Άλφα - Ληναίος-Φωτίου

Διεύθυνση:

Tηλ:

Παραστάσεις

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

3
του Τάσου Ιορδανίδη
 • Κοινωνικό
 • Διάρκεια: 90 '
 • Σκηνοθ.: Θ. Ματίκα

Το τραγούδι των Μπιτλς «I want to hold your hand» ενέπνευσε ένα έργο με πρωταγωνιστές του δύο «παράνομους» εραστές οι οποίοι αναζητούν διέξοδο στα προβλήματα των γάμων τους. To σκηνικό, ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Τα μόνα πρόσωπα, εκείνοι. Απέναντι αλλά και δίπλα. Μαζί αλλά και χωριστά. Μία γυναίκα και ένας άντρας που εμπλέκονται μαζί σε ένα συναισθηματικό και ψυχολογικό bras de fer. Είναι και οι δύο γονείς. Έχουν και οι δύο τα δίκια τους. Έχουν κάνει και οι δύο λάθη. Αυτό που ψάχνουν, όμως, τελικά, μέσα από τις συναντήσεις τους, είναι κάτι απλό: λίγη ουσιαστική συντροφικότητα.

Παραστάσεις: Παρ., Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 7 μ.μ. Τιμές: € 16, 12, 8.

Buy ticket from viva

Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι

της Δήμητρας Παπαδοπούλου
 • Μονόλογος
 • Διάρκεια: 70 '
 • Σκηνοθ.-μουσ.-φωτ.: Κ. Γάκης

Ήρωας της παράστασης είναι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Η καλοπληρωμένη δουλειά του, το καλό σπίτι και το ακριβό αυτοκίνητο είναι οι προϋποθέσεις της αναγνώρισης του ως «επιτυχημένου» μέλους της κοινωνίας. Οι μετανάστες και οι κακόφημες γειτονιές πλήττουν την αισθητική του. Όλα αυτά, όμως, προ κρίσης. Γιατί πλέον, εξαιτίας της, ζει τον χειρότερο εφιάλτη του μένοντας σε ένα υπόγειο στον Άγιο Παντελεήμονα χωρίς δουλειά και χωρίς τη συνοδεία του μέχρι πρότινος status του. Μοναδική του συντροφιά, τα τεράστια χρέη του και ένα βιβλίο που θα τον επηρεάσει καθοριστικά, όσο βασανίζεται από υπαρξιακά ερωτήματα: «Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

Παραστάσεις: Τετ. 9.30 μ.μ. Τιμές: € 15, 12.

 • Πρεμιέρα: 13/12
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Κοντά στις ράγες

της Άλκης Ζέη
 • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
 • Διάρκεια: 90 '
 • Σκηνοθ.: Γ. Τζαβάρας

Η δεκάχρονη Σάσα κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της τις ράγες που «οδηγούν» σε μια καινούργια ζωή. Το κορίτσι ναζητά απαντήσεις σε χιλιάδες ερωτήματα. Ποιος θα της λύσει τις απορίες; Μόνη της ελπίδα ο πατέρας της που είναι γιατρός και δε διακρίνει τους αρρώστους σε πλούσιους και φτωχούς, ούτε σε Ρώσους και Πολωνούς ή Εβραίους. Αλλά και ο δάσκαλός της, ο Φεγγάρης Φεγγάροβιτς, που την προετοιμάζει για την εισαγωγή της στο σχολείο. Η Σάσα, που μεγαλώνει στην τσαρική προεπαναστατική Ρωσία, θέλει να υψώσει το ανάστημά της στην αδικία. Παρακολουθεί όσα συμβαίνουν γύρω της και περιμένει με λαχτάρα και ενθουσιασμό την επερχόμενη μεγάλη αλλαγή.

Παραστάσεις: Σάβ. 3 μ.μ. Τιμές: € 12, 10. Ισχύουν ειδικές τιμές.

Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Ο Μεταξούλης

των Σταύρου Μιχαλακάκου, Γιάννη Πολίτη
 • Παραμύθι
 • Σκηνοθ.: Αν. Μακρής

Μια θεατρική παράσταση που μιλάει για το bullying, την αξία της φιλίας και της οικογένειας αλλά και την ανάγκη του να ακούμε τις φωνές και τα ταλέντα που έχουμε μέσα μας. Ο Μεταξούλης είναι ένας μικρός μεταξοσκώληκας που του αρέσει να πλέκει. Η αγάπη του για το πλέξιμο γίνεται αφορμή για να τον κοροϊδέψουν όλα τα παιδιά στο σχολείο. Όλα εκτός από την Ρούνα, την πασχαλίτσα, με την οποία ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι με σκοπό να βρουν τους γονείς του. Στο ταξίδι αυτό γνωρίζουν καινούργιους φίλους από τους οποίους μαθαίνουν πολλά. Ένα όμορφο ταξίδι με άφθονο χιούμορ, συγκινητικές στιγμές και πολλή καρδιά.

Παραστάσεις: Κυρ. 12 μ. Τιμές: € 12. Για περισσότερες πληροφορίες: 6989081030, 6976596286.

Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα