Οδηγός Θεάτρου

Φίλτρα οδηγού Θεάτρου

Παραστάσεις
Ταύρος

Dissolving Localities: μία οπτικοακουστική περφόρμανς 

Performance
Είναι μια πλατφόρμα που συνδέει το αστικό τοπίο με την Performance συλλέγοντας εικόνες και ήχους από την καθημερινή ζωή των κατοίκων που τις μετατρέπει σε καλλιτεχνική δημιουργία. Το πρότζεκτ ξεκίνησε από την Ιερουσαλήμ όπου καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συνεργάστηκαν στη συλλογή οπτικοακουστικού υλικού από την πόλη, το οποίο μετά παρουσιάστηκε ως performance με ζωντανό mixing του υλικού αυτού.

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών-Παλιά Βιβλιοθήκη

Από 8/10 Μέχρι 8/10
Dissolving Localities: μία οπτικοακουστική περφόρμανς

Το ξύπνημα της μνήμης. Παιδιά-πρόσφυγες του ελληνικού εμφυλίου 

Σκηνική Σύνθεση
Τα πολλά πρόσωπα του ξεριζωμού, σε μια παράσταση που βασίζεται σε ιστορικά ντοκουμέντα και σε προσωπικές μαρτυρίες από το βιβλίο «Παιδιά του ελληνικού εμφυλίου. Πρόσφυγες και πολιτική της μνήμης» των Ρίκης βαν Μπούσχοτεν και Λόρινγκ Ντάνφορθ.

Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Μέχρι 15/10
Το ξύπνημα της μνήμης. Παιδιά-πρόσφυγες του ελληνικού εμφυλίου

Οδός 19, αριθμός 15 

Κοινωνικό
Βασίζεται στο αρχειακό υλικό του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και φωτίζει τον αγώνα επιβίωσης μίας εργάτριας της κλωστοϋφαντουργίας Μουταλάσκη, της Κλειώς Χατζηαλέξη, μίας από τις πολλές, πραγματικές και άγνωστες ηρωίδες του Μεσοπολέμου

Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Από 27/9 Μέχρι 30/9
Πρεμιέρα: 27/9/2018
Οδός 19, αριθμός 15

Προμηθέια 

Σκηνική Σύνθεση
Η πολυμεσική διασκευή του μύθου του Προμηθέα παρουσιάζεται από την γνωστή κολεκτίβα καλλιτεχνών στο πλαίσιο του ερευνητικού και καλλιτεχνικού προγράμματος «Αρχαίο Δράμα & Ψηφιακή Εποχή. Tragedy 2.0_Athens 2018»

Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»

Από 10/10 Μέχρι 12/10
Πρεμιέρα: 10/10/2018
Προμηθέια