Focus

«Τρεις αδερφές»: έρχονται στο Πορεία

 Ιωάννα Παππά, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Λένα Παπαληγούρα: τρία αστέρια στην ίδια ...Πορεία
Ιωάννα Παππά, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Λένα Παπαληγούρα: τρία αστέρια στην ίδια ...Πορεία

Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Λένα Παπαληγούρα, Ιωάννα Παππά: τις νέες superstar του ελληνικού θεάτρου επέλεξε ο Δημήτρης Τάρλοου ως πρωταγωνίστριες στην επόμενη παράστασή του, τις «Τρεις αδερφές» του Τσέχωφ (από 17/2). Όπως μας λέει, όμως, φαντάζεται την Όλγα, την Μάσα και την Ιρένε εξίσου Ρωσίδες όσο και ...Θεσσαλές, να ταξιδεύουν στο χωροχρόνο επάνω σε ένα σπίτι-αερόπλοιο, μικραίνοντας την απόσταση μεταξύ Μόσχας-Ιθάκης και κάνοντας τη ρωσικότητα συνώνυμη της ελληνικότητας. Γιατί, όπως επισημαίνει «σ' αυτή τη σπουδή για το πέρασμα του χρόνου οι χαρακτήρες βρίσκονται να ζουν την δικιά τους δυστοπία αναζητώντας την ουτοπία μιας Ιθάκης.» Ας σημειωθεί πως μόλις ξεκίνησε η προπώληση, με εισιτήρια να διατίθενται ήδη με προσφορά προπώλησης Α/Β ζώνης στα 15€ έως την ημέρα της πρεμιέρας.


Ήδη, όμως, στο θέατρο Πορεία παίζεται μια νέα παραγωγή από τον διακεκριμένο διεθνώς Λιθουανό σκηνοθέτη Όσκαρας Κορσουνόβας, η «Μιράντα», ένα πολυβραβευμένο έργο για δύο μόνο ηθοποιούς, βασισμένο στην «Τρικυμία» του Σαίξπηρ. Έντονα σωματικό, σαν ένα ατέρμονο παιχνίδι μεταμορφώσεων, απαιτεί από τους Ιωάννα Παππά και Λαέρτη Μαλκότση να παίξουν όλους τους ρόλους του σαιξπηρικού έργου. Η δράση, αντί για ένα μυθικό νησί , λαμβάνει χώρα στο διαμέρισμα ενός Έλληνα διανοούμενου, αυτοεξόριστου του χουντικού καθεστώτος… Η παράσταση, αν και έκανε μόλις πρόσφατα πρεμιέρα, έχει ήδη βρει το κοινό της και ο καταξιωμένος Λιθουανός δημιουργός της θα βρίσκεται αυτήν την Κυριακή 20/12, στο θέατρο Πορεία για μια συζήτηση με τους θεατές, μετά το τέλος της παράστασης.


«Η Μεγάλη Χίμαιρα», η πολυβραβευμένη από εσάς, το κοινό του «α», παράσταση, ύστερα από τα αδιάκοπα sold-out, δεν μπορεί παρά να παραταθεί. Εννοείται πως την περίοδο των γιορτών είναι μάλλον απίθανο να βρείτε εισιτήρια, όμως, μην απογοητεύεστε, καθώς από τις 7/1 θα υπάρχουν ξανά κάποια διαθέσιμα εισιτήρια ενώ, από το τέλος Φεβρουαρίου, αντί να κατέβει, όπως προγραμματιζόταν, τελικά θα εξακολουθήσει να παίζεται, σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με τις «Τρεις Αδερφές» και την «Μιράντα». 


Τέλος, ο μονόλογος του Στ. Τσβάιχ «Σκακιστική Νουβέλα» που επίσης παρουσιάζεται στο Θέατρο Πορεία με ερμηνευτή τον Γιάννη Νταλιάνη σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου συνεχίζει να παίζεται μέχρι τις 11/1, με την προσθήκη μιας επιπλέον παράστασης τη Δευτέρα 28/12 στις 9.00 μ.μ.


Περισσότερες πληροφορίες από το θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, 2108210991, 2108210082.Προπώληση από www.poreiatheatre.com, www.viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ianos, Reload.


Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης