Κριτική

Το υπέροχο μου διαζύγιο

Από -

Σχέσεις, κόντρες και ματαιώσεις μιας ζωής ξεπηδάνε μέσα σε ενενήντα λεπτά, σε μια πλοκή που δεν επιφυλάσσει συγκλονιστικά γεγονότα, αλλά σε κάνει να νιώσεις την τεράστια σημασία που έχουν για τον άνθρωπο τα μικρά πράγματα και κυρίως η συντροφικότητα. Η ηρωίδα της Ιρλανδής Τζέραλντιν Άρον, μια γυναίκα γύρω στα πενήντα με μια κόρη στην εφηβεία κι έναν άντρα που αναζητά την απόλαυση στην αγκαλιά νεότερων γυναικών, μένει ξαφνικά μόνη. Άμαθη στο παιχνίδι του έρωτα, καθώς μέχρι τη στιγμή του διαζυγίου δεν είχε άλλες ερωτικές εμπειρίες, προσπαθεί να βρει τα βήματά της στο απόλυτο κενό που δημιουργείται στη ζωή της.

Ο πολύ έμπειρος Κοραής Δαμάτης, σκηνοθετώντας το έργο, πιάστηκε από το χιούμορ αυτής της γυναίκας αλλά και το ταμπεραμέντο της πρωταγωνίστριάς του Φαίδρας Δρούκα για να στήσει την παράσταση. Η Δρούκα τα δίνει όλα ακολουθώντας τις κωμικές, τρυφερές, γλυκόπικρες και δραματικές ψυχολογικές μεταπτώσεις της ηρωίδας και, κυρίως, παίζει με μια σπάνια ειλικρίνεια.

​Αλλάζει ύφος και διάθεση όταν μιλά για τα παθήματα-μαθήματα και με χάρη αναλύει τις εργασιακές και κοινωνικές συνθήκες για μια διαζευγμένη πενηντάρα, αφήνει να φανούν τα συναισθηματικά αδιέξοδα, η σχέση με τους γονείς και με το άλλο φύλο. Έχει τέτοια δυναμική παρουσία στη σκηνή που δεν χρειαζόταν τα μάλλον φλύαρα βίντεο, τα οποία λειτουργούν αποσυντονιστικά.

ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΝ Αμερικής 10, Κολωνάκι, 2111826479. Διάρκεια 90΄.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου