Νέα

Χόρεψε στους ρυθμούς του Alvin Ailey

Από -

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την τελευταία επίσκεψη του Alvin Ailey American Dance Theater στην Αθήνα, κατά την οποία παρουσίασε και την πιο εμβληματική χορογραφία του ιδρυτή του «Revelations». Τώρα η διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα χορού μας προσκαλεί να δούμε από σήμερα το βράδυ σε online streaming στο κανάλι της στο YouTube την χορογραφία-υπογραφή της -κι όχι μόνο- καθώς θα ακολουθήσουν περισσότερες προβολές.

Η νεοϋορκέζικη ομάδα -31 χρόνια μετά τον θάνατο του- παραμένει πιστή στο όραμα του δημιουργού της Alvin Ailey, που εδραίωσε το έγχρωμο μπαλέτο στην αμερικανική κοινωνία του 60’ και μίλησε για το φυλετικό ζήτημα μέσα από μια χορευτική πανδαισία αφρικάνικου και μοντέρνου χορού με τη μουσική των θρύλων της τζαζ. Φέτος, συμπληρώνει 62 χρόνια πορείας, κρατώντας ζωντανή την αφροαμερικάνικη κληρονομιά και φέρνοντας όλους τους ανθρώπους πιο κοντά μέσα από την τέχνη του χορού. Όπως είχε πει κάποτε και ο Alvin Ailey «Ο χορός είναι για όλους. Πιστεύω ότι ο χορός προήλθε από τους ανθρώπους και θα ήταν καλό να επιστρέφει πάντα πίσω σε αυτούς».

Συντονιστείτε στο www.alvinailey.org/ailey-all-access για να ενημερώνεστε για τις online δράσεις του Alvin Ailey American Dance Theater.

iΠαρακολουθείστε το «Revelations» εδώ | Facebook: @AlvinAileyAmericanDanceTheater | Instagram: @alvinailey