Οι κριτικές του κοινού

Ψέματα

Κοινωνικό του Κώστα Δίγκα
Διαρκεια : 70 '

Σκηνοθ.:Κ. Δίγκας
Ερμηνεύουν: Κ. Δίγκας, Μ. Βουδούρη.

Πληροφορίες Πληροφορίες για τη παράσταση

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

 • ΔΑΝΑΗ Π. πριν από 3 χρόνια

  2,5 αστεράκΑ Η παράσταση βγαλμένη από την πραγματικότητα, άκρως ρεαλιστική μας υπενθυμίζει πόσο δύσκολη μπορούμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι μια σχέση ενώ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Η ποιότητα της επικοινωνίας είναι καθοριστική για την προσωπική μας ζωή, είναι ο θεμέλιος λίθος για μια σχέση ζωής. Μέσα στο ζευγάρι η αποτελεσματική επικοινωνία αφορά το πως μιλάμε, τον τρόπο που ακούμε τους άλλους και τέλος αλλά εξ ίσου σημαντικό τη γλώσσα του σώματος. Ο εγωισμός και η ζήλεια έχει την ιδιότητα να πυροδοτεί εντάσεις, να προσβάλλει, να μειώνει και μερικές φορές να ισοπεδώνει όπως ο Μιχάλης αποκαλώντας την ‘‘κοριτσάκι μου’’ τόσες φορές και με τέτοιο τρόπο, δυσάρεστο και υποτιμητικό μόνο στο άκουσμά του. Έδειχνε να μην ακούει τον άλλο παρά μόνο τον εαυτό του. Εστίαζε στη δική του εκδοχή της αλήθειας άκαμπτα και οποιαδήποτε άλλη εκδοχή αποτελούσε δικαιολογία ή απάτη. Κι έτσι δημιουργούνται οι παρεξηγήσεις, οι ασάφειες, οι αλληλοκατηγορίες. Βιαζόμαστε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, το όποιο προφανές για μας συμπέρασμα, με κατάληξη να χάνουμε ποιοτικό χρόνο αν όχι πραγματικό με τον άνθρωπό μας. Στη προκειμένη έχασαν 3 χρόνια κοινής ζωής με σημαντικές στιγμές χαμένες όπως η γέννηση του παιδιού τους. Ο εγωισμός κάμπτεται συνήθως μετά από δικά μας λάθη, μετά από απώλειες που πονάνε και δεν αναπληρώνονται. Μόνο αν συνειδητοποιήσει κανείς τις συνέπειες που προκαλεί και κάνει έναν εσωτερικό απολογισμό τότε είναι πιο εφικτό να κάνει την αυτοκριτική του και να παρέμβει συνειδητά για να κερδίσει η αγάπη. Έτσι είναι ευκαιρία να ξανασυστηθούμε με τον εαυτό μας και να κάνουμε μια νέα αρχή με τον άνθρωπο της ζωής μας! Συγχαρητήρια στα μηνύματα που μας πέρασε ο κ.Δίγκας, συγχαρητήρια στο υποκριτικό ταλέντο της κ.Βουδούρη! Αν για κάποιους το έργο περιείχε υπερβολή, ας αναλογιστούν πως στη πραγματική ζωή συμβαίνουν ακόμα χειρότερα!

 • ΜΑΙΡΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ πριν από 3 χρόνια

  5 αστεράκΑ Τα 'ψέματα' είναι τελικά μεγάλες ΑΛΗΘΕΙΕΣ της ζωής , δοσμένες με εξαιρετική, καθηλωτική ερμηνεία .

 • Χαρά πριν από 3 χρόνια

  1 αστεράκΑ Οι ερμηνείες απογοητευτικές (ειδικά στη σκηνή με το φιλί...), ιδιαίτερα της Αγγελικής, πολύ ψυχρή σαν ηθοποιός. Η παράσταση δεν περνά κάποιο ουσιαστικό μήνυμα στο θεατή, ούτε τον καθηλώνει. Τον αφήνει αδιάφορο μετά το τέλος. Ο οπερατέρ παντελώς άσχετος (όταν έσβηναν τα φώτα από τον προτζέκτορα φαινόταν το λογότυπο της κατασκευαστικής εταιρίας). Παρόλα αυτά τα σκηνικά ήταν αρκετά ωραία, ο χώρος έμοιαζε πράγματι με παλαιοπωλείο. Δε θα το πρότεινα.

 • Μαίρη Θεοφανοπούλου πριν από 3 χρόνια

  5 αστεράκΑ Ίσως το πιο αληθινό θεατρικό έργο που εχω δει και εχω δει πάρα πολλά! Με άγγιξε, με προβλημάτισε, με έφερε πολλές φορές στην θέση και των δύο πρωταγωνιστών! Ενα απλό αλλά ταυτόχρονα τόσο βαθύ έργο!
  Συγχαρητήρια στον κ.Δίγκα για τη συγγραφή, την σκηνοθεσία και την υποκριτική του!!!!!
  Συγχαρητήρια και στην συμπρωταγωνίστριά του την κ.Βουδούρη, επίσης!
  Ένα έργο που όσες φορές και να το ξαναέβλεπα είμαι σίγουρη πως όλο και κάτι ακόμα θα ανακάλυπτα μέσα του για τις σχέσεις των δύο φύλων!
  Ο χώρος του "Τσάι στη Σαχάρα" είναι ζεστός, φιλικός με με πολύ ωραίες μουσικές επιλογές πριν την έναρξη της παράστασης και στο διάλειμμα!

 • dfgfdh πριν από 3 χρόνια

  KAkh

 • dfgfdh πριν από 3 χρόνια

  0,5 αστεράκΑ

 • Kώστας πριν από 3 χρόνια

  Παράσταση για 2 ! Καλό είναι να πάτε με το ταίρι σας. Σίγουρα η παράσταση θα σας φέρει πιο κοντά. Παράσταση με άρωμα γυναίκας, και υπαιτιότητα άνδρα. Μια παράσταση, μια αλήθεια, ένα νόημα. Πυρ, γυνή και θάλασσα. Θα τα δείτε όλα.

 • Κυριάκος πριν από 4 χρόνια

  5 αστεράκΑ Μια εξαιρετική παράσταση, γεμάτη αλήθειες για τη ζωή που αφήνουμε να χαθεί όταν αναζητάμε το ψέμα σε κάθε όμορφη στιγμή. Πολύ καλή γραφή με ρυθμό και ανατροπές. Υπέροχες ερμηνείες. Καταπληκτική ατμόσφαιρα.

 • ZOE πριν από 4 χρόνια

  4,5 αστεράκΑ Πολύ δυνατή παράσταση και αληθινή!!

 • Μαρία πριν από 4 χρόνια

  4 αστεράκΑ Οι ηθοποιοί πάρα πολύ καλοί, μπορούσαν και άλλαζαν τον τρόπο παιξίματός τους μέσα σε δευτερόλεπτα, από ήρεμοι τη μια στιγμή σε ένταση την επόμενη στιγμή και πάλι μετά ήρεμοι. Απίστευτοι! Το σενάρια αρκετά καλό. (Μόνο να πω πως η αφίσα της παράστασης την αδικεί πάρα πολύ, την κάνει να φαίνεται λίγο δεύτερη ενώ δεν είναι.)

 • ΛΕΩΝΙΔΑΣ πριν από 4 χρόνια

  5 αστεράκΑ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ " ΓΕΜΙΣΕ " ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!! ΟΙ 2 ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ !! ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ¨" ΖΕΣΤΟΙ" ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ.

 • Αγγέλα πριν από 4 χρόνια

  5 αστεράκΑ Είδα χτες την παράσταση παρασυρόμενη από μια φίλη που θα την έβλεπε για δεύτερη φορά! Είχε δίκιο. Μιλούσαμε μετά γι αυτό που είδαμε μέχρι αργά τη νύχτα... Ο μόνος χαρακτηρισμός που θα μπορούσα να δώσω για αυτήν είναι με μία λέξη . Αριστούργημα. Θα αιτιολογήσω αυτήν την τόσο σημαντική λέξη που χρησιμοποιώ. Είμαι θεατρόφιλη και έχω δει άπειρες παραστάσεις . Αμερικάνικο παίξιμο όμως στο θέατρο από Έλληνες ηθοποιούς είναι κάτι που σπάνια βλέπω.
  Υποκριτική δεξιοτεχνία υψηλών προδιαγραφών στις ερμηνείες του Κώστα Δίγκα και Μαρίας Βουδούρη. Η υποκριτική αμεσότητά και η αληθοφάνειά τους με καθήλωσε. Συγκλονιστικές ερμηνείες!
  Παρακολούθησα μια παράσταση που σε κάνει να νιώθεις πως είσαι μέρος της υπόθεσης. Πως ζεις αυτό που βλέπεις. Πώς το βιώνεις.
  Στο έργο τώρα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κείμενο του Κώστα Δίγκα που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τα σπουδαία έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Θα μπορούσε να παίζεται σε οποιαδήποτε σκηνή του κόσμου. Παρόλα αυτά είναι και δικό μας. Μιλάει στον Έλληνα. Είμαι εγώ η πρωταγωνίστρια. Είναι ο διπλανός μου ο πρωταγωνιστής. Μιλάει στην καρδιά μας. Οι πολλές ανατροπές σε κάνουν να είσαι συνεχώς σε επιφυλακή με μεγάλη αγωνία να δεις πως θα είναι η κατάληξη αυτής της σχέσης. Αυτής της αιώνιας σύγκρουσης των φύλων. Τι πάθος ανεξέλεγκτο... Και όταν δυστυχώς τελειώνει θες να δεις κι άλλο. Εκεί είναι και η μόνη απογοήτευση που ένοιωσα. Που δεν είχε κι άλλο… Έκλαψα. Είναι η παράσταση που θα έβλεπα ξανά και ξανά. Αυτό είναι το θέατρο! Ένα τεράστιο μπράβο κύριε Δίγκα και κυρία Βουδούρη!!! Είστε συγκλονιστικά υπέροχοι!!!

 • Δωρα πριν από 4 χρόνια

  3,5 αστεράκΑ παρακολουθησα την παρασταση την Τεταρτη (28/10) εξαιτιας μιας φιλης. Ομολογω οτι ξεπερασε καθε προσδοκια μου. Με συγκινησε γιατι ηταν ολα αυθεντικα και αληθινα. Το κειμενο του κ. Διγκα δεν το λες αριστουργηματικο αλλα ηταν εξυπνο, ευαισθητο και πολυ προσεγμενο. Οι ερμηνειες και των δυο ηθοποιων ηταν αψογες κατι που ως ενα βαθμο περιμενα απο τον κ. Διγκα μιας που εχει δωσει τα διαπιστευτηρια του και καθως ηταν και ο συγγραφεας θα επαιζε με την ψυχη του. Με εντυπωσιασε η κ. Βουδουρη που την εβλεπα πρωτη φορα ποσο σωστα τεχνικα τοποθετηθηκε απεναντι στο ρολο και ταυτοχρονα ποσο συναισθηματικα τον "ντυθηκε". Θερμα συγχαρητηρια και στους δυο. Θα ηταν παραλειψη να μην αναφερω και τον χωρο ο οποιος επειδη ακριβως δεν ειναι ενα παραδοσιακο θεατρο προσφερει ζεστασια και ατμοσφαιρα κατι το οποιο προσμετραται στα θετικα της παραστασης. Οσοι λοιπον δεν επιθυμειτε να παρακολουθησετε μια ακομα υπερπαραγωγη με φανταχτερα σκηνικα και διεκπεραιωτικες ερμηνειες σπευσατε. Μεσα στην τρελα της εποχης μας θα ξαναθυμηθειτε οτι ειμαστε ανθρωποι και κανουμε ονειρα......

 • Κατερινα πριν από 4 χρόνια

  5 αστεράκΑ Σήμερα είδα μια υπέροχη παράσταση!!Καταπληκτικό κείμενο,ωραία σκηνοθεσία και όμορφες ερμηνείες!!Την συστήνω ανεπιφύλακτα!!Ένα μπράβο σε όλους και ειδικά στον Κώστα Διγκα που είχε τριπλό ρολο!ψΣυγγραφεας,σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής!!

 • Βασίλης πριν από 4 χρόνια

  5 αστεράκΑ Επελεξα το εργο από τον τιτλο και το θεμα του. Ήθελα επίσης να δω και τον κ. Δίγκα που δεν έτυχε ποτέ να τον δω στην σκηνή. Δεν περίμενα πως θα με ξαφνιαζε τοσο. Η κ. Βουδουρη επίσης καταπληκτικη! Γέλασα αλλα και δάκρυσα! Ίσως η καλύτερη παράσταση που εχω δει τα τελευταια χρονια. Συγκλονιστικη!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!!!

 • ΚΥΡΙΑΚΗ πριν από 4 χρόνια

  5 αστεράκΑ Μια παράσταση με θέματα που προκαλούν συγκίνηση.Τέτοιες ερμηνείες θέλουμε να βλέπυμε. Πολλά συγχαρητήρια.

 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ -ΗΘΟΠΟΙΟΣ- ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ πριν από 4 χρόνια

  5 αστεράκΑ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΩ ΔΕΙ... ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ.... Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΓΚΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕ Σ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ... ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ... ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΘΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥΣ.... ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΩΣΤΑ ΔΙΓΚΑ ΣΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ... ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ.

 • ΛΙΝΑ ΣΑΦΗ πριν από 4 χρόνια

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!!!!!ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 2 ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΙΓΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ!!!

 • Panos K πριν από 4 χρόνια

  5 αστεράκΑ Ένα "ψέμα" που όμως αποκαλύπτει τις πιο συγκλονιστικές αλήθειες της ζωής. Πραγματικά απόλαυσα μία παράσταση με εξαίσιες ερμηνείες και ένα κείμενο που με συγκίνησε αφάνταστα. Το κείμενο αναφέρεται στην κρίση των σχέσεων, στην σύγκρουση, στον χωρισμό. Καταστάσεις που όλοι λίγο πολύ έχουμε βιώσει. Παρ`όλα αυτά, το έργο μου έδωσε την ευκαιρία να σκεφθώ, να προβληματιστώ και γιατί όχι να δω την ζωή μέσα απο μια νέα ματιά. Αυτό δηλαδή που θα πρέπει να κάνει το θέατρο αλλά και οι τέχνες γενικότερα. Πολλά συγχαρητήρια στον Κώστα Δίγκα και την Μαρία Βουδούρη για το θάρρος τους και το συναίσθημα που κατέθεσαν στο παίξιμό τους.

 • Τσανικλιδου Ελενη πριν από 4 χρόνια

  5 αστεράκΑ Ένα δυνατό Έργο ..υπέροχες ερμηνείες και από τους 2 ηθοποιούς!
  Συγχαρητήρια!!
  Μια παράσταση που αξίζει να δείτε!!