Χώρος 2510

Παραστάσεις

Berlin the musical

της Ναταλίας Ηλία
 • Μουσικοθεατρική
 • Διάρκεια: 90 '
 • Σκηνοθ.: Ν. Ηλία

Οι “Ε.ΠΑ.Φ.Η”, με αρωγό τη ζωντανή μουσική, τα τραγούδια και τους στίχους, διηγούνται την ιστορία μιας ομάδας καλλιτεχνών με φόντο την κοινωνικοπολιτική αναταραχή και το τείχος του Βερολίνου στην Γερμανία του 1960. Οι καλλιτέχνες του ιστορικού καμπαρέ Berlin στο Ανατολικό Βερολίνο, προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην ζοφερή πραγματικότητα που δημιούργησε το τείχος και χώρισε οικογένειες, φίλους, συντρόφους. Με μόνο τους στόχο την ελευθερία οργανώνουν αποδράσεις και συμμετέχουν σε πορείες όσο οι σειρήνες του στρατού αντηχούν και ο αριθμός των δολοφονημένων κρατουμένων της Στάζι αυξάνεται. Θα καταφέρουν να δουν το τείχος να γκρεμίζεται; Και αν ναι, θα είναι ο κόσμος που ονειρεύονται τόσο ελεύθερος όσο νομίζουν;

Παραστάσεις: Κυρ. 6.30 μ.μ. Τιμές: € 10, 8.

Αναλυτικό πρόγραμμα (30/11 - 07/12)

Οι δύο γιοι

του Μπέρτολτ Μπρεχτ
 • Δράμα
 • Διάρκεια: 75 '
 • Σκηνοθ.: Αν. Ζαφείρης

Το 1945 λίγο πριν την πτώση του ναζισμού σε ένα αγρόκτημα, μερικά χιλιόμετρα από το Βερολίνο, ζει μια χήρα μητέρα μαζί με την κόρη της, μέλος της Ναζιστικής Νεολαίας. Ο γιος της υπηρετεί στα SS, στο ανατολικό μέτωπο. Στο αγρόκτημα εργάζονται 20 αιχμάλωτοι, σοβιετικοί κρατούμενοι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ένας από αυτούς όμως μοιάζει καταπληκτικά στον γιο της κι έτσι η μητέρα, παρότι στο παρελθόν ήταν και η ίδια στέλεχος του ναζιστικού κόμματος, αρχίζει, σιγά-σιγά, να βλέπει διαφορετικά τους «υπανθρώπους» για τους οποίους είχε ακούσει τρομερά πράγματα. Η επιστροφή όμως του γιου της, που θέλει να πάει στο Βερολίνο για την «τελική μάχη» επιταχύνει τις εξελίξεις. Ο γιος της θέλει να εκτελέσει τους 20 αιχμαλώτους και εκβιάζει τη μητέρα του προκειμένου να τον βοηθήσει. « Ο γιός σου ή αυτοί». Τι θα κάνει τελικά η μητέρα; Τι θα κάνει τελικά ο θεατής; Υπάρχει άραγε η δυνατότητα της ουδετερότητας ή της επιλογής σε ένα κόσμο παράλογης βίας και πολέμου; Ένα διαχρονικό έργο για την ανθρώπινη φύση, το κτήνος μέσα μας αλλά και το σύστημα που γεννάει το ναζισμό.

Παραστάσεις: Παρ., Σάβ. 9 μ.μ. Τιμές: € 12, 8. Πληροφορίες: 6987126366.

Αναλυτικό πρόγραμμα (30/11 - 07/12)

Κατερίνα Γώγου: Το γαμώτο που δεν έζησα

του Ανδρέα Ζαφείρη
 • Δράμα
 • Διάρκεια: 90 '
 • Σκηνοθ.: Αν. Ζαφείρης

Η παράσταση βασίζεται στη ζωή και το έργο της αντισυμβατικής ποιήτριας αλλά και την πυκνή, σε ιστορικό χρόνο, περίοδο που έζησε μία από τις σημαντικές δημιουργούς της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Η άγρια μοναδικότητα των στίχων της, η εκπληκτική της ενσυναίσθηση για τη ζωή στο αστικό τοπίο, η έμπρακτη αγάπη της για το διαφορετικό, το περιθώριο, τους κολασμένους, η αυτοκαταστροφική της διαδρομή -που λειτουργεί ως καθρέφτης μιας ολόκληρης κοινωνίας- την τοποθέτησαν κορυφαία του Χορού στην «Αγία Τριάδα των Εξαρχείων», (Σιδηρόπουλος, Άσιμος, Γώγου), αλλά και ισότιμη των Ελύτη, Ρίτσου και Σεφέρη σε αναγνωσιμότητα.

Παραστάσεις: Δευτ. 9 μ.μ. Τιμές: € 10, 8. Πληροφορίες: 6975535197, 6974150386.

 • Εως: 18/12
Αναλυτικό πρόγραμμα (30/11 - 07/12)

Νικόλας Άσιμος: Εγώ με τις ιδέες μου...

του Ανδρέα Ζαφείρη
 • Μουσικοθεατρική
 • Διάρκεια: 80 '
 • Σκηνοθ.: Αν. Ζαφείρης

Η ζωή, το έργο και οι ιδέες του μουσικού και ποιητή, «Αγίου των Εξαρχείων», που «δεν άντεξε την ταχύτητα του ήλιου μέσα του, και σαν άλλος Ίκαρος κάηκε πετώντας ψηλά», μας κληροδότησε όμως μερικούς από τους πιο ευαίσθητους αλλά και άγριους στίχους κοινωνικού περιεχομένου. Ο Νικόλας Άσιμος υπήρξε αντισυμβατικός, ανήσυχος και προφητικός. Δεν μπόρεσε παρόλα αυτά να τον χωρέσει η εποχή του. Έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του τον Μάρτιο του 1988.

Παραστάσεις: Τετ. 9 μ.μ. Τιμές: € 10, 8. Πληροφορίες: 6980384965, 6980841899.

Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα