Οι κριτικές του κοινού

Το αγκάθι της ακακίας

Σκηνική Σύνθεση του Φίλιππου Ζαρφειάδη
Διαρκεια : 80 '


Ερμηνεύουν: Μ. Δήμα. Φ. Ζαρφειάδης, Μ. Παντελάκη. Μουσικός επί σκηνής: Θ. Αντωνόπουλος (κρουστά).

Πληροφορίες Πληροφορίες για τη παράσταση

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

 • Ξανθούλα πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Πολύ δυνατή παράσταση! Δύσκολο και σκληρό το θέμα που παρουσίασαν τα παιδιά. Ο ήχος των τυμπάνων και οι περιγραφές με μετέφεραν στο άγονο χώμα της Αφρικής, στις σκηνές των νομάδων και στην σκληρή τους πραγματικότητα. Εξαιρετικές ερμηνείες και φοβερή πλαστικότητα στις κινήσεις. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την τόλμη τους ν' αγγίξουν ένα θέμα τόσο απάνθρωπο για τη γυναίκα.

 • Γεώργιος Στ. πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική προσέγγιση και ερμηνεία σε ένα σκληρό θέμα

 • Στεφανία Ε. πριν από 2 χρόνια

  Εξαιρετική παράσταση! Τρεις νέοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Τα κρουστά δένουν αρμονικά και δημιουργούν όμορφες εικόνες. Πρωτότυπο και δύσκολο το θέμα της παράστασης σε μια προσέγγιση που σε αγγίζει χωρίς όμως να σε βαραίνει. Πολύ καλή η σκηνοθεσία και όλες οι ερμηνείες! Αξίζει να την δείτε!

 • Θέμης Τσαγκαλάς πριν από 2 χρόνια

  Η παράσταση ήταν εξαιρετική. Ένα πολύ "δύσκολο" θέμα, που όμως προσεγγίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για τη δουλειά και τη φρεσκάδα τους.

 • Πάνος πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Πρόκειται για μία θεατρική παράσταση που σε καθηλώνει. Υποβλητικός ο Αντωνόπουλος με τα κρουστά και τη μουσική του, έξοχη η Παντελάκη στην ερμηνεία της, εξαιρετικός ο Ζαρφειάδης που διαπρέπει τόσο ως ηθοποιός όσο και ως συγγραφέας και σκηνοθέτης. Θερμά συγχαρητήρια και στα τρία νέα παιδιά, που μας παρουσίασαν μία τέτοια καταπληκτική δουλειά, με όρεξη και μεράκι. Μην τη χάσετε!

 • Emily Franses πριν από 2 χρόνια

  Ο Φίλιππος Ζαρφειάδης γράφει παίζει και σκηνοθετεί μία παράσταση που συγκινεί και προβληματίζει.Πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που σχετίζονται με την βίαιη πρακτική της κλειτοριδεκτομής.Δίπλα του η Μαρίνα Παντελάκη ερμηνεύει με δυναμισμό και ευαισθησία τις ιστορίες των κοριτσιών. Την παράσταση ντύνει επιβλητικά ο Θωμας Αντωνόπουλος με ήχους κρουστών.Την προτείνω ανεπιφύλακτα.Μια δραματοποιημένη καταγγελία που θα σας κάνει να δακρύσετε,στον όμορφο χώρο του θεάτρου Άβατον.Μπράβο!

 • Κατερινα πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Αξιόλογη παράσταση με πολύ δυνατές ερμηνείες και με συνοδεία κρουστών ήχων που πραγματικά σου μεταδίδουν το συναίσθημα και την αγωνία των γυναικών που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων . Αξίζει να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτών των παιδιών που τολμούν και αγγίζουν ένα θέμα που δεν αφορά τον μέσο έλληνα και την μέση ελληνίδα αλλά μας αγγίζει όλους !

 • Λάζαρος Λαζαρίδης πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Μου σύστησαν την παράσταση ως κάτι το ξεχωριστό. Και είχαν δίκιο! Δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής για 80 λεπτά. Καθηλωτικοί. Καταιγιστική ροή, εξαιρετικές ερμηνείες, σκηνοθεσία ευρηματική. Ο Ζαρφειαδης γράφει, σκηνοθετεί και παίζει σε ένα έργο γεμάτο μηνύματα για τις ανθρώπινες σχέσεις, τις διαφορετικές κουλτουρες, την αγάπη και τον πόνο. Έφυγα συγκλονισμένος. Συγχαρητήρια στην Μαρίνα Παντελάκη, που ανέδειξε όλες τις λεπτές πτυχές του έργου. Νέα παιδιά. Φρεσκάδα, μεράκι, αγάπη για το θέατρο ως αγωγή ψυχής. Μπράβο!

 • Marinos πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Δυνατές ερμηνείες, σε ένα ακόμα πιο δυνατό θέμα! Μην το χάσετε

 • Κίρκη πριν από 2 χρόνια

  Εξαιρετική παράσταση χωρίς φλυαρίες με ένα θέμα σπάνιο αλλά επίκαιρο και συγκλονιστικό. Η σκληρότητα, η θέση της γυναίκας στις διάφορες κοινωνίες, τα βάρβαρα έθιμα και ήθη που τραυματίζουν για πάντα σώμα και ψυχή. Πολύ καλές ερμηνείες, πολλοί συμβολισμοί και μουσική που πλαισιώνει άρτια την προσπάθεια των ηθοποιών.

 • Κίρκη πριν από 2 χρόνια

  Εξαιρετική παράσταση χωρίς φλυαρίες με ένα θέμα σπάνιο αλλά επίκαιρο και συγκλονιστικό. Η σκληρότητα, η θέση της γυναίκας στις διάφορες κοινωνίες, τα βάρβαρα έθιμα και ήθη που τραυματίζουν για πάντα σώμα και ψυχή. Πολύ καλές ερμηνείες, πολλοί συμβολισμοί και μουσική που πλαισιώνει άρτια την προσπάθεια των ηθοποιών.

 • Μαριλένα Μαυρομάτη πριν από 2 χρόνια

  4,5 αστεράκΑ Μια καλοδουλεμένη παράσταση που αξίζει κανείς να δει. Είχα επιφυλάξεις τόσο για το θέμα, όσο και για το γεγονός ότι πρόκειται για πρωτότυπο κείμενο. Η παράσταση όμως σε καθηλώνει. Σε συγκινεί, χωρίς να ζητάει τον οίκτο σου. Φέρνει μπροστά σου τις γυναίκες που η βίαιη αυτή πρακτική τις σημάδεψε για πάντα, και τις κάνει μάνα, αδερφή, κόρη σου. Οι ερμηνείες είναι συγκλονιστικές. Τα ζωντανά κρουστά σε ανατριχιάζουν. Το κείμενοείναι άρτιο και καταπιάνεται με όλες τις πλευρές του ζητήματος.

 • Άρης πριν από 2 χρόνια

  4,5 αστεράκΑ μια παράσταση πραγματικά με ένα θέμα που δεν το έχουμε ξαναδεί. Η παράσταση δοσμένη με λιτό τρόπο και αφαιρετική ματιά, συγκλονίζει μέσα από αληθινές μαρτυρίες κοριτσιών που "δίνουν" την φωνή τους στους πολύ καλούς ηθοποιούς Φίλιππο Ζαρφειάδη και Μαρίνα Παντελάκη και μας συγκλόνισαν ειδικά στο δεύτερο μισό του έργου που κορυφώνονται οι φωνές αυτές.Μπράβο στα νέα αυτά παιδιά που τολμούν και καταπιάνονται με τέτοια θέματα και μας κάνουν να σκεφτούμε τι προεκτάσεις μπορεί να έχει μια τέτοια πρακτική και άλλες τέτοιου είδους.Στα συν η ζωντανή μουσική κρουστών και οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί.

 • ΧΡΥΣΑ πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!!!ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΣΚΛΗΡΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΜΑ ΤΟΣΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΑ ΔΟΣΜΕΝΟ. ΑΡΤΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΕΙΜΕΝΟ , ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ...ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ.ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΗ, ΤΗΣ κ.ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ , ΜΕ ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΓΙΞΕ ΒΑΘΙΑ..ΑΞΙΖΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

 • Κατερίνα Κ πριν από 2 χρόνια

  Άρτια παράσταση, με αξιόλογους συντελεστές και εξαιρετικό κείμενο.

 • Δημήτρης πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Μια ιδιαίτερη παράσταση, που ενώ θεωρείς ότι δεν σε αφορά, σε καθηλώνει.