάκη, Αλ. Ζαχαροπούλου, Κ. Ζημιανίτης. Σκην.: Γ. Ζημιανίτης. Κοστ.: Λ. Δεριζιώτη. Μουσ.: Έρ. Σωτηροπούλου.

Πληροφορίες Πληροφορίες για τη παράσταση

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

 • NEΛΛΗ πριν από 2 μήνες

  5 αστεράκΑ χθες βράδυ,είδαμε την τελευταία παράσταση της ΓΚΕΜΜΑ,Η πιο αξιόλογη παράσταση που έχω δει τα τελευταία χρόνια.Είμαστε 5 φίλοι όλοι κατενθουσιασμένοιΑΝΑΤΑΣΗ ΨΥΧΗΣ.Ευχαριστουμε το σκηνοθέτη για την εξαιρετική σκηνοθεσία. Υψηλού επιπέδου.

 • Ελένη Πολλάκη πριν από 3 μήνες

  4 αστεράκΑ Μια παράσταση που δεν είναι για όλους. Μια παράσταση για μυημένους και γι' αυτούς που πρόκειται να μυηθούν στη φιλοσοφική αναζήτηση του θανάτου, δηλαδή της ζωής. Στο έργο του Λιαντίνη, βρίσκεις έναν αέναο δάσκαλο που σε καθοδηγεί στα φιλοσοφικά μονοπάτια ξανά και ξανά. Πάρα πολύ δύσκολη η μεταφορά του Γκέμμα στη θεατρική σκηνή, γι' αυτό και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Ποίηση, φιλοσοφία, τραγωδία. Ελπίζουμε το έργο να ανέβει και στο φυσικό του χώρο: σε ένα αρχαίο θέατρο.

 • Billys πριν από 3 μήνες

  4 αστεράκΑ Πολύ ενδιαφέρουσα απόδοση ενός φιλοσοφικού κειμένου γεμάτου νοήματα που δύσκολα αποδίδονται σε μία θεατρική σκηνή. Εσείς τα καταφέρατε.

 • ΝΙΝΕΤΑ πριν από 3 μήνες

  5 αστεράκΑ Η ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΓΚΕΜΜΑ Η ΠΙΟ ΑΞΙΌΛΟΓΗ ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΈΧΩ ΔΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΧΡΟΝΙΑ.
  ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ..ΟΠΟΙΟς ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΧΑΝΕΙ.

 • ΣΟΦΙΑ Κ. πριν από 3 μήνες

  0,5 αστεράκΑ Προσυπογράφω την παράγραφο του Χ.Μ. (πριν 2 μέρες)
  "Η διασκευή έπρεπε να είναι ένα νέο έργο που να δίνει συνολικά την φιλοσοφική θεωρία του Λιαντίνη για τον θεό, την ζωή, τον έρωτα, τον θάνατο και όχι μια εγκυκλοπαιδική απαρίθμηση προσώπων και θεωριών, που προβάλλονται αποσπασματικά και ανολοκλήρωτα, με τρόπο ακαδημαϊκό και δασκαλίστικο."
  Κρίμα!
  (Κάπως σώζεται μόνο από κάποια σκηνικά εφφέ).

 • Γιώργος πριν από 3 μήνες

  2 αστεράκΑ Σχεδόν πλήρεις η αποτυχία της θεατρικής μεταφοράς του φιλοσοφικού έργου του Λιαντίνη!
  Η προσπάθεια ήταν πολύ δύσκολη και δυστυχώς αποτυχημένη.
  Όχι εντελώς άχρηστο, το έσωζε κάπως το δεύτερο μέρος, αλλά περίμενα πολύ περισσότερα!
  Ο δε Καλογερόπουλος, δεν μου άρεσε καθόλου!

 • Αφροδίτη & Αγγελική πριν από 3 μήνες

  Ο απόλυτος μηδενισμός!!! Συνδυασμός διαστρέβλωσης κ πλάνης.. Είναι επικίνδυνο έργο διότι κάνει διασπορά της παγκόσμιας πλάνης! Οι συντελεστές όλοι φέρουν ευθύνη για αυτό, κ για εμάς ήταν μεγάλη απογοήτευση καθώς θαυμάζαμε πολύ τον Νίκο Καλογερόπουλο, θέλαμε πολύ να τον δούμε να επιστρεφει στις αθηναϊκές σκηνές κ απογοητευτήκαμε πολύ κ από αυτόν!Αποχωρησαμε πριν το τέλος..Δεν αντέχαμε να δούμε άλλο..Κι όχι φυσικά γιατί δεν αντέχαμε την "αλήθεια" αλλά διότι το έργο ήταν γεμάτο νοητικές στρεβλωσεις. Κρίμα.....

 • Χ.Μ. πριν από 3 μήνες

  3 αστεράκΑ Συνολικά, το στήσιμο της παράστασης ήταν μεν πολύ καλό -ηθοποιοί, μουσική, κινησιολογία, video- αλλά η μεταφορά στη θεατρική σκηνή ενός φιλοσοφικού έργου που είναι για να αναγιγνώσκεται και να αποτελεί αφετηρία συζήτησης και όχι για να διαδραματίζεται επί σκηνής, δίνει την εντύπωση σχολικού εγχειρήματος. Η διασκευή έπρεπε να είναι ένα νέο έργο που να δίνει συνολικά την φιλοσοφική θεωρία του Λιαντίνη για τον θεό, την ζωή, τον έρωτα, τον θάνατο και όχι μια εγκυκλοπαιδική απαρίθμηση προσώπων και θεωριών, που προβάλλονται αποσπασματικά και ανολοκλήρωτα, με τρόπο ακαδημαϊκό και δασκαλίστικο.

 • Evi πριν από 3 μήνες

  0,5 αστεράκΑ Χάλια - δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω ποσό πολύ βαρέθηκα κ έφυγα στο πρώτο μισάωρο τελικά ..

 • Νικόλαος Κοσμάς πριν από 3 μήνες

  4,5 αστεράκΑ Αυτή η παράσταση με την εξαιρετική σκηνοθεσία και την απόδοση των ηθοποιών καταφέρνει να περνάει τα, δύσκολα ομολογουμένως, νοήματα του ιδιαίτερου κειμένου χωρίς να κουράζει. Την ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα.

 • Αναστάσιος Αναστασίου πριν από 3 μήνες

  5 αστεράκΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ!!!!!!!

 • Γιούλα Γ. πριν από 3 μήνες

  4,5 αστεράκΑ Αξίζει να το δει κανείς γιατί από αυτή την πάλη στην ψυχή του Λιαντίνη προκύπτουν μεγάλες αλήθειες της ζωής

 • ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ πριν από 3 μήνες

  5 αστεράκΑ Ορεκτικό για τους νέους,εκχύλισμα για τους προχωρημένους.ΙΣΩΣ πρέπει να δείξουμε ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ στην απουσία αναφοράς στο κεφαλαιώδες ζήτημα της αβυσσαλέας διαφοράς μεταξύ Ελληνικής και χριστιανικής σκέψης.Ο Νικόλας δεν χρειαζόταν να προσπαθήσει πολύ γιατί απλά ήταν ο ΕΑΥΤΟΣ του.Χρειαζόμαστε και άλλες παραστάσεις που δίνουν τροφή στην Ελληνική σκέψη.

 • Γιώργος Παυλής πριν από 3 μήνες

  Μακριά και αλάργα!
  Τραγικό από κάθε άποψη!

 • Theodoros πριν από 3 μήνες

  5 αστεράκΑ Εύγε!

 • Νίκος Λουκαΐδης πριν από 3 μήνες

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική παράσταση που κανείς δεν πρέπει να χάσει. Το απόσταγμα της διδασκαλίας του Λιαντίνη σε εξαιρετική σκηνοθεσία. Ο Καλογεροπουλος στα καλύτερά του!! Έργο ζωής πάνω στα πιο δύσκολα ερωτήματα που ταλανίζουν τον άνθρωπο.

 • NAT.KAT. πριν από 3 μήνες

  5 αστεράκΑ ΓΚΕΜΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΚΕΜΜΑ.ΜΙΑ ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ.ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΣ
  ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΣ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.ΤΗ ΕΧΩ ΔΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ.ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΜΗ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ.
  ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΕΛΟΣ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

 • ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ πριν από 3 μήνες

  5 αστεράκΑ ΕΧΩ ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ''ΓΚΕΜΜΑ'' ΤΟΥ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΥ...ΠΗΓΑ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

 • Σταυρουλα πριν από 6 μήνες

  5 αστεράκΑ Από τις λίγες παραστάσεις που με ικανοποίησαν και θα ήθελα να υπάρξουν και άλλες το ίδιου περιεχομενου.

 • George πριν από 6 μήνες

  0,5 αστεράκΑ κρίμα..