Νέα

Τρεις παραστάσεις που ξεχώρισαν στη Μικρή Επίδαυρο έρχονται στο Θέατρο Πέτρας

Από -

γάλα, αίμα @Vasia Anagnostopoulou
γάλα, αίμα @Vasia Anagnostopoulou

Ο διαχρονικά εξωστρεφής χαρακτήρας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά μέσα από τη συνεργασία του με το Δήμο Πετρούπολης και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πετρούπολης, με την ένταξη των τριών πρωτότυπων έργων του κύκλου Contemporary Ancients στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας. Στη σκηνή «Μίνως Βολανάκης» θα παιχτούν οι τρεις παραστάσεις εμπνευσμένές από το αρχαίο δράμα, που αποτελούν αναθέσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και παρουσιάστηκαν στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου τον Ιούλιο με μεγάλη απήχηση, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο για φέτος τον νέο αυτό κύκλο που άνοιξε το Φεστιβάλ.

Η παράσταση «γάλα, αίμα» της Αλεξάνδρας Κ* που θα παιχτεί στις 23/9 υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννου Περλέγκα, μας ταξιδεύει σε ένα ελληνικό επαρχιακό χωριό κατά τα τέλη της δεκαετίας του '50. Πρωταγωνίστρια είναι μία καταπιεσμένη κόρη-σύζυγος-μητέρα, η Ξένη, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τα κακόβουλα σχόλια των συγχωριανών της μετά την εγκατάλειψή της για άλλη γυναίκα από τον άντρα της. Το έργο που εμπνέεται από το μύθο της Μήδειας, συνομιλεί με το σήμερα και διεγείρει προβληματισμούς για την κοινωνική θέση της γυναίκας και για το ποιος και πώς την καθορίζει.

Κρεουργία @Patroklos Skafidas
Κρεουργία @Patroklos Skafidas

Η «Κρεουργία» του Γιάννη Μαυριτσάκη σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σκεύα δανείζεται τους βακχικούς ήρωες του Ευριπίδη και πλάθει μία εικονική πραγματικότητα. Στην παράσταση που ανεβαίνει στις 25/9 θα δούμε αν και κατά πόσο οι χαρακτήρες του έργου, με κύριο όπλο τους τον λόγο, μπορούν να ξεφύγουν από μία πραγματικότητα στην οποία επικρατεί ο έλεγχος και η συνεχής παρακολούθηση, τη στιγμή που τα ανθρώπινα και τα θεϊκά όρια εισέρχονται το ένα στον χώρο του άλλου, προκαλώντας συνθλίψεις αλλά και μεταμορφώσεις.

banner
Η Φαίδρα καίγεται @Thomas Daskalakis
Η Φαίδρα καίγεται @Thomas Daskalakis

Το έργο της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Η Φαίδρα καίγεται» σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού κλείνει τον φετινό κύκλο του Contemporary Ancients για το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στις 27/9. Πρόκειται να παρακολουθήσουμε μια διαφορετική Φαίδρα από αυτήν που μάς γνώρισε ο Ευριπίδης στον «Ιππόλυτο», καθώς η ηρωίδα της συγγραφέως σπάει τα στερεότυπα που τη συντροφεύουν από την αρχαιότητα και προτάσσει μία νέα γυναίκα, σύγχρονη, η οποία δε διστάζει να καεί για τις επιθυμίες της.Τα έργα κυκλοφορούν από τη νέα θεατρική σειρά του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Νεφέλη, στα βιβλιοπωλεία και τα πωλητήρια του Φεστιβάλ.Ισχύει η υπηρεσία μεταφοράς θεατών με το Λεωφορείο του Φεστιβάλ, που παρέχεται, δωρεάν με την αγορά του εισιτηρίου από το Σύνταγμα (Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με αναχώρηση στις 7 μ.μ.) και μετά το πέρας των παραστάσεων παραλαμβάνει το κοινό για επιστροφή στην αφετηρία.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου