Νέα

Το θέατρο Αργώ γιορτάζει τα 110 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου

Από -

Με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, το Θέατρο Αργώ σχεδιάζει ένα πολιτιστικό γεγονός αφιερωμένο στο έργο του μεγάλου ποιητή και δημιουργού, που συνδυάζει παράσταση και συζητήσεις με σημαντικούς Έλληνες λογοτέχνες.

Το αφιέρωμα εμπνεύστηκε η ηθοποιός Νάνα Παπαδάκη, η οποία μάλιστα σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη παράσταση «Κάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού», τον σπάνια παιγμένο ποιητικό μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου, που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Αισχυλείων και συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά (από 12/1), αποτίοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής στο σπουδαίο ποιητή. Το έργο συνδέει το μύθο των Ατρειδών με τη σύγχρονη ιστορία, με επίκεντρο την Ηλέκτρα, μέσα από τη δύναμη της γραφής του Ρίτσου που συνθέτει το όνειρο με την πραγματικότητα.

Δώδεκα σημαντικές ποιητικές φωνές, με τιμώμενη προσκεκλημένη τη συγγραφέα και κόρη του ποιητή, Έρη Ρίτσου, εστιάζουν σε διαφορετικές πτυχές του έργου του, το οποίο καλύπτει την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα και παρουσιάζουν προσεγγίσεις της ποίησης του σύμφωνα με την προσωπική τους ματιά κάθε Κυριακή μετά το τέλος της παράστασης.

Αναλυτικά οι συζητήσεις που πλαισιώνουν την παράσταση:

13/1: Τίτος Πατρίκιος, Κώστας Γ. Παπαγεωργίου, Γιάννης Αντιόχου
20/1: Αλέξιος Μάινας, Λένα Καλλέργη, Μαρία Κουλούρη
27/1: Γιώργος Χρονάς, Σταύρος Σταυρόπουλος, Κατερίνα Χανδρινού
3/2: Μανόλης Πολέντας, Σταμάτης Πολενάκης. Επίσημη προσκεκλημένη η Έρη Ρίτσου

Δείτε το trailer της παράστασης

i «110 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου» | Θέατρο Αργώ | Β’ Σκηνή - A Small Argo full of Art | Σάββατο 12 Ιανουαρίου έως Κυριακή 3 Φεβρουαρίου | argotheater.gr

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου