Οδηγός Θεάτρου

Φίλτρα οδηγού Θεάτρου

Παραστάσεις
Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος

Dettolμη και Γοητεία 

Κωμωδία
Ο Μάρκος Σεφερλής δίνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έθεσε ο κορονοϊός.

Δελφινάριο

Μέχρι 20/9
Dettolμη και Γοητεία

Έλα μια βόλτα… 

Μουσικοθεατρική
Ο Τ. Ζαχαράτος μας ξαναθυμίζει την εποχή των αναψυκτηρίων, με ένα σόου που περιλαβάνει μεταμορφώσεις, σχόλια για την εποχή του φόβου και την πιο αισιόδοξη ματιά για το μέλλον.

Άλσος

Μέχρι 27/9
Έλα μια βόλτα…

Ισμήνη 

Δραματοποιημένη Ποίηση
Στο πρόσωπο της Ισμήνης ο ποιητής δίνει ζωή σε μια ύπαρξη με όλες τις αντιθέσεις, τις αντιφάσεις και τις επιθυμίες που συνυπάρχουν σε κάθε άνθρωπο.

Θεατρική Λύση

Μέχρι 30/12
Ισμήνη

Κοσμογονία 

Σκηνική Σύνθεση
Οι μύθοι του Προμηθέα, του Κρόνου και του Δία συνομιλούν με τους μύθους των Κελτών, των Βίκινγκ, της Ευρυνόμης των Ρωμαίων κ.ά.

Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας

Από 20/9 Μέχρι 20/9
Κοσμογονία

Λυσιστράτη 

Κωμωδία
Όταν οι γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν την εξουσία και να βάλουν τέρμα στην… αντρική συνήθεια του πολέμου χρησιμοποιώντας τα κρυφά, αλλά πολύ ισχυρά όπλα τους, οι καταστάσεις γίνονται ανεξέλεγκτες.

Το Σχολείον «Ειρήνη Παππά»

Μέχρι 27/9
Λυσιστράτη

Με τις μέλισσες ή με τους λύκους 

Σκηνική Σύνθεση
Το έργο επιχειρεί τη σκηνική απόδοση της αγόρευσης του Θανάση Καμπαγιάννη στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτοντας τη δράση της από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Τριανόν

Από 19/9 Μέχρι 22/9
Πρεμιέρα: 19/9/2020
Με τις μέλισσες ή με τους λύκους

Μήδεια 

Τραγωδία
Μια ψυχαναλυτική προσέγγιση πάνω στην ευριπίδεια τραγωδία, σε μετάφραση Γ. Χειμωνά.

Μπάγκειον Ξενοδοχείο

Μέχρι 4/10
Μήδεια

Mute 

Performance
Ένα βωβό one-man-show αποτελεί το πρωτότυπο εγχείρημα του Γιώργου Χρυσοστόμου, που βασίζεται στο σωματικό θέατρο. Αφορά τους σύγχρονους ανθρώπους, που κοιτάζουν αλλά δεν βλέπουν πραγματικά.

Κηποθέατρο Παπάγου

Από 19/9 Μέχρι 19/9

Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Από 23/9 Μέχρι 23/9
Mute

Πέρσες 

Τραγωδία
Στο αντι-πολεμικό έργο οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι Αθηναίοι, αλλά οι αντίπαλοί τους, οι Πέρσες. Ο Αισχύλος περιγράφει την οδύνη τους, τη στιγμή που μαθαίνουν για τη συντριπτική ήττα του στρατού τους στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Το Σχολείον «Ειρήνη Παππά»

Μέχρι 4/10

Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

Από 22/9 Μέχρι 23/9
Πέρσες

Phrasis 

Performance
Η σχέση λόγου, σώματος και χώρου βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου έργου της χορογράφου που είναι εμπνευσμένο από παροιμίες, ρητά, ποιητικά μοτίβα, καθώς και εικαστικά έργα, γλυπτά και ζωγραφικές αναπαραστάσεις διαφορετικών εποχών.

Ολυμπιείον

Από 20/9 Μέχρι 20/9
Phrasis

Χορευτικά σόλι 

Χορός
Η ΕΛΣ παρουσιάζει μια σειρά από χορευτικά σόλο (διάρκειας 10 λεπτών) με την υπογραφή διακεκριμένων χορογράφων, τα οποία αποτελούν μια συνομιλία μεταξύ κίνησης και ακινησίας. Στις 19/9 & 20/9 παρουσιάζονται και τα 8 σόλο: Ο Γ. Νικολαΐδης χορογραφεί την Μ. Κώστογλου (19/9) και την Ελ. Στάμου (20/9). Ο Θ. Σολωμός χορογραφεί τον Γ. Γκάντσιο. Η Ιωάν. Πορτόλου χορογραφεί τους Φ. Διαμαντόπουλο, Ρ. Τσαντούρη. Ο Έλ. Ντιμρότσι χορεύει σε δική του χορογραφία. Ο Αγ. Αγαπιάδης χορογραφεί τον Στ. Κατωπόδη. Ο Χρ. Παπαδόπουλος χορογραφεί τον Γ. Κοτσιφάκη. Η Έλ. Κέκκου χορεύει σε δική της χορογραφία. Ο Κ. Ρήγος χορογραφεί τον Β. Μπίκο.

Μουσείο Ακρόπολης

Από 19/9 Μέχρι 20/9
Χορευτικά σόλι